Ekscelencja Napisano 21 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2019 Wszystkie trzy w jednym tomie: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niebiesko biała Napisano 9 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2019 W dniu 19.01.2019 o 17:21, Zajac Poziomka napisał: Już dawno lektura książki nie sprawiła mi tak dużej przyjemności. Polecam. @Zajac Poziomka Mam więcej pytań o tę książkę. Wysłałam wiadomość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 7 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ekscelencja Napisano 14 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2019 Miejsca, niemiejsca, Prowansja nieoczywista. Coś w klimacie wcześniejszego Tryptyku Oksytańskiego tegoż Autora: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 7 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2020 Nie znam poprzedniej twórczości fantasy autora. Ta książka to literacka próba wędrówki przez wieki trwania ludzkości i odpowiedzi na pytania o sens pracy, sens życia bez pracy, świat przed pismem i świat praktycznie nieposługujący się pismem na powrót (Instagram itp.). Dla mnie jako umysłu ścisłego, bardzo ciekawa lektura. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 7 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2020 Jeśli polecasz, to zajrzę, bo leży na półce od wiosny i wcale nie była moim pierwszym wyborem na zbliżające się lektury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 8 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2020 7 godzin temu, Stormont napisał: Jeśli polecasz, to zajrzę, bo leży na półce od wiosny i wcale nie była moim pierwszym wyborem na zbliżające się lektury. Intro jest trochę niejasne wg mnie, ale później jest coraz lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 8 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2020 Od początku brzmiało ciekawie, ale miałem-mam tyle obowiązków, a one wiążą się z czytaniem, że potrzeby czytelnicze zaspokajałem czym innym. Ja już robię zapasy na tegoroczną wiosnę i lato (pracuję więcej jesienią i zimą), choć czuję, że wiele czasu dla siebie nie będę miał. Ale kupować można Tylko w tym tygodniu kupiłem chore ilości książek, w tym coś zupełnie dla frajdy: Strażników i 4-tomowy prequel do Strażników (komiksy). Nie jestem znawcą komiksów (próbował kilku na poważnie i podobał mi się tylko Maus), ale to jest podobno klasyka i serial też im wyszedł świetnie, więc zerknę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abnegat Napisano 11 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2020 Czytam i polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 27 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2020 Research przed zakupem... 2 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jugend Napisano 29 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2020 Zawsze Biblia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nets Napisano 9 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2020 Wojciech Sumliński - Każdą Jego książkę warto przeczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 9 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2020 xd 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 12 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2020 W zaistniałych okolicznościach: A. Camus „Dżuma” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 12 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2020 Podobno bardzo skoczyła sprzedaż Dżumy. U mnie Grona Gniewu Steinbecka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 12 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2020 u mnie z ostatniego miesiąca: - Kawiarnia na końcu świata - Anastazja t. I - Rozmowy z Bogiem t. II - Dynamika astralna - Zakazana archeologia coś czuję że dawno tyle nie przeczytałem, ostatnio takie ilości pochłaniałem w 1986r. gdy byłem w I klasie SP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 12 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2020 Ja we wtorek kupiłem sporo nowości książkowych i sporo alkoholu. Spokojnie czekam na koniec świata : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 12 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2020 I Dekameron Raczej “Biesy” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 13 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2020 11 godzin temu, pablocito napisał: Raczej “Biesy” Ja na rowerze słucham książek albo wykładów i właśnie na tapecie mam Biesy w interpretacji Gosztyły, które bardzo sobie chciałem przypomnieć : ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 13 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2020 Ja na rowerze słucham książek albo wykładów i właśnie na tapecie mam Biesy w interpretacji Gosztyły, które bardzo sobie chciałem przypomnieć : )Też jestem fanem audiobooków! Biesy z Gosztyłą są genialne. A Łagodna bodaj z Kołbasiukiem mnie poraziła. Polecam też Prousta z Ksawerym Jasieńskim. Czysta poezja! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 13 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2020 Jasieński jest specyficzny. Dobrze mi się słuchało Wyspy dnia poprzedniego Eco, ale już np. Kubiak w jego wykonaniu mnie znużył. Na ogół słucham tylko przez ok. pół roku, kiedy odpoczywam i jeżdżę na rowerze, ale jestem przez to jeszcze bardziej wybredny i nie lubię takich zwykłych czytadeł. Nie przepadam też za słuchowiskami, nawet dobrych książek. Wolę jednego narratora. Ostatnio np. 451 st. Fahrenheita mnie zmęczyło - zresztą, to jest książka do czytania, a nie słuchania. Moim wielkim odkryciem lutego była autobiografia Jacka Kuronia. Lektor wydaje się przeciętny, ale ma głos, który w jakiś sposób oddaje sposób bycia Kuronia. Doskonałe. Nie czytałem Łagodnej, a Kołbasiuk był dobrym aktorem, więc sprawdzę, dzięki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 13 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2020 Podbijam: G.G. Marquez “Miłość w czasach zarazy” - kiedyś moja ulubiona książka. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metius Napisano 16 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2020 Ostra krytyka tzw. amerykańskiego stylu życia. Po przeczytaniu zastanawiam się, czy tylko "amerykańskiego". Być może jest jak w tym starym kawałku Piersi - My już są Amerykany? 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 16 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2020 W dniu 13.03.2020 o 21:48, pablocito napisał: Podbijam: G.G. Marquez “Miłość w czasach zarazy” - kiedyś moja ulubiona książka. U mnie teraz Roth - Spisek przeciwko Ameryce. Ale to już o innej zarazie, też aktualnej : ) Byłem przekonany, że już czytałem na studiach, ale nie pamiętałem niczego oprócz otwarcia fabuły. Jestem w połowie i rzeczywiście, czytałem, ale wciąż nie pamiętam, co jest dalej, więc czytam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 18 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2020 W dniu 16.03.2020 o 20:07, Stormont napisał: U mnie teraz Roth - Spisek przeciwko Ameryce. Na hbo pojawił się pierwszy odcinek ekranizacji! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi