Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wszystko zależy od tego, co obserwator chce zobaczyć (świntuchu ;) )

Nie trzeba być świntuchem żeby mieć skojarzenia ;)

Biedne dzieci...

Zastanawiam się co za kretyn wykonał taką grafikę i czy był świadomy tego co robi ;)

Opublikowano

Geniusz zła! Nie omieszkam wypróbować na kilku osobach :D

Ja bym powiedział - geniusz zła i dobra w jednym. Zjesz ciastko i masz jednocześnie czyste zęby po jedzeniu! Panie technologia XXI wieku :D

Dobre ciastka i czyste zęby - sama pociecha :D

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Przychodzi pewien maż do lekarza.

Lekarz zalecił mu codzienne stosowane czopków.

Po chwili lekarz się pyta:

- Czy da pan sobie z tym radę?

- Nie bardzo nigdy nie próbowałem.

- No to ja panu jednego włożę i będzie pan już wiedział.

Na następny dzień mąż nie może sobie poradzić z włożeniem, prosi żonę o pomoc.

No i żona wpycha trzymając mu rękę na lewym barku.

Nagle mąż mówi:

- k***a

Wystraszona żona:

- Co się stało?

- Przypomniałem sobie, że gdy lekarz wkładał mi tam czopka to trzymał dwie ręce na moich barkach.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Właśnie miałem wrzucić konia w pięknym garniturze bespoke ale Pepo mnie uprzedził. Więcej zdjeć. Jeździłbym ;) idealny koń dla gentlemana!

668b6347ba03f5d8365b93a1e9fb275e.jpg

pięknie wykończone krawędzie .... :)

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Mała poprawka - z ZUS to już norma, że sprawa kończy się w sądzie, wedle zasady normalny człowiek złamie przepisy - ścigają go latami, ZUS niezgodnie z własnymi przepisami podejmuje decyzje / wylicza emeryturę - musisz dochodzić swoich racji w sądzie. 

O tym, że lubią gubić okresy składowe, potem zasłaniać się nie posiadaniem tych dokumentów, a nawet jak się wypełni pismo z prośbą o stwierdzenie czy się jako płatnik z niczym nie zalega, okazuje się, że w przypadku wpłacenia dwa razy za ten sam miesiąc np. nie jest to żaden dowód i łubudu odestkami i karami (sami z siebie nie poinformują przecież, że ma się nadpłatę za ten sam miesiac i nic nie zapłacone za kolejny) 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Trochę większa poprawka - chodzi o FUS, a nie ZUS :-). Kiedyś w radiu słuchałem wywiadu z jakimś dyrektorem z ZUS - pytany o trudną sytuację finansową ZUS twierdził, że nic takiego nie ma miejsca i że sytuacja jest stabilna. Pokilku minutach słownej przepychanki (redaktor nie chciał w to uwierzyć) padło stwierdzenie: "aaa, to panu redaktorowi chodziło o FUS, a nie ZUS?" i w tym momencie czas antenowy się skończył :-). Poza tym część informacjiw tabelce nieprawdziwa, niektóre środki zarachowane w FUS podlegają dziedziczeniu. Pytanie o odmowę wypłaty środków tendencyjne, przecież nie ZUS/FUS zmienia przepisy, tylko ustawodawca, można je teoretycznie zaskarżyć do TK :-).

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Taki mail dostałem od Bytomia  :)

Na Facebooku jest ten sam post o koszulach a pod nim zabawny, moim zdaniem komentarz:

Ja również potwierdzam, działanie sklepu internetowego to jakiś dramat i chyba kwestia oszczędności. To samo niestety dotyczy ubrań, które producent pozycjonuje jako towar wysokiej jakości, a na ileś zakupionych produktów w sumie jestem jako tako zadowolony tylko z koszuli. Ostatnią rzecz jaką kupiłem była kurtka zimowa, w której po niecałym roku popruła się podszewka mimo, że bardzo ją szanowałem i nosiłem naprawdę rzadko. Teraz zastanawiam się, czy nie zgłosić reklamacji. A jeszcze całkiem niedawno zastanawiałem się nad kupnem jakiejś kurtki na wiosnę/lato, ale w waszej ofercie rządzi jedynie nylon i poliester. Mam rozumieć, że to raczej oferta dla dresów, którzy chcą nosić coś ciut bardziej eleganckiego niż dres, ale tesknią za odgłosem szeleszczącego ortalionu?
Opublikowano

Naoglądali się filmików z drona i sami chcieli spróbować. Obejrzałem i zastanawia mnie czemu ma służyć bieganie z ulotkami. Czy to ukryty przekaz którego poprostu nie rozumiem czy zupełnie chybiona aranżacja. Jak widać duch disco polo w narodzie nie ginie ;)