Skocz do zawartości

Krupa & Rzeszutko - brązowy garnitur w kratę PoW

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Oczywiście mogę się mylić (z powodu źle ustawionego monitoru lub nieodpowiedniego oświetlenia zdjęcia), ale wydaje mi się, że wyjątkowo dobrze Ci w tych kolorach (brąz-beż-błękit-matowy ciemny burgund). Współgrają świetnie z Twoją karnacją i kolorem włosów. Tkanina rzeczywiście piękna.

Opublikowano

@blekit Bardzo ładnie się zapowiada! Fajnie, że zdecydowałeś się jakąś krejzi podszewkę, IMO w fajny sposób łaskocze ego właściciela :)

Mam prośbę, czy przy następnej przymiarce lub odbiorze zrobiłbyś zdjęcie jak wygląda łączenie kraty pod rękawem z tyłem? 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Materiał jest rewelacyjny, wszystko wygląda 5/5 :) faktycznie można by się zastanowić nad wytaliowaniem, ale jak ze wszystkim od krawca - trzeba trochę ponosić i zobaczyć jak się będzie układać. 

Opublikowano

Dzięki, że wrzuciłeś zdjęcie boku i łączenia kraty w tym miejscu. W mojej nigdy nie podobało mi się, że krata ucieka i dlatego chciałem zobaczyć jak wygląda to u najlepszych, ale widzę, że to nie nieunikniona rzecz - przez przednią zaszewkę.

Sam garnitur wygląda fantastycznie. Idealny zestaw do rozkompletowania.

Opublikowano
W dniu 30.12.2017 o 15:13, blekit napisał:

Garnitur został odebrany wczoraj.

Masz kolejny powód żeby czekac na wiosnę! Fajny garnitur i całkiem inny od Twoich wcześniejszych zestawów. Czy luz w plecach, na wysokości łopatek, był zamierzony? Gdyby Cię naszło na kolejną sesję, poruszaj proszę rękami. Chętnie spojrzałbym na wysokość wszycia rękawa. :) 

Opublikowano
16 minut temu, MateuszT. napisał:

Mocno zabudowany = małe rozcięcie u dołu, poły dość mocno się schodzą, przy takiej sylwetce optycznie poszerza talię i biodra.

Ok, rozumiem. Moim zdaniem to kwestia wyboru i  dopasowania do okazji. Może i racja, że w tej tkanianie taki krój wyglądałby wyjątkowo atrakcyjnie, ale nie można mieć samych włoskich stylizacji. Trochę stonowanej klasyki nie zaszkodzi.

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano

@MateuszT. taka konstrukcja marynarki na dole jest moją świadomą decyzją właśnie ze względu na moją sylwetkę. "Open quarters" optycznie poszerzają dolną część sylwetki, czego z uwagi na dość szerokie biodra chcę unikać. Bardziej zabudowana konstrukcja, taka jak w tej marynarce, daje przeciwny efekt i przenosi akcent na klatkę. Jest to faktycznie bardziej konserwatywny krój, ale mi to nie przeszkadza, a daje korzyści o których pisałem. Więcej na ten temat możesz znaleźć np. tutaj: https://parisiangentleman.co.uk/academy/open-or-closed-quarters-on-a-suit/

@Whitesnake marynarka miała być luźniejsza niż poprzednia albo SuSu które noszę. Co do fałd na plecach, to prawdę mówiąc nie zwróciłem na nie uwagi - w zależności od pozycji w jakiej stoję pojawiają albo znikają (są wyraźniejsze jeśli się odruchowo bardziej prostuję do zdjęcia). Dopasowanie w klatce i na plecach jest w tym momencie dla mnie komfortowe i nie planuję póki co żadnych zmian w tych rejonach. Jedyne o czym myślę to jak wspominałem wyżej wytaliowanie marynarki, ale chcę najpierw w niej pochodzić kilka razy (plus zobaczyć jak nowy sport który zacząłem trenować jakiś czas temu wpłynie na moją sylwetkę ;)) . Co do rękawów, to mam wrażenie, że są wszyte dość wysoko. Zwrócę na to uwagę i postaram się porównać z innymi marynarkami i może wrzucę jakieś zdjęcia :) 

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Chyba z 4 lata temu przerabialiśmy modę na radosne "otwieraj marynarkę z dołu ile możesz! Wincyj!".

Główne problemy to:

• człowiek jest skazany na spodnie z wysokim stanem, chyba że nie przeszkadza mu wystawanie na dole koszuli i krawata, ale dla mnie osobiście to jest wtedy kompletny misz-masz wizualny 
  • nie każdemu to pasuje, zarówno pod kątem sylwetki jak i charakteru - ubranie dobieramy pod siebie, i zamknięty dół raczej wskazuje na stabilność i powagę
  • przeplatanie różnych styli przeważnie daje komiczny efekt, typu angielskie, bardziej zabudowane ramiona i takie włoskie otwarcie z dołu. 
  • Like 2
  • Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Trochę offtop, za co przepraszam; podobają mi się otwarte dołem marynarki na zdjęciach powyżej, jednak w przypadku gusvs9 proporcje (o ile nie są mocno przekłamane na zdjęciu) wyszły dość komicznie - marynarka aż błaga o wydłużenie.

Opublikowano
13 godzin temu, mosze napisał:

Trochę offtop, za co przepraszam; podobają mi się otwarte dołem marynarki na zdjęciach powyżej, jednak w przypadku gusvs9 proporcje (o ile nie są mocno przekłamane na zdjęciu) wyszły dość komicznie - marynarka aż błaga o wydłużenie.

Na ostatnim zdj proporcje sa troche zaburzone przez zdj zrobione telefonem od gory. Jednak ja tam nie widze zaburzonych proporcji a juz tym bardziej komicznego wygladu..

• Like 2
  • Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano
9 godzin temu, blueloafers napisał:

Na ostatnim zdj proporcje sa troche zaburzone przez zdj zrobione telefonem od gory. Jednak ja tam nie widze zaburzonych proporcji a juz tym bardziej komicznego wygladu..

Też tak uważam, ładna marynarka jedynie rękawy trochę przykrótkie.

Opublikowano
1 godzinę temu, kolekcjoner21 napisał:

Mosze pisał o zdjęciu gusvs6, gdzie minimalnie za wysoko umieszczony górny guzik spowodował "przesunięcie" dolnej części marynarki w górę i wizualnie stosunkowo duże rozwarcie:

Tutaj z kolei zdjęcie jest zrobione z dołu, stąd marynarka wydaje się za krótka i guzik sprawia wrażenie umieszczonego powyżej talii.