tordal Napisano 3 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2016 Weź pod uwagę, że o ile garnitury, krawaty, poszetki itd. codziennie zmieniamy, to okulary w zasadzie prawie zawsze mamy na nosie te same (albo ew. mamy dwie/trzy pary którymi rotujemy). Więc to one zasadniczo powinny być doinwestowane, szczególnie pod względem stylu (bo jakość faktycznie przy ogromnej rozpiętości cenowej nie zmienia się jakoś drastycznie). A całkiem inna sprawa, że za kilkaset złotych po prostu ciężko kupić ładne oprawki. Sam chciałbym, żeby było inaczej, ale oprawek w stylu np. Moscot Lemtosh albo Oliver Peoples Gregory Peck nie da się kupić w kwocie 300-500 zł (chyba że jest inaczej - chętnie się o tym dowiem ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 26 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2016 Poszukuję już od wielu godzin Znacie jakieś modele oprawek typu „flip up” z unoszonymi soczewkami przeciwsłonecznymi i w rozsądnej cenie? (poniżej ceny zadbanego Seicento) Ideałem są te okulary, niestety jednak są już niedostępne no i cena 800$ jednak trochę odstrasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 27 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2016 @Bażant niestety nie mam pojęcia ile kosztuje zadbane seicento ale znalazłem coś takiego: Bespoke Dudes u Zaremby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 27 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2016 Wszystko z nimi super - kształt, kolor, ale problem jest taki, że tutaj nakładki się zdejmuje ja potrzebuję unoszonych na zawiasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 27 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2016 To może bespoke? Uprzedzając, nie wiem gdzie można wykonać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horalbet Napisano 1 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2016 Dnia 27.08.2016 o 00:01, Bażant napisał: Poszukuję już od wielu godzin Znacie jakieś modele oprawek typu „flip up” z unoszonymi soczewkami przeciwsłonecznymi i w rozsądnej cenie? (poniżej ceny zadbanego Seicento) Ideałem są te okulary, niestety jednak są już niedostępne no i cena 800$ jednak trochę odstrasza. To ile kosztuje to zadbane Seicento? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 1 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2016 Podpowiem, że zatankowane do pełna i kompletem opon zimowych - 2x drożej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 7 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2016 2 minuty temu, xkoziol napisał: The Bespoke Dudes - zmierzę, pomacam w Warszawie? U Zaremby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 7 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2016 To nie wiem, ale na ich stronie internetowej (http://www.thebespokedudeseyewear.com/) jedyny podany sklep z polskim adresem to właśnie Zaremba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wa000 Napisano 7 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2016 14 minut temu, xkoziol napisał: Wolałbym u optyka, nie u krawca. Wstawiałbym szkła korekcyjne. Szkła można przecież wstawić osobno, u optyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benyslookbook Napisano 11 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2016 Bardzo ładne wykonanie i dobry design okularów TBD przekonał mnie w zeszły weekend. Zawiasy bardzo dopracowane na podstawie zawiasów z lat 30. Dobrej jakości acetat i zaskakująco niska cena $165, zdecydowanie polecam. Są trzy różne szerokości. Na mnie pasują najszersze. Wstawienie szkieł przez TBD to jakieś 125 euro dodatkowo. Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 30 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2017 Takie pytanie mam, może ktoś coś. Chciałbym zakupić okulary przeciwsłoneczne, bardziej dla wyglądu, niż potrzeby jakiejś, acz skoro już taki zakup ma mieć miejsce to zacząłem brać pod uwagę funkcję ochronną. Swego czasu gdzieś tam wyczytałem, że w wersji mniej lub bardziej budżetowej (poniżej 600 pln?) to warto po te Ray Bany sięgnąć, bo niby szkła przyzwoite, etc. Mam tylko awersję do tej marki. Byłbym w stanie zakupić, ale tylko wersję bez tego wielgachnego napisu Ray Ban. Ktoś, coś, czy da radę to usunąć? Nie trawię wszelkich metek na ubraniach (jak każdy tutaj), no chyba że są dyskretne (np. napis Lantier / Benevento na guziczkach od ubrań), ale co jak co, ale ten napis na szkłach dyskretny nie jest. Wywołuje to u mnie daleko posunięty absmak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 30 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2017 34 minuty temu, BrotherM napisał: Takie pytanie mam, może ktoś coś. Chciałbym zakupić okulary przeciwsłoneczne, bardziej dla wyglądu, niż potrzeby jakiejś, acz skoro już taki zakup ma mieć miejsce to zacząłem brać pod uwagę funkcję ochronną. Swego czasu gdzieś tam wyczytałem, że w wersji mniej lub bardziej budżetowej (poniżej 600 pln?) to warto po te Ray Bany sięgnąć, bo niby szkła przyzwoite, etc. Mam tylko awersję do tej marki. Byłbym w stanie zakupić, ale tylko wersję bez tego wielgachnego napisu Ray Ban. Ktoś, coś, czy da radę to usunąć? Nie trawię wszelkich metek na ubraniach (jak każdy tutaj), no chyba że są dyskretne (np. napis Lantier / Benevento na guziczkach od ubrań), ale co jak co, ale ten napis na szkłach dyskretny nie jest. Wywołuje to u mnie daleko posunięty absmak. W zakładzie optycznym poproś o wersję bez napisu. To dla nich żaden problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzixon Napisano 30 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2017 2 godziny temu, BrotherM napisał: Takie pytanie mam, może ktoś coś. Chciałbym zakupić okulary przeciwsłoneczne, bardziej dla wyglądu, niż potrzeby jakiejś, acz skoro już taki zakup ma mieć miejsce to zacząłem brać pod uwagę funkcję ochronną. Swego czasu gdzieś tam wyczytałem, że w wersji mniej lub bardziej budżetowej (poniżej 600 pln?) to warto po te Ray Bany sięgnąć, bo niby szkła przyzwoite, etc. Mam tylko awersję do tej marki. Byłbym w stanie zakupić, ale tylko wersję bez tego wielgachnego napisu Ray Ban. Ktoś, coś, czy da radę to usunąć? Nie trawię wszelkich metek na ubraniach (jak każdy tutaj), no chyba że są dyskretne (np. napis Lantier / Benevento na guziczkach od ubrań), ale co jak co, ale ten napis na szkłach dyskretny nie jest. Wywołuje to u mnie daleko posunięty absmak. Rozejrzyj się za Persolami. Mi one niestety nie pasują, ale to ładne są okulary, bez widocznego loga. Ostatnio, w swoich rodzinnych stronach wyczaiłem taki o to sklep: optyline.pl. Milion oprawek; ceny uważam, że bardzo konkurencyjne. Ja po przymierzeniu tysięcy oprawek, rozważam zakup któryś z tych: 1. http://optyline.pl/product/Ray-Ban+RB+3530 2. http://optyline.pl/product/Ray-Ban+RB+3543 3. http://optyline.pl/product/Persol+PO+2420+S Te dwie pierwsze pary mierzyłem i pasują na mnie. Te trzecie dopiero będę mierzył. W tej drugiej parze logo RB jest mikroskopijne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 30 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2017 Godzinę temu, bodzixon napisał: Rozejrzyj się za Persolami. Mi one niestety nie pasują, ale to ładne są okulary, bez widocznego loga. Ostatnio, w swoich rodzinnych stronach wyczaiłem taki o to sklep: optyline.pl. Milion oprawek; ceny uważam, że bardzo konkurencyjne. Ja po przymierzeniu tysięcy oprawek, rozważam zakup któryś z tych: 1. http://optyline.pl/product/Ray-Ban+RB+3530 2. http://optyline.pl/product/Ray-Ban+RB+3543 3. http://optyline.pl/product/Persol+PO+2420+S Te dwie pierwsze pary mierzyłem i pasują na mnie. Te trzecie dopiero będę mierzył. W tej drugiej parze logo RB jest mikroskopijne. Ja się akurat do Aviatorów przymierzam. Kwestia jeszcze kolorystyki, ale pewnie coś złoto-czarnego. O kolorze szkieł potem pomyślę. Ot, lubię minimalizm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 30 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2017 Coś dla miłośników Ray-Ban'ów https://optishop-blog.com/2017/02/07/ray-ban-co-z-tymi-okularami/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szithappens Napisano 31 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2017 Czyli idąc tym tokiem rozumowania nie wolno też nosić swetrów th czy prl, ck, używać iPhone, samsunga, toreb lv bo Azjaci robią swoje rekonstrukcje? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PantaRhei Napisano 31 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2017 poszukuję pełnych transparentnych oprawek, a nuż ktoś gdzieś widział..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 29 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2017 Pytanie o konserwację, noszę Persole 3012V jak poniżej, ale po około 2 latach, zauszniki troszkę wyblakły, tzn mają nieładne cienie, jakby smugi. Reklamować to, czy da się to jakoś przepolerować? mieliście już taki problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 30 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2017 Mam takie same i zrobiło mi się to samo. Nie reklamowałem, bo z Allegro:-) Sądzę że to normalne przy acetatowych oprawkach. Może pomogłoby regularne mycie w wodzie z mydłem, czego nie robiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pooshek Napisano 1 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2017 Ja też mam podobne okulary i również ten sam problem. Najlepsze jest zapobieganie, czyli jak najczęstsze czyszczenie. Jeśli chodzi o usuwanie szkód to omawiane zagadnienie było poruszane na stronie 11 tego wątku. Chociaż mam pewne obawy co do proponowanego działania pilniczkiem Z kolei w komentarzach do recenzji okularów Tom Ford na blogu Mr Vintage, ktoś wspomniał o środkach do czyszczenia plastiku oraz o możliwości wyczyszczenia okularów w Vision Express. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
equ1t Napisano 22 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2017 Cześć, rozglądam się za lepszej jakości okularami przeciwsłonecznymi. Przymierzałem niedawno kilka sztuk różnych modeli marki Persol. Okulary przypadły mi do gustu, ale w warszawskich salonach w których do tej pory byłem, marka Persol była mocno ograniczona i faktycznie możliwość przymiarki była mocno ograniczona w stosunku do ilości modeli prezentowanych na stronach www. Czy ktoś poleci salon w Warszawie lub okolicach z dużym wyborem samych oprawek lub gotowych okularów w/w marki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 22 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2017 Aurore, Optique Exclusive 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.Pawel Napisano 23 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2017 4eyes na Chmielnej mogę polecić. Sam kupiłem tam 2 pary Persoli (korekcyjne i przeciwsłoneczne). Mają też punkt na Bródnie (ul. Kondratowicza), ale z mniejszym wyborem okularów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brand_Voyager Napisano 27 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2017 Dnia 30.03.2017 o 21:49, BrotherM napisał: Takie pytanie mam, może ktoś coś. Chciałbym zakupić okulary przeciwsłoneczne, bardziej dla wyglądu, niż potrzeby jakiejś, acz skoro już taki zakup ma mieć miejsce to zacząłem brać pod uwagę funkcję ochronną. Swego czasu gdzieś tam wyczytałem, że w wersji mniej lub bardziej budżetowej (poniżej 600 pln?) to warto po te Ray Bany sięgnąć, bo niby szkła przyzwoite, etc. Mam tylko awersję do tej marki. Byłbym w stanie zakupić, ale tylko wersję bez tego wielgachnego napisu Ray Ban. Ktoś, coś, czy da radę to usunąć? Nie trawię wszelkich metek na ubraniach (jak każdy tutaj), no chyba że są dyskretne (np. napis Lantier / Benevento na guziczkach od ubrań), ale co jak co, ale ten napis na szkłach dyskretny nie jest. Wywołuje to u mnie daleko posunięty absmak. W rachubę wchodzą tylko okulary lotnicze w metalowych oprawkach o kształcie łzy czy inne propozycje lotnicze o klasycznym rodowodzie militarnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi