zw1920 Napisano 15 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2011 Firma Moreschi, Jeśli chodzi o buty to jaką zajmuje pozycję w hierarchii jakości obuwniczego świata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spadolini Napisano 16 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2011 Z filcu nie robiłem, ale ze skóry będę robił na kindla. Przypomniałem sobie o zakładzie na Hożej, zajrzę tam i zapytam. Bardzo chętnie obejrzę (pewnie nie tylko ja) etui Twojego autorstwa. Ja myślałem o czymś wzorowanym na designie Hard Graft. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 16 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2011 Hard Kraft. Hard Graft Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Switch Napisano 16 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2011 Jaki kolor płaszcza będzie pasował do grafitowego garnituru i brązowych butów oraz paska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 16 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2011 Jaki kolor płaszcza będzie pasował do grafitowego garnituru i brązowych butów oraz paska? Prawie wszystkie kolory normalnie spotykane na meskich plaszczach nalezacych do zbioru "Klasyczna elegancja". Moze ten link pomoze - viewtopic.php?f=1&t=1597&start=10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Switch Napisano 16 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2011 Właśnie obawiam się, że czarny nie będzie pasował - na tych ilustracjach też nie ma takiego połączenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 16 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2011 Właśnie obawiam się, że czarny nie będzie pasował - na tych ilustracjach też nie ma takiego połączenia. Dobrze sie obawiasz - moim zdaniem niewiele osob wyglada dobrze w tym kolorze. Pamietaj tez, ze na czarnym widac wszystkie jasne farfocle. Unikałbym czarnego plaszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Switch Napisano 16 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2011 Niestety w polskich sklepach przodują czarne płaszcze. Czy możecie wskazać miejsce gdzie warto zajrzeć po np. szare płaszcze? W rozsądnej cenie: do 500-600zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 16 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2011 popatrz na stronę warmii - może coś Ci wpadnie w oko: http://warmia.eu/sprzedaz/index.php?page=jesien-zima-m W vistuli będziesz miał problem by się cenowo zmieścić ale może: http://sklep.vistula.pl/pol_m_Kurtki-i- ... e-326.html Nie znam dobrze ofert galerii handlowych, ale spacer po nich może zakończyć się sukcesem. Poza tym to może coś w outletach znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 16 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2011 Niestety w polskich sklepach przodują czarne płaszcze. Czy możecie wskazać miejsce gdzie warto zajrzeć po np. szare płaszcze? W rozsądnej cenie: do 500-600zł Po pierwsze, poczytaj forum - takie tematy były juz wałkowane. Po drugie, nawet nie wpisałes w swoim profilu z jakiego jestes miasta, wiec nie wiem jakie mozesz miec sklepy w okolicy. Jak dla mnie mozesz isc do Peek&Cloppenburg. Niektorzy pewnie poleca jeszcze Vistule, ale ja nie lubie ich sklepow. Gdybym był Toba to szukałbym na ebay - w tej cenie mozna znalezc cos fajnego jesli sie wie, czego sie szuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 16 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2011 Czy prążki w jasnym garniturze, np. szarym, podwyższają czy obniżają formalność? Chodzi mi o takie prążki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 16 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2011 Szczerze mówiąc, to nie jestem pewien czy podwyższają, czy obniżają formalność, ale na pewno obniżają funkcjonalność, bo prążki kojarzą się z biznesem, zwłaszcza takie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 16 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2011 Niestety w polskich sklepach przodują czarne płaszcze. Czy możecie wskazać miejsce gdzie warto zajrzeć po np. szare płaszcze? W rozsądnej cenie: do 500-600zł W Lavardzie widziałem tydzień temu piękny jasnoszary płaszcz z krytymi guzikami. Skład: wełna, kaszmir, poliamid. Cena - jakieś 450 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ral1n Napisano 16 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2011 Czarny płaszcz nie jest zły, ale ja wybrałbym wyłogi i kołnierz z norek. ... no i taki mały przykład ciemnego (czarnego?) płaszcza u 007. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ral1n Napisano 16 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2011 ...z uwagi, że mogę tylko maks 3 zdjęcia wstawić, sorry za kolejny post... Jeżeli chodzi o inne kolory to wybrałbym tak na prawdę szary płaszcz w jodełkę... czy coś w tym stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 16 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2011 poluję na taki pasek jak poniżej. Jakich firm produkty mogą oferować coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 16 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2011 poluję na taki pasek jak poniżej. Jakich firm produkty mogą oferować coś takiego?Pasków takich szukaj w Massimo Dutti. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 16 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2011 1.Czy fular jest domeną tylko starszych ludzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 16 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2011 Brzydallo - dobre. A tak z ciekawości ilu z Was zna starsze osoby w Polsce noszące fulary? Ja nie znam żadnej. Jeśli coś zakładają, to krawat. Kolejny stereotyp się kłania, że fular tylko dla starszych. Jakoś zupełnie tych starszych osób pod fularem nie widać na polskiej ulicy. Jeśli już to młodych z bespoke.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vislav Napisano 16 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2011 Brzydallo - dobre. A tak z ciekawości ilu z Was zna starsze osoby w Polsce noszące fulary? Ja nie znam żadnej. Jeśli coś zakładają, to krawat. Kolejny stereotyp się kłania, że fular tylko dla starszych. Jakoś zupełnie tych starszych osób pod fularem nie widać na polskiej ulicy. Jeśli już to młodych z bespoke.pl Oj! Zaki! im bliżej, tym trudniej jest dojrzeć. Do młodych nie należę a fulary i szaliczki fularopodobne stale noszę. Nawet jeden fular uszyłem własnoręcznie http://vslvstyle.blogspot.com/2010/09/fular-diy.html pozdr.Vslv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 16 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2011 No tak, tak. Ale że tak powiem Ty możesz nawet biały smoking przyodziać i nikt nic nie powie a polska ulica dalej w denimie Chodzi mi o pewien utarty pogląd że fular = starszy facet. Więc gdzie Ci starsi mężczyźnie nie blogujący o ubraniach pod fularami?! Ja ich widzę w dżinsach ew. spodniach materiałowych, kurteczkach i butach z kwadratowymi czubkami. Fulara brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vislav Napisano 16 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2011 No tak, tak. Ale że tak powiem Ty możesz nawet biały smoking przyodziać i nikt nic nie powie a polska ulica dalej w denimie Chodzi mi o pewien utarty pogląd że fular = starszy facet. Więc gdzie Ci starsi mężczyźnie nie blogujący o ubraniach pod fularami?! Ja ich widzę w dżinsach ew. spodniach materiałowych, kurteczkach i butach z kwadratowymi czubkami. Fulara brak. I tutaj masz 100% racji, nie spotykam zbyt często osobników w starszym wieku wyglądających inaczej niż to opisałeś. Prawdę mówiąc pokolenie ocierające się chociaż o klasyczną męską elegancję odeszło jeszcze w ubiegłym wieku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrikauer Napisano 17 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2011 Chodzi mi o pewien utarty pogląd że fular = starszy facet. Więc gdzie Ci starsi mężczyźnie nie blogujący o ubraniach pod fularami?!W starych filmach (np. "Ojciec chrzestny", filmy o Bondzie). Popkultura tworzy stereotypy lepiej od rzeczywistości. Ja ich widzę w dżinsach ew. spodniach materiałowych, kurteczkach i butach z kwadratowymi czubkami. Fulara brak.Trafnie opisałeś ubiór współczesnego starszego pokolenia, ale sformułowania "spodnie materiałowe" spod klawiatury Szarmanta przełknąć nie mogę. To denim nie jest materiałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 17 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2011 Zaki, masz przed oczami zdjęcie starszego pana pod fularem: Kevina. Przecież chyba nawet Ty przy swoim dogmatycznym uporze dostrzegasz, że to zdjęcie to celowa stylizacja na arystokratę w średnim wieku. Stylista posłużył się fularem dzięki słusznej intuicji, że spełni on zadanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 17 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2011 Gwoli ścisłości to nie Kevin, a Richie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi