Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy istnieje jakieś zręczne urządzenie do szybkiego zdejmowania paska? Takie, które umożliwiłoby w miarę sprawną jego wymianę na co dzień?

Jeżeli na co dzień radzisz sobie z takimi czynnościami jak zapięcie guzików lub wysłanie smsa to większości przypadków wystarczy to:

Dołączona grafika

Opublikowano

No właśnie za pomocą scyzoryka lub innych narzędzi to zdejmowanie paska to około 30min katowania się, zranień i rysowania paska, czyli czynność, której na pewno nie chciałbym wykonywać więcej niż raz na rok

:shock:

Pozostaje trening. Mnie zamiana paska (scyzorykiem) zajmuje maksymalnie 5 minut.

Opublikowano

No właśnie za pomocą scyzoryka lub innych narzędzi to zdejmowanie paska to około 30min katowania się, zranień i rysowania paska, czyli czynność, której na pewno nie chciałbym wykonywać więcej niż raz na rok

Hardkor :shock:

Musimy się umówić na warsztaty, bo chyba coś robisz nie tak. Albo masz zakręcane lub stałe teleskopy albo używasz noża rambo o 5 calowej głowni :D

Opublikowano

już wiem czego szukać w sklepie z zegarkami w ZT ;)

właśnie namierzyłem ciekawy zegarek mojej ulubionej japońskiej marki. Old schoolowy. Piękna tarcza i indeksy. Mechanizm kwarcowy. Grubość zegarka 9.98 mm. Komplikacja daty i dnia tygodnia.

Oficjalna strona:

http://www.orient-watch.com/feature/neo ... index.html

Zobaczcie film na YT:

Orient Neo 70's SPIN

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Opublikowano

właśnie namierzyłem ciekawy zegarek mojej ulubionej japońskiej marki. Old schoolowy. Piękna tarcza i indeksy. Mechanizm kwarcowy. Grubość zegarka 9.98 mm. Komplikacja daty i dnia tygodnia.

Podoba mi się. Ile kosztuje ?

Opublikowano

Ktoś wie czemu zawsze (praktycznie zawsze) w zdjęciach reklamowych widzimy na zegarku godzinę 10:09 z lekkimi odchyleniami?

Gdzieś czytałem, że kupujący lepiej oceniają coś, co jest symetryczne. Nie daje mi to spokoju.

Żeby przypominać jak trzymać ręce na kierownicy w samochodzie :twisted:

Opublikowano

właśnie namierzyłem ciekawy zegarek mojej ulubionej japońskiej marki. Old schoolowy. Piękna tarcza i indeksy.

[...]

Czyżbyśmy byli z tej samej generacji? Za moich czasów szkolnych Orient, obok Atlantica, to była szczytowa marka.

Opublikowano

właśnie namierzyłem ciekawy zegarek mojej ulubionej japońskiej marki. Old schoolowy. Piękna tarcza i indeksy.

[...]

Czyżbyśmy byli z tej samej generacji? Za moich czasów szkolnych Orient, obok Atlantica, to była szczytowa marka.

mój pierwszy mechaniczny zegarek - 8 klasa podstawówki - to był Poljot kupiony na "ruskim bazarze". Zegarki te były relatywnie tanie. Pamiętam jak mój wujek kupił innego Poljota, z fazami ksieżyca - to był zegarek :)

Jak pamięcią sięgam Orient czy Atlantic to nie były marki znane ani mi ani moim rówieśnikom. Z resztą mało kto nosił wówczas zegarek mechaniczny ...

BTW - a teraz uczniowie nie noszą zegarków bo w komórce mają ...