White Haven Napisano 4 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2014 Przecież przy każdym garniturze w SS masz podane dokładne wymiary (i asystenta do automatycznego doboru rozmiaru) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shenkt Napisano 4 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2014 Tak, tak to akurat najmniej ważne z tego wszystkiego. Wg. asystenta mój rozmiar to 44. Bardziej chodzi o to czy fason Lazio to faktycznie ten, którego szukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 4 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2014 Niestety, trzeba przymierzyć. Ja największą wagę przykładam do ładnej linii ramion - bez przymiarki nie da się niczego przewidzieć. Zwężenie nogawek spodni nie będzie żadnym problemem, natomiast skrócenie rękawów z przeciętymi dziurkami (od góry) już tak. Znany i fachowy krawiec na pewno weźmie sporo za taką przeróbkę. Na szczęście SS podaje długości i tutaj można dość dokładnie określić, czy będzie dobrze, a skrócenie o 1-1.5 cm na pewno będzie możliwe.b 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mipo Napisano 16 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2014 Czołem! Kupiłem garnitur Bytomia w rozmiarze 176/100/88 w sylwetce wyszczuplonej. Jednak marynarka nieco za bardzo "rozchodzi się" w klapach jak na mój gust. Czy jest opcja jakiejś przeróbki krawieckiej, która mogłaby usunąć ten mankament? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanJohnson Napisano 19 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2014 Panowie, potrzebuje pomocy przed pójśćiem do krawca. Co poprawić? Garnitur to Sienna Blue Birdseye Mogę zrobić więcej zdjęc w razie potrzeby. Dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 19 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2014 Do skrócenia spodnie, do usunięcia fałda poznańska na plecach. Szkoda że nie zapiąłeś marynarki, można by coś więcej powiedzieć. Tak nawiasem, marynarka jest zbyt krótka, rękawy również. Z tym niewiele już zrobisz u krawca. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 19 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2014 Na pewno spodnie do skrócenia. Marynarka leży według mnie całkiem nieźle. Może delikatnie bym ją wytaliował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 19 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2014 Ja bym trochę wydłużył rękawy - choć zgodnie z przysłowiem "lepiej kijek pocienić niż pogrubić" - może być ciężko, oraz usunął lekką "fałdę poznańską" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 19 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2014 Wydłużenia wymagają nie tylko rękawy (i nie tylko trochę), ale też sama marynarka. Proponuję wymienić na odpowiednik tego rozmiaru, tylko na wyższy wzrost. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 19 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2014 Jeżeli jesteś zadowolony z marynarki to tylko spodnie do skrócenia. Ale podobnie jak kolega uważam, że rękawy i marynarka są za krótkie i potrzebują wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monsieur Michał Napisano 19 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2014 Oprócz tego co powiedzieli koledzy, sprawdziłbym też czy ta marynarka nie jest delikatnie zbyt szeroka w ramionach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 19 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2014 Raczej za wąska. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serwacy Napisano 19 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2014 Ja też dołącze do opinii kolegów. Marynarka jest na Ciebie zdecydowanie za krótka. Moim zdaniem pozostaje Ci wymienić ją na Twój rozmiar. W drugiej kolejności można rozmawiać o przeróbkach krawieckich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monsieur Michał Napisano 19 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2014 Raczej za wąska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lathlaer Napisano 19 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2014 No właśnie - ewidentnie widać, że rękaw marynarki jest wypychany przez ramię i rękę kolegi. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 20 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2014 No właśnie - ewidentnie widać, że rękaw marynarki jest wypychany przez ramię i rękę kolegi. Ewidentnie widać że marynarka jest za wąska w ramionach. Dlatego rękawy tak opinają się na barkach. Fałda, którą zaznaczył Monesieur Michał, nie powstała dlatego że gdzieś jest za luźno, tylko dlatego, że jest za ciasno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanJohnson Napisano 20 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2014 Wygląda na to, że Suitsupply nie jest dla mnie. Rozmiar garnituru na załączonych obrazkach to 50, odesłałem go z intencją wymiany na wersję long 98, który w ramionach jest taki sam. Rozumiem, że nie będzie szans go dopasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 20 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2014 Lepiej było wypróbować 102 i ocenić go pod kątem spasowania u krawca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanJohnson Napisano 20 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2014 Dzięki za porady. Zastanawiam się teraz czy warto zawracać sobie głowę tymi wszystkimi próbami dopasowania, czy po prostu skorzystać z oferty MTM rodzimej sieciówki. Czy garnitury SS rzeczywiście są o wiele lepiej szyte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 20 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2014 Ja bym jeszcze popróbował z SuitSupply. Wydaje mi się że jest duża szansa na znalezienie czegoś co nie będzie wymagało wielkich poprawek. Pamiętaj że najważniejszy wymiar to klatka-ramiona. Po sylwetce zgaduję, że ćwiczysz więc pewnie różnica między obwodem w klatce a talią jest u Ciebie większa niż przeciętnie. W takim wypadku musisz liczyć się z tym że marynarka leżąca dobrze w klatce i na ramionach będzie wymagała lekkiego taliowania. Jakoś nie wierzę w MTM z rodzimej sieciówki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shenkt Napisano 20 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2014 Dzisiaj przyjechał do mnie York z SS, rozmiar 44. Powiedzcie mi jak się Wam widzi jego dopasowanie i co mógłbym poprawić. Jak dla mnie oczywiste poprawki to taliowanie marynarki, lekkie skrócenie jej rękawów oraz skrócenie spodni. Zastanawia mnie też dopasowanie w ramionach - nie układa się tam perfekcyjnie. Można coś z tym zrobić? Btw. wydaje mi się ,że z firmą SS zostanę na dłużej Wybaczcie jakość zdjęć, mimo ,że aparat przedni to światło jest sztuczne i fotograf niezbyt solidny. Miałem też zdjęcia tyłu, ale teraz ich u siebie na karcie nie widzę - widocznie "fotograf" coś namieszał. Garnitur będzie zakładany z koszulą na spinki z kołnierzykiem cutaway oraz lotnikami, w tej chwili jeszcze do mnie nie dotarły, stąd bardziej casual'owe zestawienie. Mam zamiar zrobić poprawki u Janusza Kruszewskiego. http://zapodaj.net/ed0b04715a7af.jpg.html http://zapodaj.net/42f5983a8549f.jpg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 20 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2014 Rękawy, nogawki, ewentualne taliowanie. Nie wiem czy jest sens ruszać ramiona? Zdałbym się na opinię krawca i nie nalegał, jeżeli powie, że lepiej zostawić bez zmian. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 24 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2014 Czy jest możliwe poluzowanie 1-2 cm marynarki w talii? Nie była ona w żaden sposób taliowana, ani nie miała żadnych poprawek krawieckich w zakresie dopasowania poza skróconymi rękawami. Ile orientacyjnie może (jeżeli jest możliwa) kosztować w W-wie taka korekta marynarki w talii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 24 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2014 Jest to możliwe, jeżeli jest jakiś sensowny zapas materiału, a zwykle jest. Koszt zależy gdzie - u Mystkowskiego pewnie fortunę , a u jakichś bardziej rozgarniętych pań z poprawek krawieckich ze trzy-cztery dychy (o ile dobrze pamiętam, raz coś takiego zleciłem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 29 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2014 Czy mógłby ktoś podzielić się zdjęciami tego, jak wasz krawiec/krawcowa a najlepiej pracownik salonu SS skrócił wam rękawy marynarki? Chodzi mi o aspekt techniczny, bo będę poszukiwał krawca który zrobi to w taki sposób, by po skróceniu dalej dało się odpiąć guziki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi