Skocz do zawartości

Sklepy w Polsce: jakość, kompetencje sprzedawcy

gribojedow

Rekomendowane odpowiedzi

Aczkolwiek wisi marynarka na brązowym wieszaku i zestawienie tych kolorów w mojej ocenie wygląda fajnie bo daje lekkie rozjaśnienie. Z tym, że niekoniecznie może to wyglądać tak jak mówię od strony obiektywnej.

Czytam trzeci raz i nie wiem co chodzi. Przeczytam jeszcze raz, bo niekoniecznie może to wyglądać tak jak mówię od strony obiektywnej. :P

Czy porządnie zjechaną skórzaną podeszwę można podzelować? Mam pewną parę butów, do których mam sentyment, ale nie wiem, czy są warte inwestowania w wymianę podeszwy. Pomyślałem, czy celem podtrzymania ich przy życiu można by je podzelować - czy istnieją jakieś przeciwwskazania prócz tego, że zaleca się zelowanie nowej podeszwy?

Czy porządnie zjechaną skórzaną podeszwę można podzelować? Mam pewną parę butów, do których mam sentyment, ale nie wiem, czy są warte inwestowania w wymianę podeszwy. Pomyślałem, czy celem podtrzymania ich przy życiu można by je podzelować - czy istnieją jakieś przeciwwskazania prócz tego, że zaleca się zelowanie nowej podeszwy?

Można, ale i tak zawsze ostatnie zdanie zależy do szewca. On ci powie jak oceni stan butów i zaproponuje cenę.

Witam.

Widziałem wczoraj bardzo fajną, grubą, granatową marynarkę Austin Reed z nakładanymi kieszeniami.

Marka generalnie nie należy chyba do najgorszych.

Skład marynkarki to: 70% wełna, 10% kaszmir i 20%... polyamid.

Nie wiem, co sądzić o domieszce polyamidu. Czy wpływa to jakoś negatywnie na jakość/trwałość włókien? Czym podyktowana jest taka domieszka? Wyobrażam sobie, że w przypadku tej marki nie są to względy czysto ekonomiczne?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

T.

Czy rozmiar kołnierzyka ma znaczenie jeżeli nie nosimy krawata/muchy (czyli automatycznie nie zapinamy ostatniego guzika)? Nie mówię oczywiście o noszeniu 47 jeżeli mam 38, ale czy takie 40 - 41 będzie się bardzo rzucało w oczy?

Cytuję pewnego blogera:

If you don’t plan on wearing a tie with it, don’t worry about the collar size (you’re going to wear the neck open).

Mnie Duranc też odmówił, więc zabrałem się samemu. Chętnie jednak udam się do specjalisty...

Bartek kiedyś podawał adresy (ja kupowałem w Agwicie - szybka i sprawna przesyłka, ale uwaga: jak wpisałem "liczba sztuk: 14", otrzymałem 28 żabek ;) ):

viewtopic.php?f=9&t=710&p=19462&hilit=%C5%BCabki#p19462

Ponawiam pytanie sprzed miesiąca (?): czy któryś z warszawskich szewców dysponuje commando sole?