Skocz do zawartości

Wyprzedaże

Parmigiano

Rekomendowane odpowiedzi

Odnośnie koszul z Bytomia, to polecam serię z bawełny dwuskrętnej. Posiadam w szafie 3 sztuki i jestem z nich bardzo zadowolony, szczególnie że na wyprzedaży zapłaciłem za nie od 70 do 150 zł. Są miękkie, świetnie się piorą i łatwo prasują.

Mam jeszcze jedną sztukę ze zwykłej bawełny i wydaje mi się, że ma jakieś sztuczne domieszki, bo jest dosyć śliska w dotyku i trochę się w niej pocę, także radzę dokładnie "wymacać" koszulę przed zakupem. Minusem Bytomia jest obszerny krój, taki typowo pod panów z brzuszkiem. W niektórych sklepach istnieje możliwość wytaliowania koszuli w cenie zakupu i nie zabiera to więcej jak 3-4 dni, ale nie wiem jaka jest ich ogólna polityka w tej kwestii, bo co sklep to inna informacja.

Także moim skromnym zdaniem zakup jak najbardziej godny polecenia, ale zdecydowanie w cenach wyprzedażowych.

Osobiście wstrzymałbym się jeszcze i poczekał do stycznia, bo wtedy ceny większości koszul będą oscylować w granicach 100-150 zł.

,,Podobno większość modeli szyta jest z włoskich tkanin od Cotofinicio Albini."

Jakoś trudno mi uwierzyć w tą informacje,tkaniny tej firmy są klasą samą w sobie

.Dwa lata temu kupiłem szal wełniany w Bytomiu z metka made Italy,tego samego dnia wieczorem miałem mały problem, kołnierz mojej koszuli zmienił kolor na taki sam jak szal,nigdy więcej!

Większość firm produkujących tkaniny ma różne półki cenowe. Sądzę, że Bytom korzysta z tych najtańszych linii od Albini. To samo dotyczy Vitale Barberis Canonico.

Zresztą Cotofinicio Albini nie jest jakąś wysoką półką. Z ich tkanin korzysta Lantier i wiele firm MTM z niższej półki cenowej. Co innego Thomas Mason, który należy do grupy Albini.

W skład Abini Group wchodzi na dzień dzisiejszy:

Thomas Mason

David John Anderson

Albiate Milano

Cotonificio Albini

Pomimo ,że C.Albini uznawane jest za najniższą półkę z całej grupy to jednak jej tkaniny są i tak drogie,tkaniny robione z bawełny egipskiej Giza 87 lub supima są drogie bo tego surowca na rynku jest mało.

Przędza two play nie jest żadnym wyznacznikiem jakości.Najważniejszą kwestia przy ocenie przędzy bawełnianej jest rodzaj bawełny i miejsce jej zbioru.

Szanownym Forumowiczom podpowiadam zaskakująco ciekawą wyprzedaż w sklepach SALAMANDER. Wcale nie chodzi o ich buty - mają kilka innych ciekawych marek o bardzo wysokiej jakości wykonania... Wszystkie ceny minus 50% :D Sam kupiłem trzy pary i bardzo jestem zadowolony...

Widzę, że dyskusja przeszła na bardzo wysoki poziom.

Zastanawiam się tylko czy kolega mnemic uzna ją za pomocną w odpowiedzi na zadane przez niego pytanie.

Nie jestem takim laikem, ale akurat wcześniej nie miałem kontaktu z koszulami tej marki, a wypowiedź na temat tkanin jest ciekawa. Można dowiedzieć się czegoś nowego i mieć pogląd na przyszłość czego szukać, a co omijać szerokim łukiem.

Widzę, że nie wyraziłem się wystarczająco jasno. Doceniam wartość tego typu dyskusji i jestem bardzo daleki od oceniania poziomu wiedzy któregokolwiek z forumowiczów.

Chodziło mi jedynie o zwrócenie uwagi na fakt, że podejmując bardziej zaawansowane zagadnienia, nie należy zapominać o tak „błahej” sprawie jak konkretna odpowiedź na zadane pytanie. Jak widać na przykładzie wypowiedzi mr. vintage

Podobno większość modeli szyta jest z włoskich tkanin od Cotofinicio Albini. Koszule szyte są w Polsce. Jakościowo sądzę, że będzie to dobry wybór, natomiast nie wiem jak z fasonami, nie mierzyłem nigdy ich koszul.

połączenie tych dwóch kwestii jest jak najbardziej możliwe.

Widzę, że nie wyraziłem się wystarczająco jasno. Doceniam wartość tego typu dyskusji i jestem bardzo daleki od oceniania poziomu wiedzy któregokolwiek z forumowiczów.

Chodziło mi jedynie o zwrócenie uwagi na fakt, że podejmując bardziej zaawansowane zagadnienia, nie należy zapominać o tak „błahej” sprawie jak konkretna odpowiedź na zadane pytanie. Jak widać na przykładzie wypowiedzi mr. vintage

Podobno większość modeli szyta jest z włoskich tkanin od Cotofinicio Albini. Koszule szyte są w Polsce. Jakościowo sądzę, że będzie to dobry wybór, natomiast nie wiem jak z fasonami, nie mierzyłem nigdy ich koszul.

połączenie tych dwóch kwestii jest jak najbardziej możliwe.

To jest forum dyskusyjne, a nie kacik porad malzenskich. Prostych odpowiedzi raczej bym sie niespodziewal. A w przypadku tego typu dyskusji, trzeba samemu wyciagnac wnioski.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.