Zajac Poziomka Napisano 7 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2016 Przy okazji chyba zlikwidowali multibuy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 7 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2016 CT na różnych wersjach strony ma inne ceny, inne są też zasady dla opcji multibuy. Dodatkowo rabaty, które przychodzą mailem działają tylko na jednej z nich. Na chwilę obecną najbardziej opłaca się kupować na stronie dla UK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheMisterA Napisano 8 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2016 Kurs to jedno a brak opcji 4 za 100 funtów to drugie. Ostatnio kupilem koszule za jakies 510 pln teraz kliknalem ile by wyszlo za 4 koszule i wyszlo mi ponad 100 zł więcej... Wysłane z mojego LG-V490 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 8 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2016 Myślałem że akurat zmienli rodzaj promocji. Faktycznie wredna zagrywka Dobrze że mam kartę walutową na funty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheMisterA Napisano 9 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2016 Żeby sie zaraz nie okazało, że z wysyłką do Polski zawsze będzie płatność w złotówkach. Cóż stracą dużą ilość klientów. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 9 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2016 Dziwne też było, że w newsletterze była informacja o multibuy, a potem nie było multibuy na stronie internetowej. Przy takiej cenie funta widocznie i tak spodziewają się dużej liczby zamówień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 10 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2016 Dnia 7.10.2016 o 11:40, BrotherM napisał: Postanowiłem wypróbować z Lamberta jeszcze koszulę o kołnierzyk mniejszą (z 41 na 40/188-194). Jest lepiej dopasowana i nawet by mi odpowiadała, ale praktycznie pod pachami niemal brak miejsca. Nazbyt opina, a szew jakby lekko w pachę wchodził. Niby ruchów nie krępuje, ale przy większych wymachach rękami (np. gest "ręce do góry"), ewidentnie koszula zbyt uciska w klatce. Za ciasna i do zwrotu, prawda? Wysoka pacha umożliwia większy zakres ruchów, bo nie ma tam materiału, który może się ciągnąć. Jeśli natomiast koszula uciska w klatce, to jest ewidentnie za ciasna (sprawdź, jak się zachowuje koszula przy guzikach, jeśli przy niewielkim ruchu powstają "okna" między guzikami, to koszula jest na pewno za mała). Najwyżej wszytą pachę mam w koszuli Camiceria Olga i jest ona dla mnie najbardziej komfortowa spośród wszystkich koszul, które mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 10 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2016 21 godzin temu, Blondas napisał: Dziwne też było, że w newsletterze była informacja o multibuy, a potem nie było multibuy na stronie internetowej. Przy takiej cenie funta widocznie i tak spodziewają się dużej liczby zamówień. Z ciekawości sprawdziłem jaka będzie różnica przy zamówieniu 4 koszul objętych multibuy. Ceny razem z wysyłką do Polski i dodatkowym rabatem 10% (akurat taki w obu wersjach jest dostępny): 1. polski sklep: 618,09 zł 2. angielski sklep: 98,95 funtów -> przeliczenie po dzisiejszym kursie z kantora Aliora -> 472,69 zł Różnica: 145,4 zł Wniosek: Chyba sobie jaja z nas robią 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 10 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2016 Też liczyłem tą różnicę. Na szczęście nadal można zamawiać ze strony UK - potwierdzone z obsługą sklepu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheMisterA Napisano 10 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2016 Tak też dopytywałem, trzeba wrócić na stronę UK i robić zakupy jak zwykle. CT chyba się nie ogarnęło z tym poprawnie no a stracą mnie obeznani klienci. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 11 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2016 Ja chyba mam szczęście, bo dobrze pasują na mnie koszule Marks&Spencer z jakichś tam ich topowych linii, całkiem dobre i z dobrych materiałów. Kupiłem niedawno taką koszulę: cutaway, twill, z francuskim mankietem, slim fit. Bardzo dobrze pasuje do mojej sylwetki, z jednym może zastrzeżeniem: kołnierzyk 44/45 jest na mnie ech, akurat. Co do milimetra niestety. Co ja poradzę, że jakkolwiek szczupły, to jednak kark mam jak Szwarc? Czy sądzicie, że warto następnym razem wziąć 46 i dać krawcowi do skrócenia rękawów? To nie są drogie koszule, rzędu 200 zł, ale jakość materiału może usprawiedliwia taką ekstrawagancję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 11 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2016 Przeszyj guzik w kołnierzyku o pół centymetra. Łatwiejsza operacja niż zmniejszanie za dużej koszuli o cały rozmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 11 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2016 Ale zanim kupisz kolejne przetestuj jak kołnierzyk będzie się zachowywał po kilku praniach. Mi Lamberty standardowo kurczyły się w kołnierzu o ok. 1 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
O.v.K. Napisano 11 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2016 16 minut temu, White Haven napisał: Ale zanim kupisz kolejne przetestuj jak kołnierzyk będzie się zachowywał po kilku praniach. Mi Lamberty standardowo kurczyły się w kołnierzu o ok. 1 cm. Miałem podobnie w moich M&S Twill Collection. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 11 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2016 2 godziny temu, Zajac Poziomka napisał: Przeszyj guzik w kołnierzyku o pół centymetra. Łatwiejsza operacja niż zmniejszanie za dużej koszuli o cały rozmiar. Sprawdzę, jakie tam jest pole dla podobnej machinacji i jeśli się da bez kryminału, to przeszyję jak nic. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominik_O Napisano 13 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2016 Panowie, co do cen w TC to podobny zabieg (przeliczenie ceny po kursie rynkowy + x) stosuje większość sklepów, nawet SS. Jednak co do koszul TC, to jak ich extra slim wypada w porównaniu do naszych rodzimych producentów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaniDani Napisano 14 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2016 13 godzin temu, Dominik_O napisał: Panowie, co do cen w TC to podobny zabieg (przeliczenie ceny po kursie rynkowy + x) stosuje większość sklepów, nawet SS. Jednak co do koszul TC, to jak ich extra slim wypada w porównaniu do naszych rodzimych producentów? ExtraSlimFit to dla mnie świetny wybór, jest bardziej dopasowany niż wyszczuplane / slimy w Wólczance/Lambercie/etc. Polecam! A co do zakupów w konkretnej walucie. Jako pracujący z tym codziennie, polecam zawsze zakupy w walucie macierzystej sklepu (CT = Funt Szterling, SS = Euro, etc.) nawet jeżeli macie kartę w PLN. Przewalutowanie (DCC) ma na celu ułatwienie sprawy płacącemu kartą (czyli nam) ale niestety wiąże się z wyższą ceną, jak zostało powyżej wspomniane i ładnie wyliczone. Nie jest konieczne aby mieć kartę w GBP czy EURO czy $, wystarczy w naszych PLN. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 16 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2016 Trzy dni temu przyszła kupiona przez mnie w sklepie netowym Wólczanki koszula lniana Lamberta. 100 zł w promocji. Wcześniej można ją było dostać za ok. 150, cena wyjściowa 300. Powiem Wam, że jakość tkaniny nie ustępuje wg mnie koszulom lnianym Tomasz Milera (350-400 zł, w najlepszej promocji 200), a jakość obszycia jest nawet wyższa, Fatalne zdjęcia na stronie Wólczanki mogą zniechęcać, tymczasem na żywo produkt wygląda duuużo lepiej. Tak mnie to zafrapowało, że planuję test porównawczy obu koszul (Milera mam szarą, Lamberta jasnogranatową). Wkrótce pierwsza cześć testu, siłą rzeczy wstępna - bo już nie ma pogody do chodzenia w lnie. A latem zamieszczę drugą cześć, już po kilku praniach. Mam też lniana Osovski/Mr Vintage, ale ona jest z innego rodzaju tkaniny (inne faktura, splot i sztywność), więc o niej tylko wspomnę na marginesie. A te dwie są bardzo podobne, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 16 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2016 @Miro Możesz podać linka do tej koszuli Lamberta? Chciałem zerknąć na kołnierzyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 16 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2016 To jest ten model, tylko w innej wersji kolorystycznej: http://www.wolczanka.pl/koszule-meskie-lambert/koszula-lambert,id-73245 A tak wygląda moja na żywo. Kołnierzyk podpinany o wyłogach ok. 6.3 cm. Wyłogi we wspomnianym modelu konkurencyjnym mają 7 cm, co jest ich plusem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 17 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2016 Da się jakoś u nich w sklepie wyszukać koszule po składzie? Przykładowo same lniane? Jak wpisuje w "szukajkę" hasła typu len albo lniana to kicha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 17 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2016 Latem była osobna zakładka LEN. Ale teraz ją zlikwidowali, pewnie dlatego, ze lnianych produktów zostały resztki. A ich wyszukiwarka to rzeczywiście kicha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 17 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2016 30 minut temu, White Haven napisał: Da się jakoś u nich w sklepie wyszukać koszule po składzie? Przykładowo same lniane? Jak wpisuje w "szukajkę" hasła typu len albo lniana to kicha. Wpisz w google Wółczanka len . http://www.wolczanka.pl/len-wlc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 17 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2016 Innymi słowy na partyzanta Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamizelka Napisano 23 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2016 Korzystał ktoś może z koszulowego MTM u Tomka Milera? Niedługo będę w Poznaniu, a że potrzebuję dobrej, roboczej koszuli OCBD, to zastanawiam się czy nie skorzystać z ich oferty (rozmiarówka koszul RTW nie bardzo na mnie pasuje). Będę wdzięczny za wszelkie opinie, szczególnie interesuje mnie stosunek ceny do jakości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi