Krzysiek_W Napisano 11 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2019 2 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Beny23 Napisano 12 Październik 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2019 6 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 13 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2019 48 minut temu, xkoziol napisał: Na takie cuda google mnie namiawia https://www.newchic.com/theme-shoes-t-327558/?utm_source=google&utm_medium=cpc_ads1&utm_campaign=cnew-ms-ic-3559-all&utm_content=zhouhong&utm_design=82&gclid=EAIaIQobChMIpNT06_KZ5QIVEcgZCh1x2g28EAEYASAAEgLA8_D_BwE&country=170 Nie wiem coś oglądał, ale ad sense łapie strony na podstawie historii ostatnio oglądanych stron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 14 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2019 12 godzin temu, Krzysiek_W napisał: Nie wiem coś oglądał, ale ad sense łapie strony na podstawie historii ostatnio oglądanych stron Gdybyś tyle razy wchodził na bloga Pana Grono to też byś miał tak gustowny feed 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmakus Napisano 14 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2019 pewnie oglądał "buty szyte" i wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 14 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2019 Szyte grubymi nićmi. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 14 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2019 Szyte grubymi nićmi.Grubymi, ale za to dość rzadko. Ze 3 ściegi na calWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diGriz Napisano 15 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2019 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 17 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2019 Czy ktoś potrafi stwierdzić, czy to może być prawda? Ten gość to jakiś kosmita... EDIT: Czuję się zobowiązany zaznaczyć jeszcze przed obrazkiem, że to fake-news. Co nie zmienia faktu, że śmieszny... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 17 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2019 2 godziny temu, Whitesnake napisał: Ten gość to jakiś kosmita... Raczej ich średnia krajowa jeśli chodzi o znajomość historii i geografii 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 17 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2019 27 minut temu, Żorż Ponimirski napisał: Raczej ich średnia krajowa jeśli chodzi o znajomość historii i geografii ..ale sprawuje urząd wspierany przez armię doradców. Jakim trzeba być ignorantem, żeby nie zdawać sobie sprawy, że czasem wypada poudawać, że się nim nie jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 17 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2019 12 minut temu, Whitesnake napisał: ..ale sprawuje urząd wspierany przez armię doradców. Jakim trzeba być ignorantem, żeby nie zdawać sobie sprawy, że czasem wypada poudawać, że się nim nie jest? Not my circuss, not my monkeys 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudolf Napisano 17 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2019 @Whitesnake Nie, to nie jest prawda. Robiła mniej - więcej taki wyraz twarzy, kiedy dziennikarz pytał o broń jądrową w bazie w Incirlik. Natomiast nie słyszałem nic o żadnym "prezydencie Mozarella". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 17 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2019 17 minut temu, Rudolf napisał: @Whitesnake Nie, to nie jest prawda. Robiła mniej - więcej taki wyraz twarzy, kiedy dziennikarz pytał o broń jądrową w bazie w Incirlik. Natomiast nie słyszałem nic o żadnym "prezydencie Mozarella". Pocieszające... W takim razie do kasacji. Dzięki za obnażenie fake-newsa. Kiedy autorytet władzy jest w ruinie, nawet taki hardcore staje się prawdopodobny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 17 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2019 3 godziny temu, Whitesnake napisał: Czy ktoś potrafi stwierdzić, czy to może być prawda? Ten gość to jakiś kosmita.. https://www.dailymail.co.uk/news/article-7581913/Social-media-lights-Italian-translators-reaction-Donald-Trump.html?fbclid=IwAR1A6MZiUzO9I16ALL6pat3Zt8ZCjp4qHVMVsbAvEnt6FzqyK79_MaZ1t_o 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 17 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2019 @Whitesnake Jakkolwiek Daily Mail nie jest chyba najbardziej powazanym zrodlem informacji, to DT chyba faktycznie powolal sie na wspolna historie siegajaca starozytnego Rzymu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 17 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2019 18 minut temu, blekit napisał: @Whitesnake Jakkolwiek Daily Mail nie jest chyba najbardziej powazanym zrodlem informacji, to DT chyba faktycznie powolal sie na wspolna historie siegajaca starozytnego Rzymu Powołał się na wspólne dziedzictwo, a to jednak można różnie interpretować. Jako lokalny patriota z powstającego z kolan kraju, domagam się sprostowania, albo chociaż uzupełnienia, w innej kwestii: 😂 "He was speaking of his love for Italian navigator Christopher Columbus and also went on to praise America's long relationship with Italy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudolf Napisano 17 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2019 Technicznie rzecz biorąc, czy Kolumb przypadkiem nie urodził się w Genui? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 17 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2019 12 minut temu, Rudolf napisał: Technicznie rzecz biorąc, czy Kolumb przypadkiem nie urodził się w Genui? Dzisiaj wszystko na to wskazuje, ale w czasach kiedy chodziłem do podstawówki strasznie upierano się, że jest inaczej. istniała nawet teoria, że Krzysztof Kolumb był synem króla Polski Władysława III Warneńczyka, który miał przeżyć bitwę pod Warną i osiąść na portugalskiej Maderze. Nakręcono chyba nawet film, czy serial, o Kolumbie - Polaku, który odkrył Amerykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudolf Napisano 17 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2019 Godzinę temu, blekit napisał: DT chyba faktycznie powolal sie na wspolna historie siegajaca starozytnego Rzymu Na wspólne wartości, których historia sięga starożytnego Rzymu. 44 minuty temu, Whitesnake napisał: Dzisiaj wszystko na to wskazuje, ale w czasach kiedy chodziłem do podstawówki strasznie upierano się, że jest inaczej. istniała nawet teoria, że Krzysztof Kolumb był synem króla Polski Władysława III Warneńczyka, który miał przeżyć bitwę pod Warną i osiąść na portugalskiej Maderze. Nakręcono chyba nawet film, czy serial, o Kolumbie - Polaku, który odkrył Amerykę. To w czym tak właściwie problem? Mam wrażenie, że ludzie wierzą w te wszystkie "fake news" o Trumpie, bo po prostu chcą. Za pół roku będzie powtórka z rozrywki, czyli znowu ktoś coś przekręci, a ludzie to łykną bo "przecież kiedyś nazwał prezydenta Włoch "mozarella"". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 17 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2019 Ok, ok - założę że "in his great and unmatched wisdom" faktycznie miał na myśli inspiracje jakie z starożytnego Rzymu czerpali Ojcowie Założyciele. Chociaż, biorąc pod uwagę jak niedawno wyrzucał Kurdom, że nie pomogli Amerykanom w Normandii, to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frik Napisano 17 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2019 19 minut temu, blekit napisał: Ok, ok - założę że "in his great and unmatched wisdom" faktycznie miał na myśli inspiracje jakie z starożytnego Rzymu czerpali Ojcowie Założyciele. Przy całej mojej niechęci do Trumpa to obiektywnie trudno inaczej interpretować tę wypowiedź: "The United States and Italy are bound together by a shared cultural and political heritage dating back thousands of years to ancient Rome." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 17 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2019 Poczucie „humoru” Forumowiczów nie przestaje mnie zadziwiać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 17 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2019 Godzinę temu, Rudolf napisał: To w czym tak właściwie problem? Mam wrażenie, że ludzie wierzą w te wszystkie "fake news" o Trumpie, bo po prostu chcą. Za pół roku będzie powtórka z rozrywki, czyli znowu ktoś coś przekręci, a ludzie to łykną bo "przecież kiedyś nazwał prezydenta Włoch "mozarella"". Przywołałem ten rysunek, bo jest śmieszny. Zrobiłem to w zakładce "humor" a nie w wątkach polityczno-gospodarczych, zaznaczając swoje niedowierzanie i poprosiłem o korektę. Kiedy okazał się fake-newsem, ze śmiesznego zrobił się przerażający. Kiedyś historię pisali wygrani - było co interpretować, czytać z przymrużeniem oka, można było się nie zgadzać, jednoczyć się w buncie, itd. Dzisiaj nikt nie czeka z pisaniem historii, tylko tworzy alternatywne wersje rzeczywistości za pomocą dezinformacji. Dezinformacji, która dzieli, ale pozwala uzyskiwać szybkie wyniki, na przykład wyborcze. Używa się tego narzędziowo i bez refleksji nad konsekwencjami wywołanymi przez podziały. Trump jest mi daleki i obojętny, nie wywołuje we mnie żadnych emocji. Staram się zachowywać obiektywizm, a w sprawach które są mi dalekie i obojętne, osiągam w tym zdumiewającą sprawność. Lektura wyjaśniająca zdumioną minę tłumaczki kazała mi się zastanowić, kiedy nasz lokalny IPN rozpocznie walkę z "kłamstwem genuiskim" w sprawie Kolumba. Tak mi się skojarzyło, ale mało to czytelny żart i raczej śmieszny nie dla wszystkich. Choć zaznaczam, nie ma w nim złych intencji - śmieszy mnie zjawisko nadgorliwości, a nie zabarwienie polityczne. Czy coś jeszcze wymaga wyjaśnienia z mojej strony? 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 17 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2019 @frik napisałem przecież, że zakładam mniej więcej takie znaczenie tej wypowiedzi. Mam nadzieję, że też już niczego nie muszę wyjaśniać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi