lubo69 Napisano 10 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2012 Panowie, atakujcie stronę Herring Shoes, przedświąteczne żniwa rozpoczęte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quezacotl Napisano 10 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2012 Odnośnie koszul z Bytomia, to polecam serię z bawełny dwuskrętnej. Posiadam w szafie 3 sztuki i jestem z nich bardzo zadowolony, szczególnie że na wyprzedaży zapłaciłem za nie od 70 do 150 zł. Są miękkie, świetnie się piorą i łatwo prasują. Mam jeszcze jedną sztukę ze zwykłej bawełny i wydaje mi się, że ma jakieś sztuczne domieszki, bo jest dosyć śliska w dotyku i trochę się w niej pocę, także radzę dokładnie "wymacać" koszulę przed zakupem. Minusem Bytomia jest obszerny krój, taki typowo pod panów z brzuszkiem. W niektórych sklepach istnieje możliwość wytaliowania koszuli w cenie zakupu i nie zabiera to więcej jak 3-4 dni, ale nie wiem jaka jest ich ogólna polityka w tej kwestii, bo co sklep to inna informacja. Także moim skromnym zdaniem zakup jak najbardziej godny polecenia, ale zdecydowanie w cenach wyprzedażowych. Osobiście wstrzymałbym się jeszcze i poczekał do stycznia, bo wtedy ceny większości koszul będą oscylować w granicach 100-150 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo Napisano 11 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2012 Koledze pewnie chodziło o Two-Ply Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 11 Grudzień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2012 ,,Podobno większość modeli szyta jest z włoskich tkanin od Cotofinicio Albini." Jakoś trudno mi uwierzyć w tą informacje,tkaniny tej firmy są klasą samą w sobie .Dwa lata temu kupiłem szal wełniany w Bytomiu z metka made Italy,tego samego dnia wieczorem miałem mały problem, kołnierz mojej koszuli zmienił kolor na taki sam jak szal,nigdy więcej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 11 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2012 Większość firm produkujących tkaniny ma różne półki cenowe. Sądzę, że Bytom korzysta z tych najtańszych linii od Albini. To samo dotyczy Vitale Barberis Canonico. Zresztą Cotofinicio Albini nie jest jakąś wysoką półką. Z ich tkanin korzysta Lantier i wiele firm MTM z niższej półki cenowej. Co innego Thomas Mason, który należy do grupy Albini. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 11 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2012 Koledze pewnie chodziło o Two-Ply two-ply = doppio ritorto = dwuskrętna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 11 Grudzień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2012 W skład Abini Group wchodzi na dzień dzisiejszy: Thomas Mason David John Anderson Albiate Milano Cotonificio Albini Pomimo ,że C.Albini uznawane jest za najniższą półkę z całej grupy to jednak jej tkaniny są i tak drogie,tkaniny robione z bawełny egipskiej Giza 87 lub supima są drogie bo tego surowca na rynku jest mało. Przędza two play nie jest żadnym wyznacznikiem jakości.Najważniejszą kwestia przy ocenie przędzy bawełnianej jest rodzaj bawełny i miejsce jej zbioru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quezacotl Napisano 11 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2012 Widzę, że dyskusja przeszła na bardzo wysoki poziom. Zastanawiam się tylko czy kolega mnemic uzna ją za pomocną w odpowiedzi na zadane przez niego pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 11 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2012 Powiedzialbym, ze dyskusja jest ciekawsza od odpowiedzi na pytanie kolegi mnemica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tangens Napisano 11 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2012 Szanownym Forumowiczom podpowiadam zaskakująco ciekawą wyprzedaż w sklepach SALAMANDER. Wcale nie chodzi o ich buty - mają kilka innych ciekawych marek o bardzo wysokiej jakości wykonania... Wszystkie ceny minus 50% Sam kupiłem trzy pary i bardzo jestem zadowolony... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 12 Grudzień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2012 Poniżej przykład firmy, która szyje koszule z tkanin C.Albini. http://www.sanfort.it/#/HOME Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ricco Napisano 12 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2012 Koszule z tkanin C. Albini regularnie ma w swojej ofercie Lambert, i Vistula Lantier. Ze dwa lata temu w ofercie Lamberta były dwa modele koszul z tkanin T. Mason w cenie regularnej 399 PLN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnemic Napisano 12 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2012 Widzę, że dyskusja przeszła na bardzo wysoki poziom. Zastanawiam się tylko czy kolega mnemic uzna ją za pomocną w odpowiedzi na zadane przez niego pytanie. Nie jestem takim laikem, ale akurat wcześniej nie miałem kontaktu z koszulami tej marki, a wypowiedź na temat tkanin jest ciekawa. Można dowiedzieć się czegoś nowego i mieć pogląd na przyszłość czego szukać, a co omijać szerokim łukiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quezacotl Napisano 13 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2012 Widzę, że nie wyraziłem się wystarczająco jasno. Doceniam wartość tego typu dyskusji i jestem bardzo daleki od oceniania poziomu wiedzy któregokolwiek z forumowiczów. Chodziło mi jedynie o zwrócenie uwagi na fakt, że podejmując bardziej zaawansowane zagadnienia, nie należy zapominać o tak „błahej” sprawie jak konkretna odpowiedź na zadane pytanie. Jak widać na przykładzie wypowiedzi mr. vintage Podobno większość modeli szyta jest z włoskich tkanin od Cotofinicio Albini. Koszule szyte są w Polsce. Jakościowo sądzę, że będzie to dobry wybór, natomiast nie wiem jak z fasonami, nie mierzyłem nigdy ich koszul. połączenie tych dwóch kwestii jest jak najbardziej możliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 13 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2012 Widzę, że nie wyraziłem się wystarczająco jasno. Doceniam wartość tego typu dyskusji i jestem bardzo daleki od oceniania poziomu wiedzy któregokolwiek z forumowiczów. Chodziło mi jedynie o zwrócenie uwagi na fakt, że podejmując bardziej zaawansowane zagadnienia, nie należy zapominać o tak „błahej” sprawie jak konkretna odpowiedź na zadane pytanie. Jak widać na przykładzie wypowiedzi mr. vintage Podobno większość modeli szyta jest z włoskich tkanin od Cotofinicio Albini. Koszule szyte są w Polsce. Jakościowo sądzę, że będzie to dobry wybór, natomiast nie wiem jak z fasonami, nie mierzyłem nigdy ich koszul. połączenie tych dwóch kwestii jest jak najbardziej możliwe. To jest forum dyskusyjne, a nie kacik porad malzenskich. Prostych odpowiedzi raczej bym sie niespodziewal. A w przypadku tego typu dyskusji, trzeba samemu wyciagnac wnioski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 15 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2012 Komu lotniki, komu... 90 Euro i tylko jeden feler. http://www.bexley.com/Bexley/shoe-MMCFS ... =chataigne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 15 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2012 Argh rozmiar. A takie ładne skurczybyki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montparnasse Napisano 16 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2012 Wyprzedaż końcówek serii u Emlinga. Tylko pięć modeli, za to ceny bardzo atrakcyjne. http://www.emling.fr/espace_privilege/fin_de_serie Dostawa do Polski, 35 euro za jedną parę, 10 euro za każdą następną parę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 19 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2012 W MD od dziś spore wyprzedaże z bezpłatną przesyłką. http://www.massimodutti.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 23 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2012 Factory Ursus, duży wybór (choć mało jest klasycznych) krawatów wólczanki/vistuli i ich droższych linii z jedwabiu i wełny. Cena za sztukę 49 zł, 79 zł i wiecej. Cena za 3 sztuki - 49 zł . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 24 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2012 Przeceny na parę modeli u Emlinga: http://www.emling.fr/ventes_privees Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 24 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2012 Wólczanka rozpoczęła wyprz. na poziomie 70 %. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 25 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2012 http://www.barneys.com/John-Lobb-Philip ... gn=Primary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 25 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2012 http://www.barneys.com/John-Lobb-Philip-II/501587488,default,pd.html?utm_source=GAN&utm_medium=rewardStyle&utm_campaign=PrimaryParis, nie St. James Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 25 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2012 Hugo Boss chyba ma, wydaje mi się, że widziałem na wystawie. Tak samo Vistula, ale tam to jest dwuguzikowa wariacja na temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi