Üxküll Napisano 5 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2011 Mediolańska pracownia krawecka A(ugusto) Caraceni szyje jedne z najlepszych garniturów dwurzędowych na świecie. Poniżej Mario Caraceni w otoczeniu Carla & Massimilliana Andreacchich, a w tle ... Ciekawy wywiad z Mistrzem pod tym linkiem: http://www.onlysaturdaymorning.com/2010 ... aceni.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 7 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2011 Ostatnio pojawił się wątek muzyczny w sali klubowej. Do tego tematu dodałem już swoje 5 groszy: viewtopic.php?f=7&t=711&start=70 Lubię słuchać także jazzmanów, zwłaszcza trębaczy. Miles Davis już się przewinął w tym wątku: viewtopic.php?f=1&t=582&start=80 Na załączonym zdjęciu Tomasz Stańko na koncercie na Rynku Głównym w Krakowie w czerwcu 2008 r. w garniturze dwurzędowym z pracowni J. Turbasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 7 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2011 Młody człek w garniturze powyżej, ma fantastycznie dobrany zegarek do garnituru. Brakuje mu jeszcze sportowych Adidasów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 7 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2011 Kozle ... jaka jest roznica pomiedzy francuskimi a - jak domniemywam - angielskimi mankietami pojedynczymi na spinki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 7 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2011 czemu angielskimi? francuski jest podwójny, taki jak obecnie w większości koszul, wywijany. pojedynczy jest pojedynczy - vide http://www.darcyclothing.com/shop/shirt ... sh229.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 7 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2011 różnica jest według mnie tylko taka, że francuski jest wywinięty (double cuff), a pojedyńczy przypomina mankiet na guzik, ale jest dostosowany do spinek. te koszule tyrwhitta, które (Gccg) wskazałeś miały na zdjęciach mankiety francuskie pomimo, że zaznaczyłeś opcje single cuff, gdyż ta sama koszula jest dostępna w obu wersjach (mankiet francuski lub zapinany na guzik). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 7 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2011 andershep, pojedyncze mankiety są zawsze (lub zazwyczaj) z takiej tkaniny jak ta? wnioskuję, że taka tkanina jest zastosowana, aby więcej krochmalu przyjąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 7 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2011 andershep, pojedyncze mankiety są zawsze (lub zazwyczaj) z takiej tkaniny jak ta? wnioskuję, że taka tkanina jest zastosowana, aby więcej krochmalu przyjąć? są zapewne dostępne w różnych tkaninach. chciałem pokazać mankiety na porównywalnych ujęciach, a oba zdjęcia znalazłem na blacktieguide. osobiście nie posiadam pojedyńczych na spinki, jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 7 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2011 różnica jest według mnie tylko taka, że francuski jest wywinięty (double cuff), a pojedyńczy przypomina mankiet na guzik, ale jest dostosowany do spinek. te koszule tyrwhitta, które (Gccg) wskazałeś miały na zdjęciach mankiety francuskie pomimo, że zaznaczyłeś opcje single cuff, gdyż ta sama koszula jest dostępna w obu wersjach (mankiet francuski lub zapinany na guzik). Dzieki ... tak tez myslalem. Do tej pory mam dwie koszule sprzed wielu, wielu lat zapinane na spinki z pojedynczym mankietem. W latach 80 tych podwojny mankiet na spinki byl w Polsce niemozliwy do dostania w sklepie. Nie wiedzialem, ze podwojny mankiet jest nazywany rowniez francuskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 7 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2011 A czy nie jest tak, że podwójny mankiet to pojęcie szersze? W sensie podwójny mankiet z zaokrąglonymi rogami to dopiero mankiet francuski? Spotkałem się z takim podziałem w katalogu daVinci, zdaje się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 7 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2011 A czy nie jest tak, że podwójny mankiet to pojęcie szersze? W sensie podwójny mankiet z zaokrąglonymi rogami to dopiero mankiet francuski? Spotkałem się z takim podziałem w katalogu daVinci, zdaje się. moim zdaniem nazwy mankietów (jak i kołnierzyków) w katalogu davinci mają charakter marketingowy. każdy mankiet podwójny na spinki można określić mianem 'francuski', a jest ich kilka podtypów do wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 7 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2011 A czy nie mozna przerobic normalnego mankietu na guziki na pojedynczy na spinki. Wydaje mi sie to niezbyt problematyczne.Obawiam się, że względu na "listwę" jak to nazywa Pani Szydlik i guzik na niej umiejscowiony może to być jednak problematyczne Zwichruje się chyba. tak, listwa na której jest najczęściej przymocowany guzik zamykający "rozporek" rękawa jest zawinięta do środka, w koszuli dostosowanej do spinek. Co do przeróbek, to mam jedną taką koszulę przerobioną z guzika na spinki i myślę, że ten drobny niuans nie rzuca się w oczy, tym bardziej, że mankiet marynarki zasłania ów "rozporek". Oczywiście w każdej firmie mtm można bez problemu zamówić pojedyncze mankiety na spinki. trochę się OT zrobił w tym temacie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 11 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2011 No i nie wiem, czy wstawić to właśnie tu, czy też w "stylistyczne koszmary", bo nie mogę się zdecydować, czy mi się podoba, ale na pewno jest "bespoke" http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/ne ... tripe.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 11 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2011 Will Boehlke też raz sobie zamówił materiał własnego projektu, no ale on nie jest akurat na tyle drobnomieszczański co Mubarak, aby wszywać własne nazwisko we wzór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 11 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2011 No i nie wiem, czy wstawić to właśnie tu, czy też w "stylistyczne koszmary", bo nie mogę się zdecydować, czy mi się podoba, ale na pewno jest "bespoke" http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/ne ... tripe.html to spersonalizowana tkanina z serii private line Scabala, jeśli by kto reflektował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 11 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2011 No i nie wiem, czy wstawić to właśnie tu, czy też w "stylistyczne koszmary", bo nie mogę się zdecydować, czy mi się podoba, ale na pewno jest "bespoke" http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/ne ... tripe.html to spersonalizowana tkanina z serii private line Scabala, jeśli by kto reflektował... Raczej, zgodnie z sugestią z pod zdjęcia Holland & Sherry: http://www.hollandandsherry.com/apparel/signature.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 11 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2011 No i nie wiem, czy wstawić to właśnie tu, czy też w "stylistyczne koszmary", bo nie mogę się zdecydować, czy mi się podoba, ale na pewno jest "bespoke" http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/ne ... tripe.html to spersonalizowana tkanina z serii private line Scabala, jeśli by kto reflektował... Raczej, zgodnie z sugestią z pod zdjęcia Holland & Sherry: http://www.hollandandsherry.com/apparel/signature.aspx 'According to posh cloth maker Holland & Sherry, based in London's prestigious Savile Row, the bespoke pinstripe may have cost around £10,000 per suit.' z tego zapisu nie wynika, że H&S miał z tym cokolwiek wspólnego. równie dobrze mógł to zrobić scabal: http://www.scabal.com/sbnames.php?categ ... ial&id=159 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meqoq Napisano 11 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2011 Will Boehlke też raz sobie zamówił materiał własnego projektu, no ale on nie jest akurat na tyle drobnomieszczański co Mubarak, aby wszywać własne nazwisko we wzór To nie ma nic wspólnego z drobnomieszczaństwem. Przeciwnie, drobnomieszczaństwo raczej nie toleruje ostentacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 11 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2011 Pozwolę sobie mieć dokładnie odwrotne zdanie na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 15 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2011 Lapo Elkann - włoski fircyk czy ikona mody? http://fashionindie.com/style-icon-lapo-elkann/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcelo Napisano 15 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2011 Lapo już przewinął się przez to forum , czasami prezentuje się ciekawie ale ma też wiele kiczowatych zestawień ... ikoną stylu bym go nie nazwał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 15 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2011 mam wrażenie, że u Lapo ubranie jest dodatkiem do sprezzatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcelo Napisano 15 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2011 lekki OT czyli Lapo w akcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 18 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2011 Ja pozwolę sobie zamieścić kolejną doskonałą stylizacje Fashin Mana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 18 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2011 Widziałem kilka dni temu. Zakupiłem już prawie wszystkie elementy tego wytwornego stroju. Brakuje mi jedynie butów i będę mógł w końcu pokazać się na wytwornym balu ubrany jak człowiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi