Bacio Napisano 10 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2019 Czy ktoś był dziś na trunk show i może opowiedzieć jak wyglądało? Warto jutro się wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kormox Napisano 10 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2019 @Bacio zajrzyj do JBMDNS. Moim zdaniem warto się wybrać, taka okazja zapoznania się z kopytami Meermina w Polsce nieprędko się powtórzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laleczka Napisano 10 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2019 Była moja luba. Zamówiła parę butów Proste MTO, można zrobić swojego bucika lub kupić na miejscu. Jest całkiem dużo modeli plus kilka damskich. Możliwa darmowa wysyłka z tego co się orientuję, ale nie wiem czy przy wszystkich zamówieniach. Sama wystawa to w zasadzie jeden stół w wielkim holu z pudełkami pochowanymi po kontach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 11 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2019 Panowie, jeśli by ktoś był dziś to dajcie proszę znać czy kontener, o którym wspomniał Kormox się odnalazł i czy pojawiły się np. chukka. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 11 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2019 Zamówiłem wczoraj loafersy bez podszewki zamszowe. W ogóle te loafersy w kilku wersjach na miękko zrobiły na mnie największe wrażenie. Natomiast numeracja meermina i ich kopyta jest dla mnie nie do ogarnięcia, 8 od 9 w niektórych różni się 2mm, a kopyta wyglądają tak samo, albo np. 9 w jednym loafersie jest za dużo, 8 za mało... a biorę 8.5 i nie pasuje :/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 11 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2019 14 minut temu, eye_lip napisał: Zamówiłem wczoraj loafersy bez podszewki zamszowe. W ogóle te loafersy w kilku wersjach na miękko zrobiły na mnie największe wrażenie. Natomiast numeracja meermina i ich kopyta jest dla mnie nie do ogarnięcia, 8 od 9 w niektórych różni się 2mm, a kopyta wyglądają tak samo, albo np. 9 w jednym loafersie jest za dużo, 8 za mało... a biorę 8.5 i nie pasuje :/ Hah, coś w tym jest, ja niedawno ledwo wcisnąłem się w 6,5 na hiro, mówię sobie 7uk będzie ok bo przecież mam inne kopyto na 7,5 i musiałem ratować się wkładką, a 7,5 kiedyś na hiro przymierzałem i było wyraźnie za duże, przychodzi 7 i pięta jakby +1 pełny numer, na długość jakby +0,5 rozmiaru, a w palcach wciąż wąsko / praktycznie bez zmian. Na szczęście się dopasowały Uważam, że zakup meerminów online wiąże się z dużym ryzykiem niedopasowania kopyta / rozmiaru względem butów innych marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 11 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2019 Wczoraj też nawet pokazywałem panu z Meermin, że gołym okiem było widać, że rozmiar dwóch par butów w tej samej numeracji i na tym samym kopycie różni się. No taki urok Meermin. Ale co do skór to one niezmiennie mi się podobają, że są dosyć grube i mięsiste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 11 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2019 Tak, skóry są świetne, byłem pod wrażeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 11 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2019 Proste MTO? @laleczka Rozwiń temat proszę... ja byłem trochę w biegu, przekonałem się, że kopyta w standardzie nie dla mnie (mam wysokie podbicie, szeroko w palcach), a Hiro w G niestety nie było. Loafersy (tassel) również skreśliłem z listy Na plus - zakochałem się w zamszowych double monk boots... do tego stopnia, że rozważam pójście w 8 (z 7,5), chociaż trochę były przy długie. Na minus - panowie z M niespecjalnie pomocni, minimalnie zainteresowani klientem. Zrobilem 2-3 zdjęcia, bo kilka rzeczy w wykonaniu rzuciło się w oczy, na minus, dodam później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laleczka Napisano 11 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2019 @JD! Dziewczyna przy zamawianiu mogła po prostu wybrać rodzaj skory, jej kolor i fason buta, który normalnie nie był dostępny tez w ich ofercie. Mówili tez, ze wkrótce będzie dostępnych więcej butów dla kobiet ale jeszcze nie znają dokładnego terminu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wectra Napisano 11 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2019 Odwiedzilem dzisiaj Trunkshow Meermin'a. Chyba cały przekrój wiosenno-letnich butów pokazali. Z racji końca sezonu tylko dwa rodzaje trzewikow, 3 pary monków za kostkę. Chukka brak. Około g. 12 mało zostało z mojego rozmiaru (11UK).Więc tylko zbadałem kopyta RUI, OLFE i ROIS.Idea spotkania jest bardzo fajna i cieszę się że coś takiego odbyło się w końcu u nas. Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 15 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2019 Zapomniałem więc dorzucam zdjęcia. Jak pisałem byłem trochę w biegu, ale więcej było podobnych rzeczy - np. pobrudzonej trwale od środka skóry czy skaz przy obcasach. 1) to chyba najbardziej rażąca skaza, która widziałem na 5-6 parach. Jak dla mnie nie do zaakceptowania. 2) sam nie wiem, więc zostawiam do oceny. Jak pisałem podobnych było więcej. 3) poglądowe zdjęcie monków za kostkę, jak pisałem całościowo super wrażenie, ale hiro raczej nie dla mnie (tutaj 8UK, chyba nie widać, ale ja miałem wrażenie, że ciut przydługie są. Kojarzy może ktoś alternatywnego producenta takich monków?) Zamsz bardzo miękki, but przyjemnie opatulał stopę, przyjemny kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mango Napisano 15 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2019 Co na zdj nr2 jest skazą? Bo nie dostrzegam a jestem zaciekawiony. Jesli chodzi o przeciecie na pasie to jest to element konstrukcyjny- laczenie pasa i jest jak najbardziej normalne- przy czym tutaj kiepsko zamaskowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 15 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2019 Zapewne różnice w malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 15 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2019 Dzięki za te zdjęcie w wysokich monkach, już wiem jakie buty kupię jako kolejne Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 15 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2019 2 godziny temu, mango napisał: Co na zdj nr2 jest skazą? Bo nie dostrzegam a jestem zaciekawiony. Jesli chodzi o przeciecie na pasie to jest to element konstrukcyjny- laczenie pasa i jest jak najbardziej normalne- przy czym tutaj kiepsko zamaskowane. Dopiero teraz zauważyłem, że ostrość pozostawia wiele do życzenia - jasna plama na rancie była wgłębieniem, jakby ktoś dłutem się wciął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. eye_lip Napisano 17 Maj 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2019 Dziś dojechały moje loafersy zamówione na trunk show. To moje pierwsze Meerminy. Mają sporo różnych małych niedoskonałości, ale muszę przyznać że jakość zastosowanej skóry na cholewce jak i podszewce jest wyśmienita, jestem pod wrażeniem, do tego świetnie leżą na stopie. Za 688pln (z darmową wysyłką) nic lepszego się nie znajdzie. 7 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 17 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2019 Kilka moich wrażeń z Meermin trunk show. Mam niskie podbicie i dość wąską stopę, prawie zawsze rozmiar 8,0 UK, 42 EURO. Zapisałem sobie kilka kopyt, na podstawie ich charakterystyki na stronie www, i przyszedłem z kartą z pomiarami. Moje wrażenia Hiro - przez wielu tu chwalone, polecane, na moją stopę niestety niewygodne. 8,0 zdecydowanie za małe, 8,5 powiedzmy akceptowalne. Niestety, bo split-toe Meermin robi tylko na tym kopycie. Olfe - całkiem, całkiem, pasuje rozmiar (ponownie) 8,5 Rois - opisane jako"featuring a generous UK E (medium) fitting, narrow heel & a high instep". Sprzedawca jednak zapewniał, że jeśli mam niskie podbicie, będzie ono najwygodniejsze. I FAKTYCZNIE BYŁO! WTF? 8,0 Warto jeszcze wspomnieć, że MTO Meermina nie polega na tym, jak np. w Yanko, że wybieram sobie skórę, kopyto i model, Jest to bardziej coś jak krótkie, limitowane serie, która można zamawiać w ograniczonym czasie... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 17 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2019 U mnie wyszło, że kiepsko wpasowuję się w kopyta Meermina. Hiro w tęgości F zdecydowanie za wąskie, w tęgości G za niskie w podbiciu. Ron w loafersach od biedy ujdzie, ale w dalszym ciągu to nie jest dopasowanie którego szukam. Najlepiej było z Rois, które w oksfordach okazało się wystarczająco wygodne i dobrze dopasowane (obłożyny ładnie się zeszły). Niestety w moim rozmiarze nie mieli nic na Rui, które najbardziej mnie interesowało (zwłaszcza pod kątem powracających regularnie w MTO longwingów derby z kordowanu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 17 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2019 @blekit myślę, że Rui będzie dla Ciebie ok., bo Hiro F też bardzo mnie cisnęło w podbiciu, Rois było ok, ale przy 10.5 wydawało mi się zbyt wydłużone jak na moje preferencje, natomiast Rui jest generalnie ok. PS też myślę o cordovan derby na Rui. Moim zdaniem meermin dla potrzeb longwing ma super to kopyto. Idealnie nie za szerokie, ale i nie za wąskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m_wujek Napisano 11 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2019 Taka przykra niespodzianka po powrocie z pracy. W pierwszej chwili pomyślałem że zawadziłem gdzieś obcasem, ale nie przypominam sobie takiej sytuacji. Rano wszystko było ok. Przy okazji sprawdziłem drugi but i też się obcas odkleja, choć jeszcze nie tak drastycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 11 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2019 Czyżby seconds z ebay'a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m_wujek Napisano 11 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2019 Owszem seconds, ale w tym wypadku nie powinno to mieć znaczenia, wada nie dotyczyła podeszwy/obcasa w obu butach.Sent from my SM-A750FN using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wa000 Napisano 17 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2019 Moze ktos z Panow bedzie w stanie mi pomoc. Mam berwicki 3010 w rozmiarze 42 i w wezsze juz nie wejde. Czy zatem jest szansa ze wejde w Meerminy na kopycie RUI? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Castorp Napisano 18 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2019 Jest spora szansa, że tak. W moim przypadku nie ma problemów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi