Żorż Ponimirski Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2018 W dniu 2.02.2018 o 12:03, eye_lip napisał: W dniu 12.09.2017 o 10:24, Vit napisał: Panowie, poszukuję dobrego salonu w Krakowie/Warszawie. Potrzebne okulary korekcyjne. Podbijam temat. Chciałbym kupić ładne oprawki korekcyjne - podoba mi sie taki styl jak T.Ford, Moscot.. - stacjonarnie w Warszawie, pomożecie? Czy widziałeś dzisiejszy Massdrop z oprawkami TF ? https://www.massdrop.com/buy/tom-ford-ft5355-eyeglasses Cytuj
eye_lip Opublikowano 13 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2018 Spoko, ale oprawki to muszę kupić takie jakie mi się podobają a nie jakie akurat są na massdropie Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2018 5 godzin temu, eye_lip napisał: Spoko, ale oprawki to muszę kupić takie jakie mi się podobają a nie jakie akurat są na massdropie A czy jedno musi wykluczać drugie (w sprzyjających okolicznościach) ? Na tym polegają okazje 1 Cytuj
PantaRhei Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2018 Polecam salony Aurore, Optique Exclusive oraz Robak. Profesjonalne salony z dobrą obsługą i dużym wyborem, również eksluzywnych marek... Natomiast aurore ma bardzo konkurencyjne ceny. Świetną sprawą jest również możliwość zamówienia oprawek do wybranego salonu z ich sklepu internetowego, w którym wybór jest ogromny.... Panowie może ktoś zaznajomiony w temacie.... zmieniam właśnie szkła (pocieniane z powłoką światła niebieskiego) hoya, essilor czy rodenstock? Cytuj
Orlin Opublikowano 15 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2018 (edytowane) W dniu 13.09.2018 o 12:54, PantaRhei napisał: hoya, essilor czy rodenstock? Mercedes, Audi, Volvo? ? Bez różnicy, wszystkie firmy mają produkty najwyższej jakości. ---------------------------------------- Edytowane 15 Września 2018 przez mosze 1 Cytuj
Kamd Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2018 Potwierdzam, ze optyk Pan Kowalczyk na zwierzynieckiej w Krakowie jest bardzo dobry. Duzy wybor dobrych marek, a wlasciciel to pasjonat Cytuj
Dar Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Czy znajdę w Trójmieście ciekawy salon z ciekawymi okularami korekcyjnymi? Niszowe marki świetne wzornictwo. Póki co odwiedziłem Pryzmat w Madisonie i dzisiaj OOG w Sopocie. Cytuj
pmichal Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Muscat w garnizonie mają ładnie i tanie oprawki, jedynie trzeba mieć skierowanie od lekarza jaka korekta. Cytuj
eye_lip Opublikowano 14 Maja 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2019 Podbijam temat. Chciałbym kupić ładne oprawki korekcyjne - podoba mi sie taki styl jak T.Ford, Moscot.. - stacjonarnie w Warszawie, pomożecie?Finalnie trafiłem do świetnego salonu na Tamce (mają też drugi salon), mają wybór pięknych japońskich okularów, serdecznie polecam zajrzeć. No i ta stara posadzka na Tamce, super. http://kogaku.pl/ Cytuj
B737 Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2019 Gents, gdzie kupię stacjonarnie (Warszawa, Kraków, Katowice) Oliver Peoples oprócz Optique Exclusive? Co do informacji o Binoklach w Krakowie - rzeczywiście, kupowałem tam okulary GLCO i też miałem wrażenie, ze obsługa taka jakoś średnio zainteresowana... Cytuj
papiez_ Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2019 Jest jakaś opcja zrobienia czegoś z okularami bez nosków które zjeżdżają z nosa? Dopasowanie zauszników czy jakis inny zabieg? Cytuj
eye_lip Opublikowano 20 Lipca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2019 Jeśli zauszniki są z acetatu to można u specjalisty lepiej dopasować. 1 Cytuj
papiez_ Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2019 Acetat z metalowym rdzeniem w środku. Takie też optyk zmodyfikuje? Cytuj
Orlin Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2019 Tak. Wszystkie oprawy okularowe (oprócz drewnianych) są możliwe do podgięcia, a więc odpowiedniego dopasowania do twarzy. 1 Cytuj
n0claf Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2019 Szukam miejsc w Katowicach lub Wrocławiu (ewentualnie w Krakowie, ale Katowice i Wrocław są mi najbardziej po drodze), gdzie stacjonarnie znajdę, przymierzę i zakupię oprawki Persol lub Moscot (z naciskiem na model Lemtosh). Ktoś o takie miejsce w Katowicach już chyba pytał na forum, ale nie mogę znaleźć tego posta nawet poprzez wyszukiwarkę, więc prosiłbym o ponowne podzielenie się informacjami. Cytuj
marian o Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2019 @n0claf Kupiłem Lemtosh w Krakowie w http://binoklefashion.pl Polecam - świetna obsługa. 1 Cytuj
Ropóh Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2019 Oprawki Persol we Wrocławiu masz np. w https://www.designoptyk.com/ mają salony po Galeriach i dosyć spory wybór marek. 1 Cytuj
Brazzi Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2019 Persole w Katowicach - Silesia (nawet 2 salony) 1 Cytuj
n0claf Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2019 @Brazzi A jak z wyborem na miejscu? W sumie najbardziej mi zależy na PO3007, a to chyba jeden z popularniejszych modeli. Cytuj
Brazzi Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Oglądałem korekcyjne, więc nie wiem jak wyglada sytuacja z przeciwsłonecznymi. Ogólnie persole to bardzo wygodne okulary, minusem jest rozmiarówka, która nie jest zbyt duża. Cytuj
n0claf Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2019 @Brazzi Zależy mi właśnie w 100% na korekcyjnych. Dziękuje za info. A co do rozmiarówki to zgadzam się. Dlatego chciałbym osobiście przymierzyć kilka modeli. Cytuj
branco Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2019 @n0claf Aurum Optics na rynku w Katowicach. Kupowałem u nich Persole online rok temu i na tamten czas mieli najlepszą cenę w PL. 1 1 Cytuj
n0claf Opublikowano 29 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2020 Czy ktoś może zamawiał coś z otticasm.com? Mają produkt, który jest niedostępny u nas, a na którym mi zależy. Wg ocen na FB i trustpilot sklep faktycznie działa i wysyła produkty, ale jednak tych ocen jest niewiele. Cytuj
Krzysiek_W Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Pytanie do okularników, czy korzystacie z myjek ultradźwiękowych? Mam kilka moich par które wymagają doczyszczenia - jako krótkowidz mam dobrą kontrolę nad tym plus zegarki itd. korzysta ktoś i może polecić? Plus plyny, czy rzeczywiście trzeba specjalne kupować, nie da się wodą z dodatkiem detergentu? Cytuj
Grafa Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2020 @Krzysiek_W, używałem kilka razy do czyszczenia oprawek metalowych z silikonowymi noskami. Po zabiegu oprawki były jak nowe. Płyn był jakiś specjalny. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi