Cmon Napisano 5 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2016 Czy koszule lniane w kolorze granatowym są prześwitujące? Kupiłem w tym roku granatową koszulę lnianą z Mango i jest bardziej prześwitująca niż w innym kolorze kupiona rok temu. Poszedłem jeszcze wczoraj do Reserved zobaczyć taką: http://www.reserved.com/pl/pl/man/newseason-1/recommended/sale-2016-c-pl/mr802-59x/slim-fit-shirt i prześwituje tak samo jak ta z Mango lub bardziej. Czasami nawet pasek od spodni widać... To normalne dla tego koloru w lnie, czy to dlatego, że z tym marek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gratek Napisano 6 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2016 Z lnianych koszul w granacie/ciemnym niebieskim mam milerową oraz jakiegoś tikeja za 120zł i nie prześwitują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanJohnson Napisano 13 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2016 Cześć. Od jakiegoś czasu chodził za mną pomysł stworzenia koszuli z dobrego materiału, w klasycznych kolorach, z fajnym kołnierzykiem i w dobrej cenie. Niedawno przyszedł do mnie ze szwalni pierwszy prototyp. Co myślicie o kroju i kołnierzyku?Myślałem o sprzedaży w preorderze w okolicach 150zł. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 13 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2016 Bardzo ładna koszula. Jak dla mnie, kołnierzyk jest nieco zbyt wysoki - dziwnie to wygląda. Warto się skupić na dobrym materiale, kołnierzyku i mankietach - one też są ważne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 13 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2016 Jak dla mnie prezentuje się ładnie, chociaż parę technicznych informacji pokroju wysokość stójki i długość wyłogów by się przydało (wiem, że prototyp, ale miło wiedzieć, w co celujemy, a nie tylko truizmy ,,wysoka jakość", ,,klasyczne kolory" i ,,fajny kołnierzyk"), żeby mieć dokładniejszy pogląd, a nie tylko kierować się zdjęciem. Ale po samym zdjęciu - wstępnie jestem na tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 13 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2016 Na rynku brakuje koszul RTW z wysoką stójką i długim kołnierzem. Ale kołnierzykiem kent - tutaj masz kiepski efekt przez użycie wysokiej stójki z cutaway'em, który domyślnie służy właśnie poszerzeniu wyciągłej twarzy, a wysoki kent - wydłużenia owalnej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 13 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2016 Koszule z dobrego materiału za 150zł? Hmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dapi Napisano 14 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2016 Jak oceniasz tkaninę w koszulach z CTShirts ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 14 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2016 Nie mam ani jednej koszuli CT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanJohnson Napisano 14 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2016 Rzeczywiście patrząc teraz na zdjęcia stójka jest nieco za wysoka. Chciałem uzyskać włoski styl kołnierza. Wyłogi mają 8,5-9 cm. Stójka ok 4 cm. Kołnierzyk nie ma wypełnienia. Wszyte są kieszonki na fiszbiny. Jeżeli chodzi o tkaninę, to jestem bardzo mile zaskoczony. Mam parę koszul w zakresie cenowym, w który celuję i żadna nie prasowała się tak dobrze po praniu. W następnym prototypie obniżę trochę stójkę i zobaczymy jak wyjdzie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cmon Napisano 14 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2016 W nawiązaniu do wcześniejszego mojego posta o prześwitującej granatowej koszuli lnianej z Mango załączam zdjęcie jak to wygląda. Czy to jest nienormalne czy to po prostu cienka koszula na lato i w tym kolorze tak to widać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszT. Napisano 14 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2016 5 minut temu, Cmon napisał: W nawiązaniu do wcześniejszego mojego posta o prześwitującej granatowej koszuli lnianej z Mango załączam zdjęcie jak to wygląda. Czy to jest nienormalne czy to po prostu cienka koszula na lato i w tym kolorze tak to widać? Po prostu niska gramatura lnu, a co za tym idzie cienki materiał - więc prześwituje. Na granacie widać to bardziej niż na jasnych kolorach ze względu na większy kontrast z tłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cmon Napisano 14 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2016 Bardziej mi chodziło o standardy umowne za niska gramatura lnu i nie będzie spełniał swojej roli? Czy prześwitująca tak, że trochę widać białe spodnie pod spodem jest już niedopuszczalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 15 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2016 wsadź ją w spodnie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 15 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2016 Pytanie do koszulowych ekspertów - czy są jakieś konkretne modele Lambertów, na które warto polować? Albo jakieś szczególnie dobre materiały z których je szyją? Nie znam się na koszulach, na forum nie znalazłem jakiejś obszerniejszej recenzji. Akurat rozmiarówkę wólczakowo/lambertową mam przetestowaną stąd moje pytanie. Czasem można kupić Lamberty w naprawdę dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 15 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2016 Mam dużo koszul Lamberta. Generalnie uważam je za dobry produkt, szczególnie gdy kupiony w jakiejś promocyjnej cenie. Na, już pewnie, kilkadziesiąt koszul trafiły się może 2 lub 3, które trudno się prasowały. Warto zwrócić szczególną uwagę na koszule, które mają wszytą metkę producenta tkaniny np. Getzner, Contofico Albini itp. Drugim kryterium może być cena wyjściowa. Uważam, że warto polować na te kosztujące 350 zł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 15 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2016 49 minut temu, Aron napisał: . Warto zwrócić szczególną uwagę na koszule, które mają wszytą metkę producenta tkaniny np. Getzner, Contofico Albini Tak jakoś podświadomie czułem. A masz jakieś opinie na temat materiałów od tych producentów?Bo przyznam szczerze te nazwy mi nic nie mówią i nie wiem czy to faktycznie wysoka jakość czy też może "fajna nazwa żeby lepiej się sprzedawało". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 15 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2016 http://www.albinigroup.com/en http://www.getzner.at Coś tam o produkcji tkanin wiedzą.:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 15 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2016 Metka tych marek może służyć jako wskazówka, że jakość jest dobra. Czy będzie wyśmienita to już zależy od konkretnej linii, bo każdy producent ma ich sporo. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 15 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2016 28 minut temu, Jamjest napisał: Tak jakoś podświadomie czułem. A masz jakieś opinie na temat materiałów od tych producentów?Bo przyznam szczerze te nazwy mi nic nie mówią i nie wiem czy to faktycznie wysoka jakość czy też może "fajna nazwa żeby lepiej się sprzedawało". Dla mnie podstawowym kryterium oceny koszuli jest to, czy łatwo się ją prasuje. Moje koszule z materiałów od oznaczonych producentów prasują się bezproblemowo. Oczywiście nie oznacza to, że materiały o nieoznaczonym pochodzeniu są złe, czy że źle się prasują. Nie jestem też wielkim znawcą tkanin, ale oceniam na podstawie doświadczeń. Producenci bawełny, z której korzysta Lambert pojawiają się też w Osovski, Suitsupply i pewnie wielu innych sklepach, których nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 15 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2016 Dla mnie głównym kryterium jest przewiewność i ogólna "przyjemność" z noszenia koszuli wykonanej z danego materiału. Mam chyba wrażliwą skórę, bo niektóre materiały odbieram jako wyraźnie nieprzyjemne. Gniotliwość/łatwość prasowania na drugim miejscu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 15 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2016 Teraz, mosze napisał: Dla mnie głównym kryterium jest przewiewność i ogólna "przyjemność" z noszenia koszuli wykonanej z danego materiału. Mam chyba wrażliwą skórę, bo niektóre materiały odbieram jako wyraźnie nieprzyjemne. Gniotliwość/łatwość prasowania na drugim miejscu. Mam tak samo, przewiewność i to jaki materiał jest w dotyku to dla mnie kluczowe sprawy w przypadku tkaniny koszulowej. Niespecjalnie przeszkadza mi, kiedy koszula się trochę pognie w czasie dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 15 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2016 4 godziny temu, mosze napisał: Dla mnie głównym kryterium jest przewiewność O, to do mnie przemawia. To teraz pytanie - które lamberty są najbardziej przewiewne? Mam lamberty z wełny egipskiej two ply - można o nich mówić wiele, ale z pewnością nie są przewiewne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzyDe Napisano 15 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2016 Lniane są takie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 15 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2016 Lniane Lamberty to niezły peeling dla korpusu sztywne i szorstkie... przewiewne 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi