Jan Napisano 14 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 16 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2012 Hehe, przegraliśmy. Pozdrawiam, Dr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R0bert Napisano 16 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2012 Rosjanie tez przegrali co jest dosc smieszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzermensch Napisano 16 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2012 kurczę...szkoda. widać - nie mamy zespołu, nie mamy drużyny. To się kształtuje od dekad, od przedszkola. Może dzięki orlikom za 5-10 lat powalczymy. Czekajmy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 16 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2012 Zrobili co mogli, choć adrenalina i kibice powinni ich ponieść na wyższy poziom gry, szczególnie w drugiej połowie. Nie widać było jakiegokolwiek pomysłu na strzelenie bramki. Ogromna dziura pomiędzy obroną a Lewandowskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 16 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2012 Faktycznie chyba zbyt asekuracyjnie, choć pierwsza połowa świetna w mojej ocenie. W drugiej zabrakło ... sił? Już sam nie wiem. Cofnąłbym się chyba do meczu z Rosją, gdzie wydawało się, że mamy ich na widelcu, a graliśmy asekuracyjnie na remis, mimo tego, że ten punkt praktycznie niewiele nam dawał. No, ale to już przeszłość - przyczyn każdy z nas będzie widział wiele. Pamiętać trzeba, że jesteśmy gospodarzami i wypada zadbać jeszcze, by goście u nas czuli się dobrze. Naprawdę fajny i ciekawy turniej mamy. Jeszcze nie było meczu bez gola, co jest chyba ewenementem Oby tak do końca Ja tam teraz kibicuję Czechom i Grekom- łatwiej pogodzić się z faktem, że pogrążyli nas medaliści ME pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 17 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2012 Widać po raz kolejny, że same zmiany trenerów niczego nie są w stanie zmienić w polskiej piłce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 17 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2012 Najlepszy trener nic nie poradzi, jeśli statystyczny polski (tj. wychowany w Polsce) piłkarz jest w stanie biegać szybko po boisku jedynie przez 40-50 minut. Ci chłopcy czasem naprawdę chcą ale po prostu siły nie mają. U nas niestety się nie kładzie takiego jak na "zachodzie" nacisku na trening wydolościowy. W dodatku nie ma jakiegoś sensownego sytemu wyszukiwania i szkolenia utalentowanych dzieciaków. I to jest prawdziwy dramat. Acha... dochodzi jeszcze kwestia mentalności części piłkarzy grających w poszczególnych ligach, którzy mając już jakiś kontrakt i zarabiając niemałe jak na Polskę pieniądze, po prostu się nie przemęczają.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 17 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2012 Piłkarze, zamiast rozjechać się na urlopy powinni zrobić 2-3 dniowy objazd autokarem po Polsce by podziękować kibicom. Taki "Smudobus" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 17 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2012 Panowie - wg mnie podstawowe pytanie - czy mieliśmy piłkarzy na wyjście z grupy? Moim zdaniem, tak. Ruscy grali w kratkę, Czesi też, a Grecy byli mocno bezbarwni i często bardzo słabi (pierwszą połowę z nami zagrali jak piątoligowcy, inna rzecz, że dostali tylko jedną bramkę). Nikt nie oczekiwał, że w ćwierćfinale zmieciemy Niemców - po prostu, mieliśmy wyjść z grupy. Smudę obciąża pierwszy mecz (nie dobiliśmy bardzo słabego przeciwnika, w końcu zremisowaliśmy cudem) oraz mecz trzeci - widać gołym okiem, że drużyna przestała grać, 10-15-20 minut bez jednej akcji, strata za stratą - zero reakcji. No i w końcu dostaliśmy bramkę i wsio. Ostatnie miejsce w najsłabszej grupie - na własnym stadionie. Klęska. Dla mnie jest jasne, że trener musi odejść. Koledze Breslauerowi proponuję sprawdzić, który z zawodników Smudy gra na co dzień w polskiej lidze. Mamy w składzie trzech mistrzów Niemiec, jednego Belgii, kilku zawodników z Bundesligi i ligi francuskiej. Wielu z nich w polskiej lidze nie grało nigdy, wielu wyjechało dawno temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 17 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2012 Piłkarze, zamiast rozjechać się na urlopy powinni zrobić 2-3 dniowy objazd autokarem po Polsce by podziękować kibicom. Taki "Smudobus" 'Smutobus' raczej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 17 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2012 Wpadnijmy w piłko-szał! Polska, biało-czerwoni! Dobrze że udało się wygrać, niewiele brakowało a byśmy się pożegnali z EURO. To z kim teraz zagramy w ćwierćfinale? Chyba z Mongolią. Jak ich przejdziemy to półfinał obstawiam z Trójkątem Bermudzkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierre Napisano 17 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2012 Panowie - wg mnie podstawowe pytanie - czy mieliśmy piłkarzy na wyjście z grupy? Moim zdaniem, tak. Ruscy grali w kratkę, Czesi też, a Grecy byli mocno bezbarwni i często bardzo słabi (pierwszą połowę z nami zagrali jak piątoligowcy, inna rzecz, że dostali tylko jedną bramkę). Nikt nie oczekiwał, że w ćwierćfinale zmieciemy Niemców - po prostu, mieliśmy wyjść z grupy. Smudę obciąża pierwszy mecz (nie dobiliśmy bardzo słabego przeciwnika, w końcu zremisowaliśmy cudem) oraz mecz trzeci - widać gołym okiem, że drużyna przestała grać, 10-15-20 minut bez jednej akcji, strata za stratą - zero reakcji. No i w końcu dostaliśmy bramkę i wsio. Ostatnie miejsce w najsłabszej grupie - na własnym stadionie. Klęska. Dla mnie jest jasne, że trener musi odejść. W pełni się zgadzam. Jest mi przykro nie dlatego, że nie wyszliśmy z grupy a dlatego że mogliśmy wyjść a jednak nie poszczęściło się nam, nasi grali naprawdę dobrze. Zabrakło jedynie skuteczności, bo ładne akcje kończyły się słabo wycelowanym strzałem i zmarnowaniem sił zawodników. W drugiej połowie nie biegali już tak sprawnie a zmian nie było wtedy kiedy trzeba. Mieliśmy zawodników by wyjść z grupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h8r3d Napisano 17 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2012 Według mnie brakuje chłopakom skuteczności i odrobiny szczęścia. Podania są fatalne zarówno te krótkie jak i długie. Bardzo często występująca sytuacja - długie podanie na przysłowiowego chama do przodu, gdzie piłkę przejmuje przeciwnik. Boczni obrońcy nie mam pojęcia gdzie się podziewają, bo jak przeciwnik wyprowadza akcje to do momentu wrócenia reszty naszych zawodników jest dwóch obrońców, co skutkuje często groźną akcją i golem. Gdy już widać zmęczenie to Lewandowski nie ma pomocy w ataku, a sam niestety na 4 obrońców nie ma szans. Nie wspominając już o niekompetentnym trenerze, który zapomina, że ma zmiany... Dzisiaj obstawiam: Dania 0 - 2 Niemcy Portugalia 1 - 2 Holandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzermensch Napisano 23 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2012 "Autorzy książki przypominają, że genialny bramkarz polskiej drużyny, obecnie poseł PiS i znany komentator świata polskiej piłki nożnej Jan Tomaszewski, był członkiem Patriotycznego Ruchu Odrodzenia Narodowego (PRON) - stworzonej przez władze marionetkowej organizacji politycznej popierającej stan wojenny." ...no co tu więcej gadać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 23 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2012 Nie od dziś wiadomo że to jeden z większych idiotów jakich nosi ziemia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzermensch Napisano 23 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2012 ...szkoda tylko, że z Łodzi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 23 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2012 Ludzie dajcie sobie spokój z polityką - przynajmniej tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 24 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2012 ...szkoda tylko, że z Łodzi.... Trzeba się nie przyznawać i chwalić się Włodzimierzem Smolarkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzermensch Napisano 24 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2012 ...szkoda tylko, że z Łodzi.... Trzeba się nie przyznawać i chwalić się Włodzimierzem Smolarkiem. dla uszczegółowienia - nie przyznawać do pana Jana, a nie do Łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 24 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2012 Oczywiście, z kontekstu raczej widać o co chodzi. Chociaż Łódź jest obrzydliwa, a mogłaby być naprawdę ładna, tylko brakuje tam doinwestowania, ale to nie na temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzermensch Napisano 24 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2012 Oczywiście, z kontekstu raczej widać o co chodzi. Chociaż Łódź jest obrzydliwa, a mogłaby być naprawdę ładna, tylko brakuje tam doinwestowania, ale to nie na temat. Obrzydliwie niesprawiedliwa opinia o Łodzi. dawno chyba nie był Pan w Łodzi. Też poza tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 24 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2012 hmm... lat temu 1,5 byłem ostatnio i naprawdę centrum jest obrzydliwe, walące się, niedoinwestowane itd, rozumiem że jesteś miłośnikiem Łodzi, ale porównanie, na ten przykład, z Wrocławiem, wypada fatalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Napisano 24 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2012 To może załóżmy temat o Łodzi, opinie na temat tego miasta co jakiś czas przewijają się na forum i kilka osób na pewno chętnie na ten temat podyskutuje, włącznie ze mną, ale nie ma co robić OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzermensch Napisano 24 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2012 hmm... lat temu 1,5 byłem ostatnio i naprawdę centrum jest obrzydliwe, walące się, niedoinwestowane itd, rozumiem że jesteś miłośnikiem Łodzi, ale porównanie, na ten przykład, z Wrocławiem, wypada fatalnie. no cóż, z Wrocławiem to żadne miasto w Polsce się nie równa....i ja jestem pod wrażeniem Wrocławia. Nie wiem co widziałeś w Łodzi ale na tej zasadzie to obrzydliwych jest większość (jeśli nie wszystkie) miasta w Polsce. Ok, kończę wątek obrony mego miasta podtrzymując, że może nie jest to miasto piękne ale mające swój urok a na pewno nie "obrzydliwe". Kłaniam się nisko z Piotrkowskiej. lodzermensch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi