frankenstein Napisano 11 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2011 A jakby porównać Ryłko i Kazar to która firma lepiej wypada? Zazwyczaj kupowałem buty w Kazarze ale prawdę mówiąc nie są jakoś super wykończone, nie wiem jak mają się do nich Ryłko bo nigdy nie miałem... Ryłko... myślałem, że to rzeźnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 13 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2011 Robię właśnie porządek na strychu i znalazłem kilka starych portfeli, bilonówek, pokrowców itp. Pozbawione są jakichkolwiek oznaczeń. Czy jest jakiś prosty sposób na stwierdzenie czy dany wyrób został sporządzony ze skóry czy z syntetyku? Mowa o akcesoriach co najmniej dwudziestoletnich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 13 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2011 Robię właśnie porządek na strychu i znalazłem kilka starych portfeli, bilonówek, pokrowców itp. Pozbawione są jakichkolwiek oznaczeń. Czy jest jakiś prosty sposób na stwierdzenie czy dany wyrób został sporządzony ze skóry czy z syntetyku? Mowa o akcesoriach co najmniej dwudziestoletnich. Odciac maly kawalek, podpalic i zgasic tak zeby sie dymilo. Powinienes poznac po zapachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamz Napisano 13 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2011 Gdzie można kupić w wwie płaszcze,nie wyglądające tak samo jak te setki klonów w peekach?za późno się obudzilem z uszyciem a chciałbym mieć coś wyjątkowego.ale bez zbędnej awangardy niektórych polskich artystów;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 13 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2011 Gdzie można kupić w wwie płaszcze,nie wyglądające tak samo jak te setki klonów w peekach?za późno się obudzilem z uszyciem a chciałbym mieć coś wyjątkowego.ale bez zbędnej awangardy niektórych polskich artystów;) Canali na Wiejskiej? Jesli jedynym kryterium jest wyjatkowosc, to sadze ze tam cos znajdziesz - tlumy warszawiakow tam nie kupuja. Jesli chcesz cos taniego, dobrej jakosci, kupionego w Warszawie i jeszcze unikalnego to moge zyczyc tylko powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal. Napisano 14 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2011 Czy znacie może jakąś markę/linie marynarek RTW które mają wysoko krojone pachy? Szerokie otwory na ramiona to jedna z cech marynarek z wieszaka która najbardziej mi przeszkadza i irytuje, i znacząco obniża komfort użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 14 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2011 Widzę, że na forum pojawił się nowy mit w postaci kultu wysoko krojonych pach Sama wysoko krojona pacha nic nie daje, jeżeli inne wymiary w tej okolicy są złe, bo i tak coś się będzie blokować i ciągnąć za sobą resztę marynarki. Zresztą cudów tutaj i tak się nie dokona, bo nie ma fizycznej możliwości, aby móc podnieść rękę prawie że pionowo do góry i marynarka dalej pozostawała w tym samym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 14 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2011 Cudów się nie dokona ale głębokość pachy ma naprawdę bardzo duży wpływ na zakres ruchu i wygodę. Trochę teorii: link Co do pytania o RTW to nie znam żadnej marki z zauważalnie wyżej skrojonymi pachami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 14 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2011 Widzę, że na forum pojawił się nowy mit w postaci kultu wysoko krojonych pach Sama wysoko krojona pacha nic nie daje, jeżeli inne wymiary w tej okolicy są złe, bo i tak coś się będzie blokować i ciągnąć za sobą resztę marynarki. Zresztą cudów tutaj i tak się nie dokona, bo nie ma fizycznej możliwości, aby móc podnieść rękę prawie że pionowo do góry i marynarka dalej pozostawała w tym samym miejscu. Raczej mem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 14 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2011 Dzięki za linka, ale czy są gdzieś zdjęcia porównujące zachowanie marynarki przy głębokich pachach? Bo w przypadku pierwszego zdjęcia z rozpostartymi rękoma to chyba dość standardowy wykrój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 14 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2011 Zamiast szukać w sieci postaram się wieczorem zrobić i wstawić zdjęcia ilustrujące problem na przykładzie dwóch moich marynarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 14 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2011 Ok, byłbym wdzięczny, bo szczerze mówiąc aż sam wypróbowałem parę i lekkie różnicy w wysokości nie robiły dużej różnicy, raczej właśnie krój klatki piersiowej bardziej wpływał na zachowanie się całości przy machaniu rękoma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 14 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2011 Otwory na ramiona w marynarkach z wieszaka są specjalnie projektowane szerokie - bo wtedy marynarka pasuje na większą liczbę potencjalnych klientów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ral1n Napisano 14 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2011 Pytanie z serii prawda czy fałsz: W celu uniknięciu rozczarowania z tytułu zakupu przez internet G&G TG73 - wybieram się przymierzyć w Bergu C&J 337 - ponoć rozmiarówka ma szansę być identyczna. Prawda czy fałsz? Bo rzekomo Dean Girling mówi, że prawda, problem w tym, że nie potrafię odszukać jego wypowiedzi... Thx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal. Napisano 14 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2011 Otwory na ramiona w marynarkach z wieszaka są specjalnie projektowane szerokie - bo wtedy marynarka pasuje na większą liczbę potencjalnych klientów. Zdaję sobie z tego sprawę. Ale liczyłem, że są od tej reguły wyjątki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koriat Napisano 14 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2011 W bieżącej kolekcji H&M jest marynarka z czegoś w rodzaju aksamitu, z wąskimi klapami - oraz - i o to mi chodzi - bez kieszonki piersiowej i butonierki. Otóż to jest jakiś konkretny rodzaj, z określoną genezą, czy taka fantazja projektanta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koriat Napisano 14 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2011 O toto, tylko na żywo widziałem granatową. Jest pokraczna bo pokraczna, natomiast chodziło mi o hm, ogólną koncepcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spadolini Napisano 15 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2011 Witam, proszę o polecenie krawca, który uszyje etui z filcu, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 15 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2011 Etui na co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 15 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2011 Na alledrogo grasuje taki, co szyje z filcu pokrowce na telefony i tablety. Krawcy szyją raczej etui na człowieka, tzw. ubrania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ral1n Napisano 15 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2011 Koledzy, krótkie pytanie: Czy garnitur wieczorowy: czarny z bardzo delikatnym połyskiem (56 wełna / 44 jedwab) można założyć w sytuacji np. prezentacji w firmie przed większym gremium w ciągu dnia? Thx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 15 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2011 Można, bo przecież nikt nie zabroni, ale w czasie prezentacji, szczególnie dla "góry" lepszym wyjściem byłby jednak garnitur ze zwykłej wełny, która w sztucznym świetle tak się nie błyszczy, a i w lekko jaśniejszych kolorach. Szczególnie jak mówisz o stanie budżetu, to lepiej nie występować w czarnych barwach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ral1n Napisano 15 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2011 Hehe, thx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spadolini Napisano 15 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2011 Etui na co? Etui na iPada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 15 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2011 Z filcu nie robiłem, ale ze skóry będę robił na kindla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi