Skrzypek84 Napisano 3 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2013 no sam jestem ciekaw ale dam znać z pewnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 12 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2013 Przeszukałem forum i pojawiły się tylko 3 dosyć zdawkowe posty na ten temat, więc uzupełniam. Levi's Vintage Clothing to linia ubrań firmy odwołująca się do tradycji firmy. Większość ich modeli to repliki konkretnych modeli z podaniem roku oryginalnego produktu. W Londynie mają swój osobny sklep, który dzisiaj odwiedziłem i muszę przyznać, że jestem pod sporym wrażeniem. Ubrań specjalnie nie oglądałem, wpadły mi tylko w oko ładne kardigany, ale wybór jeansów jest niesamowity. Modele specjalnie postarzane sobię odpuszczę, ale linia 501 jest dostępna w kilku wersjach z różnych lat. Po pełny opis odsyłam na stronę: http://www.levisvintageclothing.com/. W każdym razie raw denim z salvadgem bardzo mi się spodobał, no i dla mnie jest to dosyć istotne spodnie są produkowane w USA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 12 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2013 ciach dla mnie jest to dosyć istotne spodnie są produkowane w USA. Rozwiniesz dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 12 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2013 (...) spodnie są produkowane w USA. To ciekawa informacja. Jak pamiętam z artykułu sprzed ok. dekady (Wprost lub Polityka) Levis zamknął już dawno swoje fabryki w USA. W sprawozdaniu za 2011 r podają Polskę, RPA i Turcję jako centra produkcyjne. Może dla tej niszowej linii zrobili wyjątek i uruchomili produkcje w USA ? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 12 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2013 Moje 511 raw są made in Poland - to też dla mnie ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 12 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2013 @Misza Wolę kupować rzeczy, które są produkowane w USA/EU niż na dalekim wschodzie. Działa to trochę na tej samej zasadzie, że wolę pójść i zamówić marynarkę w lokalnym zakładzie krawieckim, niż kupować gotową wielkiego koncernu. Wydaje mi się, że jest to dobre też z punktu widzenia gospodarki, ale nie chcę tutaj zaczynać ekonomicznej dyskusji. @Damian Levi's Vintage Clothing może być spółką córką i dlatego nie ma centrów produkcyjnych. Tak samo wszystkie sklepy sprzedające te ubrania mieszą się na jednej stronie internetowej - jest dosyć długa ale jednak. Dlatego moim zdaniem jedna mała fabryka/duża manufaktura mogłaby sobie poradzić z zapotrzebowaniem. Pewnie dlatego jej nie ma w globalnym zestawieniu - nie ta skala. @eye_lip Raw nie oznacza Vintage Clothing, moim zdaniem to trochę oddzielna marka, chociaż jeansy mają klasyczne metki 'LEvi's'. W każdym razie zwykłych Levisów nie kupowałem już ładnych parę lat, bo wszystkie mi się dziurawiły po kilku miesiącach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
j.pelc Napisano 13 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2013 Z kolekcji jeansów LVC tylko te w wersji "raw" są produkowane w USA. Pozostałe są w większości przypadków "made in Turkey". LVC używa do produkcji bawełny pochodzącej z Cone Mills, oczywiście selvedge. Różnica między zwykłymi spodniami Levi's a tymi LEVIS (LVC) jest taka, jak między zwykłymi Lee a Lee 101. Szkoda tylko, że w Polsce nie ma sklepów oferujących LVC... Z LVC polecam model 501 1947 - najbardziej przypominający współczesne 501. Oczywiście w wersji raw, shrink-to-fit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skrzypek84 Napisano 14 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2013 Ja również żałuję że nie ma u nas LVC... pewnie nie tylko w 501 bym się zaopatrzył (moi faworyci to te sprzed II W. Ś.) co do porównania różnic z lee i lee 101 to w pełni się zgadzam... (mam jedne LVC i bez porównania lepsze niż zwykłe levisy, można też porównać do oryginałów z lat 50 bo też mam jedne i jakość jest bardzo podobna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 14 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2013 Jest w tym zestawie coś inspirującego. 3 częściowy garnitur z denimu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 15 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2013 Canadian tuxedo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 15 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2013 Plus marteny. Ale ja bym na przykład zrezygnował z mankietów, całość i tak jest wystarczająco casualowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 15 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2013 Zgadzam się, zrób bez mankietów. Ale fotki, koniecznie fotki na forum . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 16 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2013 Ja mam dziecinne upodobanie, kolor mi się podoba. Ale nie mam takiej klasa bródki, więc i tak nie warto aspirować, faceta nie przebiję. Zastanawiam się jednak, jakie jest zastosowanie takiego garnituru. Wśród osób ubranych w normalną wełnę nosiciel takiego kompletu i tak będzie wyglądał jak nurek śmietnikowy, wśród facetów w kapturkach będzie mocno overdressed. Chyba że sam dla siebie ma być klasą, samotna ikona stylu na pustej ulicy. Niezrozumiany, niekochany, romantyczny brodaty outsider w indygo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 16 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2013 W USA jest mocno rozwinięta subkultura (eleganccy hipsterzy) skupiona wokół denimu i troszkę uwspółczesnionej elegancji lat ca. 20, to jest przedstawiciel tego (całkiem fajnego) gatunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skrzypek84 Napisano 16 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2013 wychodzi na to, że kręcę się trochę wokół tej subkultury swego czasu mówiłem o zdjęciach ale jak do tej pory nie ma bardzo kto mi ich zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 7 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2013 Czy ktoś z szanownych znawców denimowych byłby w stanie stwierdzić na podstawie zdjęć, czy to raw czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
j.pelc Napisano 7 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2013 Moim zdaniem to nie jest raw, jestem o tym przekonany na 90%. Jest to wersja "rinsed" albo "one-wash". Widac to chocby po papierowej etykiecie - na pewno miala juz kontakt z woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 8 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2013 Dzięki za konkretną odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 17 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2013 To wydrukuj selvedge na dobrej drukarce i doklej pasek z boku, tak będzie optymalnie Wariacja na temat: selvedge z taśmy odblaskowej 3M, model Levi's dla rowerzystów: http://www.rawrdenim.com/2011/07/raw-de ... ter-jeans/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apik Napisano 20 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2013 Nie wiem czy pytam w dobrym temacie,ale poradźcie proszę. Co mam zrobić,jeśli mam "mocarne"() uda i przecieram jeansy po wewnętrznej stronie ud,myślałem,że jak się zaopatrzę w coś lepszego jakościowo typu(Wrangler),to wytrzymają dłużej,ale okazuje się,że lipa,spodnie przetarły się szybciej niż zwykłe szmatki z supermarketów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomeranus Napisano 20 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2013 A kombinowałeś z krojem spodni? Może warto spróbować nabyć spodnie w kroju relaxed, te modele mają często dość szerokie nogawki. Są one też najczęściej lekko zwężane więc pasują w zasadzie każdemu, w odróżnieniu od spodni z prostą nogawką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apik Napisano 20 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2013 Raczej zawsze brałem straight leg,ostatnie spodnie,które mierzyłem były w udach dopasowane,ale sprzedawca-doradca twierdził,że się rozbiją,bo on takie ma,no i rzeczywiście się rozbiły,ale po jakimś czasie poszła dziura. Może to kwestia zbyt częstego noszenia spodni? Może powinienem po domu chadzać w dresach,żeby nie naprężać jeansów podczas siedzenia itp i zmieniać pary co 2-3tyg? A o kroju relaxed przyznam,że nigdy nie słyszałem i nawet nie zauważyłem na metkach spodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomeranus Napisano 21 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2013 Swego czasu też nosiłem z prostą nogawką ale to był zdecydowanie zły wybór dla kogoś z masywniejszymi udami. Poszukałem trochę i wyszło, że krój relaxed będzie lepszy. Zwężająca się nogawka wyszczupla i jest zdecydowanie wygodniejsza dla lepiej zbudowanych/grubszych. Możesz też spróbować z krojem comfort fit na allegro sporo jest modeli Lee Chicago i Brooklyn w tym kroju. Może one okażą się lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 18 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2013 Grubo: http://www.ironheart.co.uk/bottoms/ih-666-xhs.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomeranus Napisano 19 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2013 Wręcz diabelsko grubo, z chęcią zmierzyłbym się z takimi spodniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi