Kubandy Napisano 16 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2022 13 godzin temu, ciasteczkowy napisał: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 30 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2022 Szył ktoś ostatnio w https://hendersonshirts.com/? Czy jest wszystko OK? Chyba najtańsze MTM na rynku - 399 zł. Tkaniny raczej OK, marki Mileta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 31 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2022 Kiedyś tutaj przeczytałem, że koszule slim Emanuel Berg są mocno taliowane, dlatego brałem modele modern i były obszerne. Teraz zaryzykowałem rozmiar 41 slim i przy moich 104 cm w klatce i 91 cm w pasie, mieszczę się spokojnie, jeszcze po ok. 3 cm zapasu zostaje. Koszula ma wymiary: pod pachami: 56,5 cm w pasie: 52 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 31 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2022 @flozbi a jak z długością rękawów? Zgodnie z tym co podają - 67 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 31 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2022 66,5 cm;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 31 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2022 5 godzin temu, flozbi napisał: Kiedyś tutaj przeczytałem, że koszule slim Emanuel Berg są mocno taliowane, dlatego brałem modele modern i były obszerne. Teraz zaryzykowałem rozmiar 41 slim i przy moich 104 cm w klatce i 91 cm w pasie, mieszczę się spokojnie, jeszcze po ok. 3 cm zapasu zostaje. Koszula ma wymiary: pod pachami: 56,5 cm w pasie: 52 cm. 3cm zapasu nazwałbym właśnie mocnym taliowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 1 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2022 12 godzin temu, flozbi napisał: 66,5 cm;) Krótkie potrzebuję 69. Berg odpada. Narazie ugrzęzłem z Osovskim (mały wybór wzorów dla 190 cm wzrtostu). SuSu ma taki rozjazd w rozmiarówce, że zostaje tylko szycie na miarę u nich. Zastanawiam się jeszcze nad VelVenti - tylko u nich wybór materiałów też jest bez szału. Wspomniany powyżej Henderson też rozważałem - podbiję pytanie kolegi - ktoś i nich szył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 1 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2022 4 godziny temu, eduardo napisał: Krótkie potrzebuję 69. Berg odpada. Narazie ugrzęzłem z Osovskim (mały wybór wzorów dla 190 cm wzrtostu). SuSu ma taki rozjazd w rozmiarówce, że zostaje tylko szycie na miarę u nich. Zastanawiam się jeszcze nad VelVenti - tylko u nich wybór materiałów też jest bez szału. Wspomniany powyżej Henderson też rozważałem - podbiję pytanie kolegi - ktoś i nich szył? Mam trzy zupełnie różne koszule od SuSu w szafie dla wzrostu >186 w Extra Slimie i one są identyczne. Tak nawiasem, to najgorsza rozmiarówka jest w Lancerto, tzn. z trzech złapanych koszul w tym samym rozmiarze (wzrost + kołnierzyk + sylwetka) jedna będzie ciasna, druga workowata a trzecia idealna. Podobnie jest z ichniejszymi kamizelkami. Mam jak ty 190 cm ale dla mnie Osovski ma odrobinę za krótkie rękawy i jest workowaty (chociaż jakby nie rękawy to dało by się je ładnie wyprowadzić u krawca). Jest recenzja Hendersona ale z 2018 roku... Koszule na miarę: Henderson. Pierwsze wrażenia. – Luigi Saladini (fashion.blog) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanJohnson Napisano 1 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2022 7 godzin temu, eduardo napisał: Krótkie potrzebuję 69. Berg odpada. Narazie ugrzęzłem z Osovskim (mały wybór wzorów dla 190 cm wzrtostu). SuSu ma taki rozjazd w rozmiarówce, że zostaje tylko szycie na miarę u nich. Zastanawiam się jeszcze nad VelVenti - tylko u nich wybór materiałów też jest bez szału. Wspomniany powyżej Henderson też rozważałem - podbiję pytanie kolegi - ktoś i nich szył? Możesz jeszcze spróbować na apposta.com. Najlepiej by było zamówić na podstawie wymiarów koszuli, która na Ciebie pasuje, bo ja zamówiłem podając wymiary ciała i tak nie do końca jestem zadowolony. Wstawiam reflinka na -20% https://apposta.mention-me.com/m/ol/oc9lz-pawel-jankowicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub.B Napisano 1 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2022 4 godziny temu, PanJohnson napisał: Możesz jeszcze spróbować na apposta.com. Najlepiej by było zamówić na podstawie wymiarów koszuli, która na Ciebie pasuje, bo ja zamówiłem podając wymiary ciała i tak nie do końca jestem zadowolony. Wstawiam reflinka na -20% https://apposta.mention-me.com/m/ol/oc9lz-pawel-jankowicz Ja zamawiałem tam podając wymiary ciała i byłem zadowolony poza szerokością nadgarstka (możliwe że coś było źle zmierzone), natomiast krój regular leżał na mnie o niebo lepiej niż slim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 5 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2022 Miał ktoś styczność z koszulami Sterling? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 18 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2022 W dniu 1.02.2022 o 08:58, eduardo napisał: Krótkie potrzebuję 69. Berg odpada. Narazie ugrzęzłem z Osovskim (mały wybór wzorów dla 190 cm wzrtostu). SuSu ma taki rozjazd w rozmiarówce, że zostaje tylko szycie na miarę u nich. Zastanawiam się jeszcze nad VelVenti - tylko u nich wybór materiałów też jest bez szału. Wspomniany powyżej Henderson też rozważałem - podbiję pytanie kolegi - ktoś i nich szył? Zerknij sobie tu: https://e-merceria.pl/ Możesz zadzwonić/napisać, pogadać, umówić się na wysłanie własnej koszuli na wzór i zrobią Ci taką samą z wybranej tkaniny. Tkanin trochę jest- z lepszych głównie Mileta, ale też Albini (te są wyraźnie droższe)- część od ręki, część na zamówienie z Czech/Mileta (podobno z bardzo szybką realizacją dostawy tkaniny- około 7 dni). Można ustalić szczegóły i modyfikacje (zrobią gusset, dzielony karczek, inny kołnierzyk, cienkie guziki perłowe). Póki co uszyłem 2 koszule odwzorowane rozmiarowo z koszuli, którą przesłałem do nich. Obie z bardzo fajnego twillu Mileta w ładny prążek. Pierwsza koszula nie wyszła najlepiej- częściowo z mojej winy a częściowo z winy szwalni (poprosiłem o krótsze rękawy- okazały się zbyt krótkie; dodatkowo był drobny błąd i mankiet wyszedł zbyt wąski) ale udało się uratować koszulę niewielkim kosztem. Ważna informacja- działają szybko- 3-4 dni i koszula była gotowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 19 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2022 @adamW A w jakiej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 28 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2022 W dniu 20.02.2022 o 00:15, tryhp3 napisał: @adamW A w jakiej cenie? Ponawiam pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 4 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2022 Panowie, za koszule zapłaciłem 300zł/sztukę. Czy to dużo- pozostawiam do oceny. Tkaniny Mileta Zaffiro, dość matowy twill, 138g/m2. Tkanina easy care, 100% bawełna- przyjemna w prasowaniu, świetnie wygląda po 8-10h noszenia (praca za biurkiem). Załączam efekt finalny, z którego jestem bardzo zadowolony. Jak pisałem wyżej- tkanina była na zamówienie u producenta a z realizacją wyrobiliśmy się w zasadzie w 1 tydzień (zamówienie złożyłem 21.02.2022 a 01.03.2022 paczka była już u mnie- koszule były już uszyte w piątek 25.02.2022 czyli zamówienie tkaniny, transport do Polski i uszycie zajęło w sumie 5 dni). 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 5 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2022 Brzmi dobrze i wygląda ładnie z wyjątkiem nitki wystającej z drugiego guzika. Więcej tego jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 5 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2022 7 minut temu, pablocito napisał: Brzmi dobrze i wygląda ładnie z wyjątkiem nitki wystającej z drugiego guzika. Więcej tego jest? Specjalnie mi to nie przeszkadza ale fakt, że mogłoby być lepiej. Dziurki też mogłyby być staranniej obszyte. W tym egzemplarzu dobrze spasowany jest wzór na dzielonym karczku- na dwóch innych zamówionych w tym samym czasie jest nieco gorzej ale porównałem z droższą koszulą i tam przy prążkach również nie jest idealnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B737 Napisano 8 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2022 Przyszły i moje dwie pierwsze, zamówione od Merceria koszule. Co do tkanin - nie wiem kto jest producentem, nie ma oznaczenia na koszulach. Chciałem klasyczną, białą i błękitną do garnituru - kołnierzyk kent i klasyczne, proste mankiety. Tak się składa, że nie było takich w ofercie, ale można u nich podmieniać w zamawianej koszuli np. kołnierzyk włoski na klasyczny. Tak zrobiłem. Z efektu jestem generalnie zadowolony, ale mam zgrzyt z dwoma rzeczami, tzn. tym, jak układa się materiał pod szyją jak zapnę ostatni guzik i wielkością wyłogów kołnierzyka (zaskakująco krótkie, na pewno nie schowają mi się pod klapami marynarki garniturowej). Pierwsza z tych rzeczy to oczywiście pewnie błąd w szyciu, natomiast druga - cóż, nie spytałem o wielkość wyłogów i poznałem je dopiero jak odebrałem paczkę. Mam nadzieję, że krawat mi to przykryje. Tak samo wygląda to na obu koszulach. Załączam zdjęcie obrazujące temat marszczenia materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 10 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2022 Szukam informacji o koszulach firm Eton i Stenstroms. Z jakich materiałów szyją, jakiego poziomu jakościowego się spodziewać (czyli za ile warto kupić)? Oczywiście domyślam się, że są różne linie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 11 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2022 Etony które mam są robione w Europie, materiały przyjemne z tych niegrubych. Myślę że np do 120 pln są ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 11 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2022 Filip, dzięki ale 120 zł to chyba na Allegro lub wyprzedażach, np. w Royal Collection ceny wyjściowe Etona są w granicach 600-700. Oczywiście znam politykę tego sklepu (200% marży na początek, potem wyprzedaże), ale ogólnie kupno porządnej koszuli za 120 zł to jest jednak wyzwanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 11 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2022 Marku, polecam szczególnie Eton signature twill, do 300 - 350 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 11 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2022 Tak, miałem na myśli te Etony z Allegro, innych nie kupowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wectra Napisano 12 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2022 Dobra opcja to jeszcze TKmaxx. Ja tam znalazłem ostatnio Stenstroms za 129zł.A Etony kiedyś chodziły po 199zł. Wysłane z mojego MRD-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 12 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2022 Tak czy inaczej większość suitsupply dostępnych na wyprz/allegro do 200pln bije IMO wszystko w tej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi