Żorż Ponimirski Napisano 13 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2018 W dniu 2.02.2018 o 12:03, eye_lip napisał: W dniu 12.09.2017 o 10:24, Vit napisał: Panowie, poszukuję dobrego salonu w Krakowie/Warszawie. Potrzebne okulary korekcyjne. Podbijam temat. Chciałbym kupić ładne oprawki korekcyjne - podoba mi sie taki styl jak T.Ford, Moscot.. - stacjonarnie w Warszawie, pomożecie? Czy widziałeś dzisiejszy Massdrop z oprawkami TF ? https://www.massdrop.com/buy/tom-ford-ft5355-eyeglasses Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 13 Luty 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2018 Spoko, ale oprawki to muszę kupić takie jakie mi się podobają a nie jakie akurat są na massdropie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 13 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2018 5 godzin temu, eye_lip napisał: Spoko, ale oprawki to muszę kupić takie jakie mi się podobają a nie jakie akurat są na massdropie A czy jedno musi wykluczać drugie (w sprzyjających okolicznościach) ? Na tym polegają okazje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PantaRhei Napisano 13 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2018 Polecam salony Aurore, Optique Exclusive oraz Robak. Profesjonalne salony z dobrą obsługą i dużym wyborem, również eksluzywnych marek... Natomiast aurore ma bardzo konkurencyjne ceny. Świetną sprawą jest również możliwość zamówienia oprawek do wybranego salonu z ich sklepu internetowego, w którym wybór jest ogromny.... Panowie może ktoś zaznajomiony w temacie.... zmieniam właśnie szkła (pocieniane z powłoką światła niebieskiego) hoya, essilor czy rodenstock? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orlin Napisano 15 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2018 (edytowane) W dniu 13.09.2018 o 12:54, PantaRhei napisał: hoya, essilor czy rodenstock? Mercedes, Audi, Volvo? 😉 Bez różnicy, wszystkie firmy mają produkty najwyższej jakości. ---------------------------------------- Edytowane 15 Wrzesień 2018 przez mosze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamd Napisano 15 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2018 Potwierdzam, ze optyk Pan Kowalczyk na zwierzynieckiej w Krakowie jest bardzo dobry. Duzy wybor dobrych marek, a wlasciciel to pasjonat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dar Napisano 1 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2019 Czy znajdę w Trójmieście ciekawy salon z ciekawymi okularami korekcyjnymi? Niszowe marki świetne wzornictwo. Póki co odwiedziłem Pryzmat w Madisonie i dzisiaj OOG w Sopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmichal Napisano 2 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2019 Muscat w garnizonie mają ładnie i tanie oprawki, jedynie trzeba mieć skierowanie od lekarza jaka korekta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 14 Maj 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2019 Podbijam temat. Chciałbym kupić ładne oprawki korekcyjne - podoba mi sie taki styl jak T.Ford, Moscot.. - stacjonarnie w Warszawie, pomożecie?Finalnie trafiłem do świetnego salonu na Tamce (mają też drugi salon), mają wybór pięknych japońskich okularów, serdecznie polecam zajrzeć. No i ta stara posadzka na Tamce, super. http://kogaku.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B737 Napisano 9 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2019 Gents, gdzie kupię stacjonarnie (Warszawa, Kraków, Katowice) Oliver Peoples oprócz Optique Exclusive? Co do informacji o Binoklach w Krakowie - rzeczywiście, kupowałem tam okulary GLCO i też miałem wrażenie, ze obsługa taka jakoś średnio zainteresowana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 20 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2019 Jest jakaś opcja zrobienia czegoś z okularami bez nosków które zjeżdżają z nosa? Dopasowanie zauszników czy jakis inny zabieg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 20 Lipiec 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2019 Jeśli zauszniki są z acetatu to można u specjalisty lepiej dopasować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 20 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2019 Acetat z metalowym rdzeniem w środku. Takie też optyk zmodyfikuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orlin Napisano 20 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2019 Tak. Wszystkie oprawy okularowe (oprócz drewnianych) są możliwe do podgięcia, a więc odpowiedniego dopasowania do twarzy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n0claf Napisano 23 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2019 Szukam miejsc w Katowicach lub Wrocławiu (ewentualnie w Krakowie, ale Katowice i Wrocław są mi najbardziej po drodze), gdzie stacjonarnie znajdę, przymierzę i zakupię oprawki Persol lub Moscot (z naciskiem na model Lemtosh). Ktoś o takie miejsce w Katowicach już chyba pytał na forum, ale nie mogę znaleźć tego posta nawet poprzez wyszukiwarkę, więc prosiłbym o ponowne podzielenie się informacjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian o Napisano 23 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2019 @n0claf Kupiłem Lemtosh w Krakowie w http://binoklefashion.pl Polecam - świetna obsługa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ropóh Napisano 23 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2019 Oprawki Persol we Wrocławiu masz np. w https://www.designoptyk.com/ mają salony po Galeriach i dosyć spory wybór marek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brazzi Napisano 31 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2019 Persole w Katowicach - Silesia (nawet 2 salony) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n0claf Napisano 31 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2019 @Brazzi A jak z wyborem na miejscu? W sumie najbardziej mi zależy na PO3007, a to chyba jeden z popularniejszych modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brazzi Napisano 3 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2019 Oglądałem korekcyjne, więc nie wiem jak wyglada sytuacja z przeciwsłonecznymi. Ogólnie persole to bardzo wygodne okulary, minusem jest rozmiarówka, która nie jest zbyt duża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n0claf Napisano 3 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2019 @Brazzi Zależy mi właśnie w 100% na korekcyjnych. Dziękuje za info. A co do rozmiarówki to zgadzam się. Dlatego chciałbym osobiście przymierzyć kilka modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
branco Napisano 8 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2019 @n0claf Aurum Optics na rynku w Katowicach. Kupowałem u nich Persole online rok temu i na tamten czas mieli najlepszą cenę w PL. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n0claf Napisano 29 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2020 Czy ktoś może zamawiał coś z otticasm.com? Mają produkt, który jest niedostępny u nas, a na którym mi zależy. Wg ocen na FB i trustpilot sklep faktycznie działa i wysyła produkty, ale jednak tych ocen jest niewiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 3 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2020 Pytanie do okularników, czy korzystacie z myjek ultradźwiękowych? Mam kilka moich par które wymagają doczyszczenia - jako krótkowidz mam dobrą kontrolę nad tym plus zegarki itd. korzysta ktoś i może polecić? Plus plyny, czy rzeczywiście trzeba specjalne kupować, nie da się wodą z dodatkiem detergentu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 4 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2020 @Krzysiek_W, używałem kilka razy do czyszczenia oprawek metalowych z silikonowymi noskami. Po zabiegu oprawki były jak nowe. Płyn był jakiś specjalny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi