Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam ciemno-zielonych oprawek do okularów korekcyjnych - w sklepach głównie czarne i brązy. Widział ktoś takie?

Ew. rozważam jeszcze jedne, brązowy przód, boki camo :) ale to już nieźle wyzwanie...

dzięki pomocy Mr. V znalazłem 2 pary które mnie interesują - Tom Ford FT5294 i Persol PO3095V 1001. Niestety górnośląskie salony optyczne mają w nosie zachcianki klienta. Na moje prośby o możliwość ich ściągnięcia, usłyszałem:

1. "niestety nie mamy ich na stanie (Tom Ford). Mamy dostać jakieś Toma Forda, ale nie wiadomo kiedy, więc dopiero jak przyjadą [tylko nie wiadomo kiedy] to dopiero może je Pan zamówić [czyli też nie wiadomo kiedy]".

2. "niestety nie mamy ich na stanie (Persol), ale mamy dużo innych, więc coś na pewno Pan wybierze"  :shock:. Wtedy ja "ale ja chcę dokładnie te przymierzyć i jak będą ok, a powinny bo mam podobne czarne P3004V, to je zamówię". Odpowiedź "no to możemy je ewentualnie dla Pana ściągnąć na za 3 tygodnie, ale najpierw zaliczka, która przepada jeśli jednak Panu się nie spodobają. Dlatego lepiej niech Pan wybierze z tych co mamy na stanie". :shock:

Zatem nie pozostaje nic innego jak zamówić 2 pary z optykaworld.pl i potem je odesłać jak nie będą pasować.... Czy Katowice to naprawdę takie zadupie?  :?

Opublikowano

dzięki pomocy Mr. V znalazłem 2 pary które mnie interesują - Tom Ford FT5294 i Persol PO3095V 1001. Niestety górnośląskie salony optyczne mają w nosie zachcianki klienta. Na moje prośby o możliwość ich ściągnięcia, usłyszałem:

1. "niestety nie mamy ich na stanie (Tom Ford). Mamy dostać jakieś Toma Forda, ale nie wiadomo kiedy, więc dopiero jak przyjadą [tylko nie wiadomo kiedy] to dopiero może je Pan zamówić [czyli też nie wiadomo kiedy]".

2. "niestety nie mamy ich na stanie (Persol), ale mamy dużo innych, więc coś na pewno Pan wybierze" :shock:. Wtedy ja "ale ja chcę dokładnie te przymierzyć i jak będą ok, a powinny bo mam podobne czarne P3004V, to je zamówię". Odpowiedź "no to możemy je ewentualnie dla Pana ściągnąć na za 3 tygodnie, ale najpierw zaliczka, która przepada jeśli jednak Panu się nie spodobają. Dlatego lepiej niech Pan wybierze z tych co mamy na stanie". :shock:

Zatem nie pozostaje nic innego jak zamówić 2 pary z optykaworld.pl i potem je odesłać jak nie będą pasować.... Czy Katowice to naprawdę takie zadupie? :?

Polecam ten sklep: http://studiooptyczne.tychy.pl/promocje?gclid=CNnihrS-tMoCFcMSwwodQ1oDXg. Kupowalem w nim za dobra cene Persole.

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Niestety, stanąłem przed wyborem oprawek do okularów korekcyjnych. Myślę że najlepsze będą w owalnym kształcie, jak np. RB Clubmaster w klasycznym wydaniu, lub "zabudowane". Przeszukując temat, trafiłem też na markę Oliver Peoples- jak kształtują się ich ceny w Poslce ? Na all widziałem po ~250zł ale to pewnie podróbki. Takie wpadły mi w ok: http://4.bp.blogspot.com/-l92dY57LW4k/UHBDidxt7-I/AAAAAAAACdo/qiiqWaYYsX0/s1600/scott_schuman_bw2.jpg

http://img01.cp.aliimg.com/bao/uploaded/i4/1667076466/T2XgocXuxaXXXXXXXX_!!1667076466.jpg

http://www.edel-optics.pl/OX-527-QHC-Oxydo.htmlo

Nie mam pojęcia ile będą kosztować szkła, strzelam że min. 200-300zł (niska wada, +antyrefleks, filtr uv 100%, może coś jeszcze). Nie więcej niż drugie tyle chciałbym dać za oprawki. 

Przechodząc do sedna sprawy, szukam salonu we Wrocławiu gdzie spokojnie mógłbym przymierzyć i dobrać oprawki w podobnym stylu jak te wyżej.   

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czy ktoś z Forumowiczów miał "bliższy kontakt" z okularami Maui Jim? Spotkałem się z opinią, że w przedziale cenowym 500-1000zł ciężko trafić lepiej wykonane okulary, a soczewki - Paaanie, KOSMOS i w ogóle! ;) Marketingowy bełkot, czy rzeczywiście warte tych kilku setek?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tak.

Możesz się wybrać na Jagiellońska 52 w Warszawie. Pomacać, kupić.

Ale przede wszystkim zalozyc i zobaczyc jak sie komponuje z twarza:)

Brele to jak koszula, garniak i krawat... trzeba umiec dobierac a nie patrzec co koledzy nosza. I nie dawac sie blondaskowi za lada... wiem ze ladna i wogole... i bedzie mowila, ze wygladasz perfekcyjnie, jak milion dolarow;) ( tak tak.. takie teksty tylko w scc w kato :) )

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Szukam czarnych grubych oprawek bez loga, znaczków i wstawek. Coś jak te:

mc2.jpg03d65e7494e07cb94886a6307c0bf0ca.jpgColin-Firth-Single-Man_320.jpg

Gdybyście coś znaleźli, dajcie znać :)

Colin Firth na powyższym zdjęciu zdaje się ma właśnie okulary Toma Forda. W końcu to on był reżyserem A Single Man. Model bazujący na wizerunku Firtha z filmu kosztuje £230