Mortoron Napisano 6 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2012 Wiec może ja trochę nie w temat ale mam problem, potrzebuje ładny stylowy zegarek ze skórzaną bransoletą ale tak żeby pasował do białego garnitury. Myślałem o jednym z tych kiedyś kupiłem wszystkie 3, ale czy będą one według was pasowały do całkiem białego garnituru nie będzie wyglądało jak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
David Napisano 6 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 6 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2012 ze skórzaną bransoletą kiedyś kupiłem wszystkie 3 Zwróć jeżeli możesz. Jeden kolega zrobił kiedyś dla zabawy recenzję zegarka GR - subtarcze okazały się namalowane . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 12 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2012 wywiad o zegarkach ... może w nie bardzo w klasycznym wzornictwie, ale przeczytać warto: firma Xicorr, czyli zegarki z Warszawy i kto wie skąd jeszcze .. http://chronos24.pl/adam-tomaszewski-xi ... onos24-pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 13 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2012 Koledzy. Nadgarstek 18 cm, jaki rozmiar koperty uważacie za stosowny? Chodzi mi diver po głowie, ale nie wiem w jakie wymiary celować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 13 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2012 Diver na Twoją łapę 42-44mm spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 13 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2012 Diver na Twoją łapę 42-44mm spokojnie. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 16 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2012 Seiko Bell-matic z 1969r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serwacy Napisano 18 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2012 Seiko Bell-matic z 1969r. Piękny zegarek. Może ktoś ma linka do skanów starszych katalogów Seiko? Interesują mnie szczególnie te z lat 80-tych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 19 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2012 Wśród eleganckich i oszczędnych w wyrazie zegarków z ciemną tarczą ten od razu wylądował w ścisłej czołówce mojego rankingu. Dwa pytania konkursowe: pierwsze łatwe (nie znam odpowiedzi), drugie trudne (znam odpowiedź). 1) jaki to model omegi (i pytanie do znawców, czy nadal jest produkowany, ile mniej więcej kosztuje) 2) jaki to film? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 20 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2012 Wśród eleganckich i oszczędnych w wyrazie zegarków z ciemną tarczą ten od razu wylądował w ścisłej czołówce mojego rankingu. Dwa pytania konkursowe: pierwsze łatwe (nie znam odpowiedzi), drugie trudne (znam odpowiedź). 1) jaki to model omegi (i pytanie do znawców, czy nadal jest produkowany, ile mniej więcej kosztuje) 2) jaki to film? 1. omega seamaster deville z lat 60-tych. nieprodukowany - można próbować kupić vintage - http://www.chrono24.com/en/omega/seamas ... mod276.htm 2. madmen wiecej tu http://www.fratellowatches.com/don-drap ... n-mad-men/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 20 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2012 Jest tak piękny, że w dekielk bym go cmoknął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 20 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2012 1. omega seamaster deville z lat 60-tych. Podobny, ale bez datownika można obecnie licytować na eBayu. Np. tutaj. Ciekawe, na jakiej kwocie zakończy się aukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 20 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2012 Wątpię żeby przekroczyła 400 funtów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 27 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2012 Piękne zdjęcia Rolexa 116000: http://www.flickriver.com/photos/dimead ... 262095317/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 27 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2012 Świetne. Buty też fajne:-) Co jest na zdjęciu podpisanym "the mark of the beast" (na brzegu koperty)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 27 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2012 To taki Pic-code. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 8 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 8 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2012 Lovely:) mozesz cos wiecej o nim napisac? jak to cenowo wyglada (jesli dobrze glowkuje to trzeba kupowac second-hand)? Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 8 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2012 Zegarek z 1968 roku, Seiko bell-matic, mechanizm automatyczny z alarmem. Górny przycisk służy do zmiany dnia miesiąca po wciśnięciu, a po odciągnięciu włącza alarm w stan gotowości. Data po angielsku oraz w kanji. W pierwszej pozycji koronki nakręcamy sprężynę alarmu, a w drugiej kręcąc koronką ustawiamy godzinę (mały punkt ustawiony aktualnie koło dwunastej). Zegarek ma kopertę ze stali nierdzewnej, co w tamtych czasach wyprzedzało większość szwajcarów, również wykonanie tarczy i wskazówek jest top. Jest to dosyć rzadka wersja 4006-7060 czyli model w tej konkretnej kopercie z antracytową tarczą i wersja 27 kamieniowa mechanizmu - wersje 27j są zawsze droższe i bardziej poszukiwane. 4006 to typ mechanizmu (bell-matic), a 7060 wersja koperty. Sporo o bellmaticach: http://www.thewatchsite.com/index.php?board=62.0 W zależności od stanu i wersji belmatiki chodzą po ok. 150 - 300$ Mechanizm tak gra: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 8 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2012 Dzieki wielkie, mozesz jeszcze podac grubosc koperty? dosc grubasnie wygladal na zdjeciach ktore znalazlem na google. Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 8 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2012 Koło 13mm, ale to jest liczone z wypukłym szkłem pleksi i wypukłym deklem, zegarek jest zgrabny na ręku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 13 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2012 Piękny, doskonale zachowany Łucz. Zdjęcie svedos'a z chinawatches. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 14 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2012 koperta ze złota? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzermensch Napisano 14 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2012 po prostu piękny!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi