Kyle Napisano 16 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2017 14 godzin temu, yeutez napisał: Materiał jest szorstki i sztywny. Efekt ustępuje gdzieś w połowie dnia i pojawia się na nowo po kolejnym praniu 😉 Jest sztywny, ale nie szorstki. Sztywność przestaje mi przeszkadzać po minucie od założenia, może to kwestia bardzo dobrego dopasowania (classic fit od MiMe leży na mnie lepiej niż posiadane koszule MTM). Pranie faktycznie nic nie pomaga na sztywność materiału. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 17 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2017 Dzięki za odpowiedzi. Powiem szczerze, że wolę sztywne niż szorstkie, ale jeszcze bardziej wolę miękkie i przyjemne w dotyku. W sumie to jest nieco dziwne - w czasach przedforumowych kupowałem koszule z bawełny noname (ew. włoskiej noname). Koszule te mam do dzisiaj; mają różne mankamenty (np. zbyt wąska listwa, co powoduje rozchodzenie się i wystawanie włosów z klaty ), ale na pewno są bardzo przyjemne i wciąż je chętnie zakładam. A teraz pojawiają się koszule z "górnej półki", które trzeba "łamać". Ki czort? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 17 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2017 A teraz pojawiają się koszule z "górnej półki", które trzeba "łamać". Ki czort? Żeby je później doceniać i trzymać długo, bo po takim poświęceniu rośnie przywiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziaku Napisano 17 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2017 Mi szczerze mówiąc w ogóle nie przeszkadza szorstkość tkaniny o ile się dobrze prasuje. A to wszystko z tego powodu, że z mojego doświadczenia tkaniny szorstkie o wiele lepiej oddychają, więc dla osób o większej potliwości od przeciętnej jest to o dużo lepsze rozwiązanie. Ja odczuwam znacząco większy komfort w bardziej "chrupkich" tkaninach, np porównując do siebie twarde i miękkie oksfordy, czy nawet twardy oksford z miękką tkaniną typu zefir. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 17 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2017 4 godziny temu, mosze napisał: A teraz pojawiają się koszule z "górnej półki", które trzeba "łamać". Ki czort? Czekamy na prawidła do koszul, obowiązkowo cedrowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diminished Napisano 18 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2017 1. Rzuciła się komuś w oczy koszula o podobnym wzorze w niższej cenie? Znalazłem w CT ale jest non-iron, więc obawiam się, że może być "plastikowa". https://shopmiler.com/pl/odziez/koszule/koszula-z-kolnierzem-wloskim-w-granatowy-prazek 2. Co sądzicie o noszeniu koszul z kołnierzykiem włoskim bez krawata? Bardzo się rozchodzi? 3. Jakie macie zdanie o koszulach Savile Row do 150zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dapi Napisano 18 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2017 Ad2 kołnierzyk rozchodzi się tak jak ma wysoko drugi guzik koszula Ad3 testowałem kilka sztuk - fatalne odszycie, dwie zaczęły się rozchodzić na szwach, tkaniny o klasę niżej niż CT 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olin Napisano 19 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2017 Chciałbym zapytać czy ktoś posiada koszulę CT typu super slim fit (wersja najbardziej slim, bardziej niż extra slim). A jeśli tak, to: 1. Jak ocenia jakość materiałów - są całe 4 modele do wyboru. 2. Jakie są prawdziwe wymiary koszuli? Szczególnie interesuje mnie rozmiar 38 (15). W przypadku CT często zdarza się, że realne wymiary odbiegają od deklarowanych. 3. Jak się mają odczuwalnie w zakresie wymiarów do innych producentów - np. Lamberta sylwetki wyszczuplonej? Z góry bardzo dziękuję za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siata Napisano 19 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2017 30 minut temu, olin napisał: Chciałbym zapytać czy ktoś posiada koszulę CT typu super slim fit (wersja najbardziej slim, bardziej niż extra slim). A jeśli tak, to: 1. Jak ocenia jakość materiałów - są całe 4 modele do wyboru. 2. Jakie są prawdziwe wymiary koszuli? Szczególnie interesuje mnie rozmiar 38 (15). W przypadku CT często zdarza się, że realne wymiary odbiegają od deklarowanych. 3. Jak się mają odczuwalnie w zakresie wymiarów do innych producentów - np. Lamberta sylwetki wyszczuplonej? Z góry bardzo dziękuję za pomoc! Ad. 1: Mam dwie białe koszule - twill i popeline - i jakość jest w porządku, nie odbiega od innych koszul CT. Po trzech praniach nie zauważyłem nic niepokojącego. Ad.2: Mam 41 i nie odbiega od tych deklarowanych. Ad. 3: Mam porównanie tylko do Osovskiego i te z CT są mniej wyslimowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olin Napisano 19 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2017 17 minut temu, Siata napisał: Ad. 1: Mam dwie białe koszule - twill i popeline - i jakość jest w porządku, nie odbiega od innych koszul CT. Po trzech praniach nie zauważyłem nic niepokojącego. Ad.2: Mam 41 i nie odbiega od tych deklarowanych. Ad. 3: Mam porównanie tylko do Osovskiego i te z CT są mniej wyslimowane. Dziękuję bardzo za odpowiedź! Ale odnosząc się do pkt 3 - zgodnie z informacjami ze strony internetowej, rozmiar 41 Osovskiego powinien mieć 112 cm w klatce i 104 cm w talii, tymczasem rozmiar 41 super slim CT powinien mieć 110 cm w klatce i 98 cm w talii. Czyli pomimo, że koszula Osovskiego powinna być o 6 cm szersza w talii, odbierasz ją jako bardziej wytaliowaną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siata Napisano 20 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2017 11 godzin temu, olin napisał: Dziękuję bardzo za odpowiedź! Ale odnosząc się do pkt 3 - zgodnie z informacjami ze strony internetowej, rozmiar 41 Osovskiego powinien mieć 112 cm w klatce i 104 cm w talii, tymczasem rozmiar 41 super slim CT powinien mieć 110 cm w klatce i 98 cm w talii. Czyli pomimo, że koszula Osovskiego powinna być o 6 cm szersza w talii, odbierasz ją jako bardziej wytaliowaną? W Osovskim zamawiałem tylko slimy i zgodnie z tabelą mają one 106 cm w klacie i 98 cm w talii, stąd różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noise Napisano 20 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2017 Mocno przestrzegam przed koszulami Lambert. Trafiłem na dwie z tak podłej bawełny, że nawet z pomocy stacji parowej nie da się ich dobrze wyprasować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.Pawel Napisano 20 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2017 Osobiście mam 3 koszule Lamberta (2 Getzner i 1 Albini) i nie mam z nimi żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 20 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2017 28 minut temu, noise napisał: Mocno przestrzegam przed koszulami Lambert. Trafiłem na dwie z tak podłej bawełny, że nawet z pomocy stacji parowej nie da się ich dobrze wyprasować... Generalizujesz. Jeśli jest tak źle z prasowaniem jak mówisz, to składaj reklamację. Raz na fb, pewien klient żarliwie opisywał podobny problem z koszulą Lantier z Vistuli i o dziwo reklamacja ostatecznie została uznana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malwes Napisano 20 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2017 Ja dziś w salonie sprawdzałam dla kołnierzyka 45 różnicę między slim a nie slim i to było coś w rodzaju 116cm w talii dla slim do 134cm w talii dla normal. Slimy w O. są dość mocne. Dla kołnierzyka 41 widzę, że slim w O jest w talii 104cm a dla normalnego kroju 116. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcelli Napisano 20 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2017 3 godziny temu, noise napisał: Mocno przestrzegam przed koszulami Lambert. Trafiłem na dwie z tak podłej bawełny, że nawet z pomocy stacji parowej nie da się ich dobrze wyprasować... Lambert to loteria. Raz szyją z przyzwoitej bawełny, a raz z szajsu. Nie warto kupować przez internet. Trzeba koszulę dotknąć. Dziesięć lat temu te koszule były prima sort, ale nie urządzali tych niekończących się "promocji". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noise Napisano 20 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2017 40 minut temu, Marcelli napisał: Lambert to loteria. Raz szyją z przyzwoitej bawełny, a raz z szajsu. Nie warto kupować przez internet. Trzeba koszulę dotknąć. Dziesięć lat temu te koszule były prima sort, ale nie urządzali tych niekończących się "promocji". Zapewne tak jest, jak piszesz. Miałem w życiu naprawdę większość sieciowych wyrobów dostępnych w Polsce, ale takich shit zdarzył mi się pierwszy raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack13th Napisano 21 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2017 Mam kilka koszul Lamberta, ostatnio trafiła mi się jedna nieco gorsza sztuka (ale nie na tyle, żeby nie można jej było rozprasować ładnie). Uważam jednak, że w cenie ok. 100 zł można przymknąć na to oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olin Napisano 21 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2017 W dniu 20.11.2017 o 10:07, Siata napisał: W Osovskim zamawiałem tylko slimy i zgodnie z tabelą mają one 106 cm w klacie i 98 cm w talii, stąd różnica. Przepraszam, że tak drążę temat, ale w Osovskim 106 cm w klatce i 98 cm w talii mają koszule slim w rozmiarze kołnierzyka 40, a nie 41. Czy dobrze rozumiem, że w CT zamawiasz rozmiar kołnierzyka 41 (z braku 40), którego wymiary to 110 cm w klatce i 98 cm w talii i stąd CT jest luźniejsze? Dziękuję za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajdowskip Napisano 21 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2017 20 godzin temu, Marcelli napisał: Lambert to loteria. Raz szyją z przyzwoitej bawełny, a raz z szajsu. Kupuję tylko, gdy tkanina jest "firmowa". W Lambercie mało koszul ma takie oznaczenia, w przypadku Lantiera to norma. Nie biorę koszul z bawełny no-name, bo na zdjęciach może wyglądać ładnie, a w dotyku papier. Raz oddałem, ale nie chce mi się w to bawić ponownie. Zwłaszcza odkąd nie zwracają pieniędzy w salonie, tylko na konto po kilku tygodniach (raz zdarzyło się, że przeoczyli i musiałem interweniować) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siata Napisano 21 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2017 Godzinę temu, olin napisał: Przepraszam, że tak drążę temat, ale w Osovskim 106 cm w klatce i 98 cm w talii mają koszule slim w rozmiarze kołnierzyka 40, a nie 41. Czy dobrze rozumiem, że w CT zamawiasz rozmiar kołnierzyka 41 (z braku 40), którego wymiary to 110 cm w klatce i 98 cm w talii i stąd CT jest luźniejsze? Dziękuję za pomoc! Dokładnie tak. Rozmiar 41 slim w Osovskim miało 104 cm i wydawało mi się za luźne, więc zamawiałem 40. Bierz CT, najwyżej odeślesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcelli Napisano 24 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2017 W dniu 21.11.2017 o 20:17, gajdowskip napisał: Kupuję tylko, gdy tkanina jest "firmowa". W Lambercie mało koszul ma takie oznaczenia, w przypadku Lantiera to norma. Nie biorę koszul z bawełny no-name, bo na zdjęciach może wyglądać ładnie, a w dotyku papier. Słuszny kierunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sel Napisano 30 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2017 Szukam koszul które są mocno taliowane oraz mają długie rękawy. Najlepiej 37 i długość rękawa od 66,5cm... czy jest szansa coś znaleźć oprócz MTM? Ewentualnie 38 w kołnierzyku + przesunięcie guzika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ekscelencja Napisano 1 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2017 9 godzin temu, Sel napisał: Szukam koszul które są mocno taliowane oraz mają długie rękawy. Najlepiej 37 i długość rękawa od 66,5cm... czy jest szansa coś znaleźć oprócz MTM? Ewentualnie 38 w kołnierzyku + przesunięcie guzika. Miler ma dość mocny slim (nie robią mi się fałdy w pasie) i rękawy na tyle długie, że w każdej ich koszuli skracam je o ok. 2-3cm. Patrząc jednak na tabelę rozmiarów nie wiem czy nie zbraknie Ci centymetra: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sel Napisano 1 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2017 Miler ma dość mocny slim (nie robią mi się fałdy w pasie) i rękawy na tyle długie, że w każdej ich koszuli skracam je o ok. 2-3cm. Patrząc jednak na tabelę rozmiarów nie wiem czy nie zbraknie Ci centymetra: Właśnie odeslalem jedna ze względu na rękawy... Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi