The-Bigwig Napisano 4 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2012 Może jak kurtki dwustronne, przewijasz na lewą stronę i masz inną marynarkę Faktycznie! Myślałem, że po prostu ubierasz ją tył do przodu! To Ci psikus! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 4 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2012 Bardzo pozorna ta kolekcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 10 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2012 Trafiłem dzisiaj w sieci na ciekawy raport UOKiK dot. produktów włókienniczych sprzedawanych w polskich sklepach. Szczególnie interesujące są wyniki kontroli składu surowcowego. Porównywano skład deklarowany na metce, a rzeczywisty uzyskany w badaniach laboratoryjnych. Poniżej jedna z tabel, a pełny raport tutaj (Raport - Produkty włókiennicze - 2010): http://www.uokik.gov.pl/raporty_z_kontr ... dlowej.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 10 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2012 Ja pier... Straszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h8r3d Napisano 10 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2012 Przecież to jest oszustwo i powinno być z tym coś zrobione :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 10 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2012 Masakra, po prostu masakra. Ciekawe czy wyciągną w stosunku do takich złodziei konsekwencje. Swoją drogą, w pkt. 4 - fajny kaszmir... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelR Napisano 10 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2012 Massimo Dutti - kolekcja NYC http://www.massimodutti.com/webapp/wcs/ ... TION%2BMEN Ciekawa kolekcja. Ceny wyższe niż standardowo. Ciekawi mnie rozwiązanie w marynarce dwustronnej Czy jest zapinana raz na jedną raz na drugą stronę ? Może być raz męska a raz damska Równie dobrze może mieć na obu połach dziurki i takie guziki: Cały czas zastanawiam się jednak po co? A być może dwustronność oznacza jeszcze coś innego. Bo np. szlice też będą dziwne. Myślę że na zdjęciu jest jeden z kompletów guzików. Marynarka może mieć dwie klubowe (tu można jeszcze dodać w kolorze srebra, złota i białe) lub stonowane (klasycznie w kolorze zbliżonym do tkaniny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej k. Napisano 10 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2012 A czy nie zdarzyło Wam się nigdy dotykanie "100 % wełnianej " marynarki która w dotyku nie przypominała wełny ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 10 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2012 A czy nie zdarzyło Wam się nigdy dotykanie "100 % wełnianej " marynarki która w dotyku nie przypominała wełny ??? Tak, np. bardzo szorstkiego tweedu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej k. Napisano 10 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2012 Tweed to chyba jest na tyle charakterystyczny wizualnie że trudno mieć do niego o to pretensje Przyznam się że jeszcze przed lekturą tego co wkleił mr.vintage często zastanawiałem się dotykając wełnianych ( albo mieszanek wełny ) tkanin ile w nich rzeczywiście wełny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 10 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2012 W polskich sklepach nawet jeżeli coś jest naprawdę wełną 100% to jest to żałosna jakość przeważnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 10 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2012 Tweed to chyba jest na tyle charakterystyczny wizualnie że trudno mieć do niego o to pretensje Przyznam się że jeszcze przed lekturą tego co wkleił mr.vintage często zastanawiałem się dotykając wełnianych ( albo mieszanek wełny ) tkanin ile w nich rzeczywiście wełny Sa tweedy "delikatne" i bardzo gryzące. Nie do końca wiem czemu służyło Twoje pytanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej k. Napisano 10 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2012 Służyło a ) wzbudzeniu refleksji na temat tego czy wierzymy producentom tkanin ewentualnej wymianie poglądów na temat tego jak ocenić jakość materiału z którym mamy do czynienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 10 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2012 W naszym kraju fałszowanie ważnych informacji o produkcie obarczone jest małym ryzykiem.W najgorszym wypadku dostanie się kare w wysokości kilkuset złotych.W innych branżach wygląda to tak samo albo nawet gorzej.Jednak nikt nie tworzy takich kłamstw jak sektor wędliniarski,smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 14 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2012 http://elwirastadnik.pl/customer-service-in-pl Bardzo dobry artykuł mojej znajomej w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 15 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2012 Panowie, Kolega Byrk swoim pytaniem w KPKO zachęcił mnie do znalezienia dla niego ciekawej propozycji szala w sieciówkach dostępnych w mniejszych miastach... Przeglądając net, wszedłem na www Zary. W szalach oczywiście króluje wiskoza i poli... Aż tu patrzę, kaszmir! Jak się okazało, skład 100% wiskoza... Już się przymierzałem, żeby dodać fotkę w temacie "humor", ale dla pewności przejrzałem pozostałe szale/apaszki. Jeden błąd w opisie, to najprawdopodobniej wpadka, ale kilka? Poniżej przedstawiam bardzo ciekawe propozycje Zary z KASZMIRY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 15 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2012 Czemu mnie to nie dziwi... Zarę od dawna omijam szerokim łukiem. W większości kiepskie tkaniny (masa syntetyków) i wysokie ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 15 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2012 Przecież wiadomo że kaszmir jest z wiskozy Przypomniała mi się krótka rozmowa którą przeprowadziłem z panią w pasmanterii: - Czy ma Pani jedwabne nici do obszywania dziurek? - Tak. - To poproszę. - Proszę. - Ale to nie jest nić jedwabna. - Jest. - Nie. - To proszę spojrzeć jak się błyszczy. - To proszę przeczytać - 100% poliester. - Ale nici jedwabne są z poliestru! - Nie. Są z jedwabiu . - To takich nie mam. - W takim razie dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prozac Napisano 15 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2012 Witam, mój pierwszy post. Temat z ZARA ciekawy, wysłałem link do zdjęć Piotrowi Miączyńskiemu który prowadzi blog "towar niezgodny z umową". Może się zainteresuje tematem i dowie od przedstawiciela ZARA co mieli na myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 15 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2012 Jest szansa, że masz rację, jednak stosowanie dużych liter powoduje, że na odległość nie da się tego stwierdzić, więc jest to wprowadzanie klienta w błąd. Swoją drogą była kiedyś sprawa z Pasztetem z zająca. Okazało się, że nie ma w pasztecie żadnego zająca, więc producent znalazł jakiegoś faceta o nazwisku Zając, zapłacili mu jakieś grosze za możliwość użycia nazwiska i przemianowali produkt na Pasztet Zająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Byrk Napisano 15 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2012 pies pogrzebany jest w opisie 'na zewnatrz'. prawdopodobnie wewnatrz produktu znajduje sie kilka nici 100% kaszmiru, a reszta produktu, 'zewnetrzna' warstwa jest juz z roznych odmian plastiku Chyba juz pisalem na forum, tak odnoszac sie do samego tematu, jaka mnie mila rozmowa kiedys spotkala w sklepie z 'moda meska'. Poprosilem pania o pokazanie mi granatowego garnituru. Zostalem zaprowadzony do odpowiedniego wieszaka, pani wskazuje kilka sztuk odziezy. Zerkam na metke, cena raczej wygorowana, wiec zerkam na sklad, liczac ze dla odmiany w parze z cena znajde przyzwoity material. Coz... mieszanka wiskozy i poliestru tudziez innych plastikow... na moje pytanie, czy nie maja 'czegos z welny' uslyszalem zwrot, ktory chyba do konca zycia zapamietam:"wełna? ale to sie gniecie..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 15 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2012 Swoją drogą była kiedyś sprawa z Pasztetem z zająca. Okazało się, że nie ma w pasztecie żadnego zająca, więc producent znalazł jakiegoś faceta o nazwisku Zając, zapłacili mu jakieś grosze za możliwość użycia nazwiska i przemianowali produkt na Pasztet Zająca. Powinni zrobić "Pasztet Zajęczy" i przy ściśnięciu przez klienta pasztet powinien zajęczeć jak gumowa zabawka...ups! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 15 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2012 Czy to nie jest przestępstwem, jako, nie wiem, wprowadzanie klienta w błąd? Inny przykład z tej samej beczki. Przeprowadzam się i kompletuje wyposażenie nowego mieszkania, więc często przeglądam allegro. Szukałem lnianej ściereczki: "ŚCIERKA lniana 45x70cm ręcznik kuchenny NAJTANIEJ" Po dokładnym przeczytaniu aukcji "Tkanina: - 100% Bawełna" Nawet zgłosiłem tę aukcję, ale allegro oczywiście olało sprawę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 4 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2012 http://wyborcza.biz/Gieldy/1,114507,127 ... ntrow.html "Powstające jak grzyby po deszczu galerie handlowe kojarzą się głównie z zagranicznymi markami. Jednak ostatnio coraz więcej w nich także firm z Polski. Te, które zdecydowały się na tę formą handlu, nie narzekają na zyski nawet w kryzysie." "Sklepy usytuowane w większości galerii handlowych w Polsce napędzają też zyski firmie, która produkuje odzież i sprzedaje ubrania - LPP. Gdańska spółka jest właścicielem popularnych w Polsce marek: Reserved, Cropp, House i Mohito. Spółka prowadzi ponad 600 sklepów w Polsce." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Młodzieniec Napisano 5 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2012 Z dzisiejszej (przypadkowej:) ) wizyty w salonie vistuli (o których można by napisać dobrą książkę pełną humoru i anegdot...)- rzuciwszy okiem na ich swetry zapytałem, czy mają w swojej ofercie również takie, które są produkowane z wełny. Sprzedawca stwierdził, że 'w ich sklepie naturalnie wszystkie swetry produkowane są z wysokiej jakości wełny'. Gdy zwróciłem mu uwagę na stosunek wełny do akrylu 1:4 odparł, że to 'wełna z domieszkami' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi