Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

To mi przypomina - stare, ale moje ulubione:

Na bezludnej wyspie lądują dwudziesto-, trzydziesto-, czterdziesto- i pięćdziesięciolatek. Rozglądają się i na sąsiedniej wyspie widzą cztery młode blondynki w bikini. Dwudziestolatek od razu: "chłopaki, ale towary, dawajcie, płyniemy!". Trzydziestolatek: "dobra, ale chwila, może jakąś tratwę zbudujemy?". Czterdziestolatek: "czekajcie panowie, pomachajmy, może to one do nas przypłyną?". A pięćdziesięciolatek: "dajcie spokój, stąd też dobrze widać".

I w tym samym duchu:

Czterej koledzy z klasy postanowili zorganizować trzydzieste urodziny jednego z nich. Wybrali restaurację "Janosik", ponieważ podawali tam tanie piwo z kija i kelnerki miały duże dekolty. Dziesięć lat później ponownie wybrali restaurację "Janosik", ponieważ mieli tam świetne sushi i bogatą kartę win. Na pięćdziesiąte urodziny wybrali restaurację "Janosik", ponieważ łatwo było zaparkować i właśnie otworzyli palarnię cygar. Na sześćdziesiąte - tak, wybrali restaurację "Janosik", ponieważ w lobby były wygodne fotele, a do lokalu można było dostać się windą. Kolejnych dziesięć lat później udali się do restauracji "Janosik", ponieważ żaden z nich nie przypominał sobie, aby kiedykolwiek tam był.

• Oceniam pozytywnie 4
Opublikowano
Czterej koledzy z klasy postanowili zorganizować trzydzieste urodziny jednego z nich. Wybrali restaurację "Janosik", ponieważ podawali tam tanie piwo z kija i kelnerki miały duże dekolty. Dziesięć lat później ponownie wybrali restaurację "Janosik", ponieważ mieli tam świetne sushi i bogatą kartę win.

Coś w tym jest (pomijając sushi). Chociaż:

żaden z nich nie przypominał sobie, aby kiedykolwiek tam był

:mrgreen:

Opublikowano
Do właściciela klubu Go-Go przychodzi dziewczyna: 

- Ja w sprawie ogłoszenia, chciałabym się zatrudnić. 

- Tańczyłaś już? 

- Trochę, w szkole. 

- Pokaż cycki. 

Dziewczyna bez zbędnych ceregieli podnosi bluzkę. 

- Dobra, wejdź na podest i zatańcz przy rurce. 

Po czterdziestu minutach wygibasów: 

- Nie nadasz się, za mało, ten no, wyrazu. 

- A ja jeszcze na komputerze umiem. 

- Co tu ma komputer do rzeczy? 

- Bo ja bym chciała w księgowości pracować.

Opublikowano

Kontrafałda tłuszczu, ja nie mogę...

Dobry lokalny dowcip dzisiaj usłyszałem od Czecha (z Pragi). Spotyka się mieszkaniec Pragi z mieszkańcem Brna. Ten drugi mówi: "Wiesz, co się u nas w Brnie mówi o ludziach z Pragi? Że jesteście głupi, gburowaci i aroganccy!". Na co Prażanin odpowiada: "A wiesz, co się u nas w Pradze mówi o ludziach z Brna? Nic. Zupełnie nic".

• Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano

w podobnym stylu:

podchodzi blondynka do koleżanki, również blondynki i mówi:

- "słyszałaś, po mieście podobno chodzi fama, że blondynki są głupie i używają mądrych słów, których wcale nie rozumieją..."

- "to jak ją spotkasz, to jej powiedz że jest głupią ku*wą i vice versa!"

Opublikowano

Tamte czasy (2k09-2k12) to taki trochę dziki zachód w moim przekonaniu. Wozy z pionierami dopiero się rozstawiały, Indian dookoła pełno a tylko dwie sztuki starych belgijskich karabinków na stanie:) Nawet Fabio Attanasio był jeszcze na etapie półformalnego RTW i dopiero zaczynał szyć. 

Opublikowano

To jak już w temacie bielizny jesteśmy...

Elegancko ubrany facet siedzi przy barze i co chwilę zerka na swój zegarek. 

Dostrzegła to atrakcyjna blondynka siedząca nieopodal i zaintrygowana pyta:

- Przepraszam, dlaczego pan tak ciągle zerka na swój zegarek?

Facet na to:

- Bo widzi pani, to jest taki bardzo drogi i bajerancki zegarek, który ma wiele ciekawych funkcji.

Kobieta się zaciekawiła:

- O, a co on teraz panu pokazuje?

- Teraz właśnie wskazuje mi, że nie ma pani na sobie majteczek.

- Nieprawda, mam majtki!

Facet zewnętrzną stroną dłoni puka w zegarek i stwierdza ze zdziwieniem:

- No masz, znów mi spieszy o godzinę...

• Oceniam pozytywnie 9