lubo69 Napisano 27 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2016 Jest tu jeden człowiek, który najlepiej odpowie, a imię Jego na A. Według mnie lajkonika się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 27 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2016 Odpowiem ja (choć imię me nie na 'A' ) : jakiś czas temu kupiłem loafersy Florsheima w bardzo podobnym kolorze i wysłałem do Rafała (szewc24.pl) - dosłownie dziś miałem je na sobie (zdjęcie z lampą i bez) Moim zdaniem - fachowiec poradzi sobie bez najmniejszego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz_M Napisano 27 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2016 Wspaniały efekt, jestem ciekaw czy udałoby się uzyskać podobny farbując na "własną rękę". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 27 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2016 Wspaniały efekt, jestem ciekaw czy udałoby się uzyskać podobny farbując na "własną rękę". bez problemu, tylko zamsz bardzo chłonie farbę i może Ci dużo zejść jak nie będziesz nakładał cienkiej warstwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 27 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2016 Fakt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 27 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2016 @Koval - Niedawno minęła im rocznica @Krzysiek_W - Farbowanie zamszu jest bardzo nieprzewidywalne, bo tak naprawdę położenie barwnika to zarazem początek i jednocześnie prawie koniec farbowania. W zależności od skóry i rodzaju barwników trzeba stosować różne metody i sposoby. Czasem rzeczywiście trzeba nakładać wiele warstw, ale w zdecydowanej większości przypadków najlepsze efekty uzyskuje się nie oszczędzając na ilości nakładanej farby. Często wystarczy nawet jednokrotne farbowanie. Zależy jaka skóra i jakie środki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 27 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2016 Dzięki Rafał - już zapomniałem jakie one były BRZYDKIE!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 27 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2016 @Koval - Niedawno minęła im rocznica 1.jpg @Krzysiek_W - Farbowanie zamszu jest bardzo nieprzewidywalne, bo tak naprawdę położenie barwnika to zarazem początek i jednocześnie prawie koniec farbowania. W zależności od skóry i rodzaju barwników trzeba stosować różne metody i sposoby. Czasem rzeczywiście trzeba nakładać wiele warstw, ale w zdecydowanej większości przypadków najlepsze efekty uzyskuje się nie oszczędzając na ilości nakładanej farby. Często wystarczy nawet jednokrotne farbowanie. Zależy jaka skóra i jakie środki. Rafał, swoją opinię przedstawiłem po malowaniu 2 par zamszaków przy pomocy saphira. Farba schodziła bardzo szybko i po 3 razie było idealnie. Na jedną parę chukka zeszło mi 1,5 słoika tintury. Na półbuty tylko jeden słoiczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 27 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2016 No to zeszło Ci naprawdę bardzo mało. Ja może mam ten większy komfort, że nie muszę za bardzo liczyć się z ilością. Najgorsze pewnie jest dla klienta jak barwnika ubywa w buteleczce i pytanie czy wystarczy, bo najgorsze co może się stać to to, jak do końca nie pofarbuje się buta - bardzo duże ryzyko późniejszego zacieku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irys Napisano 7 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2016 Nie chcąc mieszać w temacie o "Yanko" ,ale chcąc raczej naprawić mały defekt postanowiłem opisać tutaj mój malutki problem. Po otworzeniu pudełka z nowymi monkami 306 i odpięciu pierwszej klamry na pasku ukazało się takie przecięcie. Po obejrzeniu klamry znalazłem winowajce i z miejsca chciałbym zapytać czy krawędź ktora teraz przypomina nierówno naostrzony nóż da się jakoś wyrównać , wygładzić np. pilnikiem? Podejrzewam że w trakcie eksploatacji klamra szybko przetnie pasek i będę musiał przerobić je na sznurowane Czy jest jakiś sposób by w miarę bezpiecznie zasklepić, zakonserwować to nacięcie na skórze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 7 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2016 Nie ma co wygładzać, trzeba reklamować i wymienić na nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 7 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2016 Optymalnie byłoby podkleić zadartą skórkę. Zadziory na klamerce może uda Ci się spiłować, a jak nie, to zawsze można wymienić. edit : jednak lepiej byłoby wymienić klamerki/buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 9 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2016 Koledzy przy pierwszym wyjściu "załatwiłem" swoje nowe Yanko 743 Testa De Moro. Domyślam się, że użycie kremu całkowicie zamaskuję problem, jednak zastanawiam się czy nie trzeba zabezpieczyć tego miejsca w jakiś sposób. Buty w tym momencie mają na sobie dwie warstwy kromu pommadier + pasta na noskach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiekw_wawa Napisano 9 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2016 Koledzy przy pierwszym wyjściu "załatwiłem" swoje nowe Yanko 743 Testa De Moro. Domyślam się, że użycie kremu całkowicie zamaskuję problem, jednak zastanawiam się czy nie trzeba zabezpieczyć tego miejsca w jakiś sposób. Buty w tym momencie mają na sobie dwie warstwy kromu pommadier + pasta na noskach. Witam Pytanie do fachowców. Ze zdjęcia wynika, że buty są malowane powierzchniowo, a więc wszelkie "zadrapania" będą widoczne w postaci białych rys cz tak to powinno wyglądać? Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eustachu Napisano 9 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2016 Koledzy przy pierwszym wyjściu "załatwiłem" swoje nowe Yanko 743 Testa De Moro. Domyślam się, że użycie kremu całkowicie zamaskuję problem, jednak zastanawiam się czy nie trzeba zabezpieczyć tego miejsca w jakiś sposób. Buty w tym momencie mają na sobie dwie warstwy kromu pommadier + pasta na noskach. Kilka warstw wosku/lustro. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 10 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2016 Według mnie najpierw trzeba umyć miejsce uszkodzenia za pomocą cleanera lub renomatu. Dopiero w drugiej kolejności nałożyć krem, żeby skóra go wchłonęła. Gorsze uszkodzenie zamaskowałem kremem na butach żony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 10 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2016 Dziękuję. Z samym zamaskowaniem myślę, że nie będzie problemu. Dodatkowo kolor butów to TdM więc tym mniej będzie rzucało się w oczy. Chodzi mi o kwestie zabezpieczenia ponieważ wydaje mi się, że zostało przetarte lico w tym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 10 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2016 Według mnie krem i wosk wystarczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 10 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2016 Najlepsze zabezpieczenie to taka ilość wosku, która spowoduje że but będzie miał chociaż delikatne lustro. Wtedy wszelkie uszkodzenia mechaniczne bierze na siebie twardy wosk. Wystarczy po zarysowaniu wykonać szybką polerkę i jest spokój 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 10 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2016 Dziękuję za pomoc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zagiel Napisano 14 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2016 Chciałbym zapytać czy mniej lub bardziej głebokie przetarcia powstałe w wyniku "densów" na parkiecie podczas wesela można jakoś zniwelować bądź zamaskować? Przymierzam się do kupna butów i zastanawiam się czy będzie trzeba na nie uważać na tego typu imprezach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VonOrlock Napisano 14 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2016 Na czarnych butach nie ma z tym większego problemu. Przed takimi drobnymi uszkodzeniami dobrze chroni nawet sama warstwa lustra. A jeśli się przydarzy naprawdę cięższa przygoda to zawsze jest to: http://multirenowacja.pl/krem-do-renowacji-z-pigmentem-25ml-renovating-cream-saphir.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 14 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2016 Chciałbym zapytać czy mniej lub bardziej głebokie przetarcia powstałe w wyniku "densów" na parkiecie podczas wesela można jakoś zniwelować bądź zamaskować? Przymierzam się do kupna butów i zastanawiam się czy będzie trzeba na nie uważać na tego typu imprezach:) Jeżeli dużo tańczysz, to lepiej 'dobrych' butów nie zakładać, no chyba że kwestie finansowe nie są znaczące, albo nie jest ci szkoda za bardzo butów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krc Napisano 14 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2016 Chciałbym zapytać czy mniej lub bardziej głebokie przetarcia powstałe w wyniku "densów" na parkiecie podczas wesela można jakoś zniwelować bądź zamaskować? Przymierzam się do kupna butów i zastanawiam się czy będzie trzeba na nie uważać na tego typu imprezach:)Po zakupie pierwszych GYW butów (meermin) tydzień pózniej miałem zaproszenie na wesele i nie poszedłem w nich bo mnie obcierały (nie były rozbite) no i tez sie trochę bałem ze sie zniszcza. Natomiast już byłem na 3 weselach w tych butach i wszystkie obtarcia itp można zniwelować pasta i woskiem. Warto nałożyć ładnych kilka warstw wosku aby wszystkie obtarcia obrywała warstwa wosku a nie skóra. Natomiast po jednym weselu zauważyłem małe naruszenie skory (dziurka), ktore pasta zatuszowalem i naruszony kawałek skory przykleił sie z powrotem na swoje miejsce. Nie popadajmy w skrajność, skoro wesele jest oficjalna uroczystością na która ubiera sie eleganckie buty, to m.in. po to chyba kupujemy buty/garnitury zeby w nich chodzić i dobrze wyglądać Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zagiel Napisano 17 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2016 Oczywiście, że kwestie finansowe mają znaczenie bo inaczej bym o to nie pisał. Z drugiej strony kupić takie buty (na myśli miałem właśnie coś formalnego) i w nich nie chodzić to troche bez sensu. Lustro w mojej sytuacji odpada bo po 1 nie chce mi sie go robić a po 2 po prostu mi sie nie podoba. Tak czy inaczej dzięki za opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi