Dignito.Michał Opublikowano 24 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2019 1 godzinę temu, pablocito napisał: Nie ma linków pod hasłami Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk U mnie działa ale dla wygody i ewentualnego przyklejenia gotowca: Nowości: https://www.dignito.pl/Nowosc-snewproducts-pol.html Grenadyna: https://www.dignito.pl/pol_m_Krawaty_Grenadyna-179.html Cytuj
Dignito.Michał Opublikowano 24 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2019 34 minuty temu, Aras napisał: Przydałyby się jakieś szersze ujęcia tych krawatów. Zdjęcie samego węzła niewiele mówi... Dziś wieczorem/jutro wrzucę zdjęcia - nie ma problemu :)! Cytuj
Dignito.Michał Opublikowano 26 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Października 2019 @Aras nie wiem czy o to Ci chodziło ale niestety standardową sesję jestem zmuszony odłożyć na jeszcze kolejny tydzień bo ciągle coś. Jednak poglądowo to wygląda, tak: 1 1 Cytuj
Aras Opublikowano 26 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2019 Dzięki. Widać więcej niż na zdjęciach "sklepowych". W sumie to mam pytanie: czy uszycie krawata z wzorem symetrycznym względem "środka" krawata to naprawdę taki problem? Weźmy przykładowo drugi krawat od dołu. Bardzo wyrazisty i "duży" wzór... pewnie wystarczyłoby przesunąć materiał 5-6 mm w dół i byłby symetryczny... Za dużo wymagam przy cenie prawie 300 zł, czy też brak symetrii to jakaś "dandysowa" moda:)? 2 3 Cytuj
Dignito.Michał Opublikowano 27 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 20 godzin temu, Aras napisał: Dzięki. Widać więcej niż na zdjęciach "sklepowych". W sumie to mam pytanie: czy uszycie krawata z wzorem symetrycznym względem "środka" krawata to naprawdę taki problem? Weźmy przykładowo drugi krawat od dołu. Bardzo wyrazisty i "duży" wzór... pewnie wystarczyłoby przesunąć materiał 5-6 mm w dół i byłby symetryczny... Za dużo wymagam przy cenie prawie 300 zł, czy też brak symetrii to jakaś "dandysowa" moda:)? To chyba kwestia gustu/upodobań a nie "dandy mody" - jesteś pierwszą osobą w ponad 6 letniej historii, która zwróciła mi na to uwagę. Sam bym na to nie wpadł - mnie to po prostu w niczym nie przeszkadza. Każdy krawat jest również nieco inny jeśli chodzi o rozmieszczenie wzoru więc jest szansa, że któryś dostępnych egzemplarzy będzie symetryczny względem środka. Następnym razem wezmę to pod uwagę :). Na tę chwilę pozostaje mi zapytać kilku najlepszych klientów czy to dla nich istotny szczegół czy raczej jest im to kompletnie obojętne :). Dziękuję za uwagę :)! Cytuj
Aras Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 Proszę bardzo:) Jestem pewien, iż na tym forum czytałem dyskusję o symetryczności wzorów krawatów. Generalnie symetrii można się nie trzymać, ale takie odstępstwo musi być "na całego". Przesunięcia tak wyrazistych i dużych wzorów o 10-20 mm po prostu wyglądają "tanio". Gdyby jeszcze wzór nie "trzymał się" pionu (tzn. był lekko przekręcony)... ale tutaj mamy do czynienia z wzorem trzymającym pion i przesuniętym lewo/prawo. PS. Jak znajdziesz ten krawat z symetrycznym wzorem to może go przytulę:)... skoro inni tego nie widzą:) 1 Cytuj
Dignito.Michał Opublikowano 27 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 @Aras przepraszam za jakość ale przy sztucznym świetle mój telefon nie radzi sobie aż tak dobrze jak przy naturalnym. W mojej ocenie numer 2 i 3 powinny spełnić Twoje kryterium symetrii :). Przy zamawianiu, proszę napisz w komentarzu "poproszę symetryczne ułożenie wzoru numer 2 lub 3" wtedy będę wiedział o co chodzi ?. Z góry dziękuję za zamówienie :)! Cytuj
Dignito.Michał Opublikowano 27 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 Czysto informacyjnie - krawat numer 2 ze zdjęcia powyżej w dniu jutrzejszym rozpocznie swoją podróż do nowego właściciela. Do dyspozycji pozostały numery 1 i 3. Cytuj
Pyskaty Dandys Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2019 @Dignito, planujesz oferowanie krawatów szerszych - 10-12, może nawet 13 cm? Może masz już takowe? Cytuj
eye_lip Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2019 Co tak skromnie, 15cm dopiero jakoś zaczyna wyglądać.. 2 Cytuj
De Lasalle Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2019 28 minut temu, eye_lip napisał: Co tak skromnie, 15cm dopiero jakoś zaczyna wyglądać.. Kupisz, przetniesz nożyczkami na pół i masz dwa krawaty w cenie jednego. 1 1 Cytuj
lubo69 Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2019 1 godzinę temu, Pyskaty Dandys napisał: oferowanie krawatów szerszych - 10-12, może nawet 13 cm? Może masz już takowe? Kolega spóźnił się na paczkę krawatów - tam mieliśmy takie sztuki. #insidejoke 2 Cytuj
Dignito.Michał Opublikowano 28 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2019 (edytowane) 11 godzin temu, Pyskaty Dandys napisał: @Dignito, planujesz oferowanie krawatów szerszych - 10-12, może nawet 13 cm? Może masz już takowe? W nieco poważniejszym niż koledzy powyżej tonie odpowiem, że nie mam, nigdy nie miałem i nie planuję mieć. Uważam, że najlepsza szerokość to coś pomiędzy 8.2 a 8.5 cm. Najnowsza kolekcja ma 8.5cm i to będzie nowy standard ?. Jeśli szukasz krawatów szerszych to myślę, że jakimś wyjściem będzie znalezienie producenta krawatów bespoke :). Edytowane 28 Października 2019 przez Dignito 1 Cytuj
Dignito.Michał Opublikowano 28 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2019 Po nierównej walce człowiek vs maszyna ? kilka nowych modeli szelek trafiło właśnie do sklepu. Pełną ofertę szelek znajdziecie klikając w link: https://tiny.pl/t4x5w Poniżej mały "sneak peak" ?. Zapraszam :)! Cytuj
Midlife-Crisis Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2019 4 godziny temu, Dignito napisał: W nieco poważniejszym niż koledzy powyżej tonie odpowiem, że nie mam, nigdy nie miałem i nie planuję mieć. Uważam, że najlepsza szerokość to coś pomiędzy 8.2 a 8.5 mm. Najnowsza kolekcja ma 8.5mm i to będzie nowy standard ?. Lepiej popraw na cm, bo dość cienko by to wypadło. ? Cytuj
Dignito.Michał Opublikowano 28 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2019 Teraz, Midlife-Crisis napisał: Lepiej popraw na cm, bo dość cienko by to wypadło. ? Tak, to prawda, sznurowadłami się nie zajmuję - dzięki za zwrócenie uwagi :)! Cytuj
Dignito.Michał Opublikowano 3 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 Szanowni - kolejny w mojej ocenie wart wstawienia na forum film mojego autorstwa, który oczywiście dotyczy bezpośrednio oferty Dignito :). Opowiadam w nim o tym czym charakteryzują się krawaty dobrej jakości i jak to stwierdzić nie wychodząc z domu ;). Jestem ciekawy czy wyczerpałem temat czy jednak coś jeszcze warto by dodać? Link do filmu: https://youtu.be/ku6bdQ-gGl8 @Koval time waste challenge - accepted ?? Cytuj
Koval Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 @Dignito, Jak mawiała moja Pani od polskiego - 'Niewiele lepiej, ale lepiej. Siadaj - trzy z dwoma! ' Cytuj
Dignito.Michał Opublikowano 3 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 31 minut temu, Koval napisał: @Dignito, Jak mawiała moja Pani od polskiego - 'Niewiele lepiej, ale lepiej. Siadaj - trzy z dwoma! ' O to ledwo ale zdałem :)! Cytuj
Dignito.Michał Opublikowano 25 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2019 Świat już się prześcigana na -%%% a my wyprzedaży nie robimy ?. Powodów jest wiele i większość z nich możecie poznać oglądając TEN FILM ALE mamy dla was nową ofertę specjalną z okazji nadchodzącej zimy :)! Tak serio, zimy ❄️. Nie Black Friday, Cyber Monday, Mikołajek, Świąt Bożego Narodzenia czy Nowego Roku tylko zimy . Oczywiście akcja ograniczona jest czasowo i potrwa do 28.11.19 więc nie warto czekać ⏳ Kto chce odebrać swój prezent o wartości 149zł powinien już teraz kliknąć w baner ⤵️ ⤵️ ⤵️ Cytuj
Dignito.Michał Opublikowano 26 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2019 Dosłownie kilka minut temu pojawiły się na stronie nowe wzory poszetek ?. Kliknij w link i sprawdź co dla ciebie mamy: https://tiny.pl/twbtd Cytuj
pmichal Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2019 @Dignito - czy to nie to samo, tylko w innej formie? Zamiast super ekstra obniżek dajemy wam gratisy. Jak słyszę reklamę, że bank zapłaci Twoją jedną ratę to zawsze się uśmiecham, bo to nie jest instytucja charytatywna i nie będzie nikomu za darmo pieniędzy dawać - wezmą w inny sposób. Nie chodzi o sam fakt czy podwyżki są złe czy dobre, tylko o to, że tak bardzo się przed nimi bronicie, a robicie to używając innych słów po prostu. Biznes jest biznes i każdy chce zachęcić klienta do swojego produktu, ale czy przecena czy gratis to ta sama praktyka obniżkowa, po prostu inaczej nazwana. 3 Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2019 @pmichal może @Dignito to lepiej wytłumaczy, ale ja zrozumiałem, że np promocja -25% równa się tyle, że za dowolną poszetkę zamiast 100zł płacisz 75. Natomiast 3+1 gratis procentowo daje Ci również 25% zniżki, ale zmusza do zakupu 3 przedmiotów. Stopień rabatu ten sam, ale dla firmy druga opcja generuje znacznie wyższy obrót. Jest to niejako premia za duży zakup, a nie zniżka dla dowolnej osoby, która wejdzie do sklepu w pierwszy piątek po sobocie. 1 1 Cytuj
Dignito.Michał Opublikowano 27 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2019 @pmichal tak i nie ale zdecydowanie bardziej nie niż tak . Dlaczego? Ponieważ przecena dotyczy zwykle wąskiej grupy produktów a nie całej oferty. Przecena/obniżka/wyprzedaż zwykle tyczy się tzw. "pułkowników", które nie sprzedały się w pierwszej cenie, to trzeba zrobić test rynku na -20% potem test rynku na 30% potem na 50% i tak do wyprzedania towaru. Coś w gratisie/prezencie, to po prostu dobra wola firmy pod warunkiem oczywiście, że "prezent" klient wybiera sobie sam z całej oferty a nie jest skazany na "jedyny słuszny". Mam nadzieję, że wyjaśniłem ten niuans bo faktycznie w formie której to przedstawiasz wygląda to jak ukryty rabat a jednak dla mnie nim nie jest. Oczywiście diabeł tkwi w szczegółach a biznesu podobnie jak fundacji nikt nie prowadzi za przysłowiowe "Bóg zapłać". 2 Cytuj
Dignito.Michał Opublikowano 27 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2019 24 minuty temu, Żorż Ponimirski napisał: @pmichal może @Dignito to lepiej wytłumaczy, ale ja zrozumiałem, że np promocja -25% równa się tyle, że za dowolną poszetkę zamiast 100zł płacisz 75. Natomiast 3+1 gratis procentowo daje Ci również 25% zniżki, ale zmusza do zakupu 3 przedmiotów. Stopień rabatu ten sam, ale dla firmy druga opcja generuje znacznie wyższy obrót. Jest to niejako premia za duży zakup, a nie zniżka dla dowolnej osoby, która wejdzie do sklepu w pierwszy piątek po sobocie. To o czym napisał @Żorż Ponimirski też jest w jedną ze składowych z tym, że poszetek trzeba było kupić 2 a 3 była gratis więc jeszcze większy %%% ;). Co nie zmienia faktu, że dla mnie %%% a prezent to dwie różne rzeczy. Coś na zasadzie mojego ulubionego porównania: 1) Proszę wyjdź z pokoju. 2) Spier*alaj za drzwi. Finalny efekt prawdopodobnie będzie taki sam (ktoś opuści pomieszczenie) ale wrażenie i opinia o wypowiadającym je już skrajnie różna . Dlatego dla mnie prezent, to zupełnie co innego niż przecena/rabat choć jak widać różnie można to interpretować . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi