Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Panowie, 

pozwoliłem sobie wkleić prośbę mojego kolegi z pracy - to nie jest żaden łańcuszek szczęście, żaden obrazek się nie pojawi. Efektem będzie większa nadzieja dla kolegi że ma szanse na dalsze leczenie swojej córki.

"Dzisiaj dowiedzieliśmy się z żoną, że politycy wymyślili rozporządzenie, które blokuje program eksperymentalnego leczenia komórkami macierzystymi. Dla naszej Julki i innych dzieciaków, które są w terapii komórkami oznacza to natychmiastowe zakończenie terapii.Terapii która jest jedyną opcją pomocy ciężko chorym dzieciakom.
Wspólnie z innymi rodzicami walczymy o promesę i szukamy wyjścia z tej beznadziejnej sytuacji.
Bardzo prosimy o podpisanie petycji, która jest pod drugim linkiem do pani premier i do ministra zdrowia.
Pod pierwszym linkiem więcej informacji z bloga jednego kolegi Julki, który tez jest w projekcie. Prosimy też o przesłanie tej prośby do znajomych, bo każdy głos się liczy.
Pozdrawiamy,

http://dawidekspalek.com.pl/polska-petycja-do-klikniecia/

http://citizengo.org/pl/13334-zadamy-wylaczenia-obowiazywania-przepisu-37k-pkt-1-i-1a-prawo-farmaceutyczne-wzgledem

"

jeśli ktoś pomoże, dziękuję w imieniu Michała i jego rodziny.

• Oceniam pozytywnie 2
  • 5 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Brzydki i damski, toteż nie wstawiam do wątku z zegarkami.

Nie ma to jak popełnić czasomierz ze złotą kopertą za grube dolary i na tej kopercie zrobić literówkę (spójrzcie na "czterdzieści"):-)

4894aacb5d518cfe4ed81356414f2a69.jpg

• Oceniam pozytywnie 1
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jako że lubię sobie pograć/pooglądać w counter strike'a to pomyślałem, że połączę przyjemne z... przyjemnym ;P

post-6509-0-13287000-1440271997_thumb.jp

Jakiś forumowicz jeszcze się znajdzie, co czasami lubi się odprężyć przed komputerem? Czy upodobania jednak zgoła inne, bardziej pasujące do tematyki forum? :)

Opublikowano

Jak tu się wszystkim 69 z jednym kojarzy... :mrgreen:  A to piękny rok był, Apollo, Boeing 747, Led Zeppelin, Beatlesi na dachu, te sprawy...

Edit: ups, Krzysiek, zepsułem Ci liczbę... No cóż, i tak by długo nie wytrzymała.

Opublikowano

Jak tu się wszystkim 69 z jednym kojarzy... :mrgreen:  A to piękny rok był, Apollo, Boeing 747, Led Zeppelin, Beatlesi na dachu, te sprawy...

Edit: ups, Krzysiek, zepsułem Ci liczbę... No cóż, i tak by długo nie wytrzymała.

69 to bardzo sympatyczna liczba  :)

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam i przepraszam bo ja nowy. Ale no wlasnie, może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego na tym forum na słowo "witam" reaguje się w niemiło-zaczepny sposób i wzbudza ono podniesienie ciśnienia? Wybaczcie ale nurtuje mnie to strasznie :) i pytam całkiem serio.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Mnie nie razi i sam zawsze tak zaczynam każdą wiadomość - w mailu ta forma wynika z faktu, że wiadomość wysyłana jest o dowolnej porze i odczytywana o często innej, tradycyjne "Dzień dobry" nie miałoby tutaj sensu. Dodatkowe powody w sumie wyjaśnione są w linku powyżej. 

O formę wściekali się przeważnie tylko zakompleksieni doktorzy na uczelni (od 20 lat z tym samym tytułem naukowym), więc nawet specjalnie im na złość zaczynałem tak maile :)

Nawet w urzędach osoby po drugiej stronie, odpisując na maila, też odwzajemniają "Witam" 

Świat się zmienił i szwagra też już nie nazywam surzą (tak, szwagier to brat męża, a brat żony to surza) 

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Stąd też na stopie prywatnej i w męskim towarzystwie, zdecydowanie preferuję powitanie "Czołem!". Ma ładną historię i jest trochę staroświeckie. 

Szkoda, że z użycia wyszło "Serwus!" - to już prawie anachronizm, bo "Czołem!" jest jeszcze oficjalnie używane przez "mundurowych". 

Jednakże, w korespondencji zawodowej "Witam" jest już nie do wyplenienia - jest jak Unicode, jest jak "demokracja". Trzeba nauczyć się z nim żyć. 

Opublikowano

Ja jednak zauważyłem, że w formalnych mailach ludzie odchodzą od formy „Witam!”. Czy to księgowa, czy to kontrahent — wszyscy zaczynają od „Dzień dobry” lub zwracają się per pan. Może jednak są jakieś szanse :rolleyes:

Opublikowano

Szkoda, że z użycia wyszło "Serwus!" - to już prawie anachronizm, bo "Czołem!" jest jeszcze oficjalnie używane przez "mundurowych". 

Używam i 'serwus', i 'czołem' i bardzo je sobie chwalę :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Tablety z serii Nexus były tak udane, że obecnie używki nie są wiele tańsze od nowych egzemplarzy (których już brak z powodu zakończenia produkcji) :P Także faktycznie, lepiej poszukać zabawki z innej kategorii :)