Ekscelencja Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2019 Wszystkie trzy w jednym tomie: 1 Cytuj
Niebiesko biała Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2019 W dniu 19.01.2019 o 17:21, Zajac Poziomka napisał: Już dawno lektura książki nie sprawiła mi tak dużej przyjemności. Polecam. @Zajac Poziomka Mam więcej pytań o tę książkę. Wysłałam wiadomość. Cytuj
Ekscelencja Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2019 Miejsca, niemiejsca, Prowansja nieoczywista. Coś w klimacie wcześniejszego Tryptyku Oksytańskiego tegoż Autora: 1 Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2020 Nie znam poprzedniej twórczości fantasy autora. Ta książka to literacka próba wędrówki przez wieki trwania ludzkości i odpowiedzi na pytania o sens pracy, sens życia bez pracy, świat przed pismem i świat praktycznie nieposługujący się pismem na powrót (Instagram itp.). Dla mnie jako umysłu ścisłego, bardzo ciekawa lektura. 1 1 Cytuj
Stormont Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2020 Jeśli polecasz, to zajrzę, bo leży na półce od wiosny i wcale nie była moim pierwszym wyborem na zbliżające się lektury. Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2020 7 godzin temu, Stormont napisał: Jeśli polecasz, to zajrzę, bo leży na półce od wiosny i wcale nie była moim pierwszym wyborem na zbliżające się lektury. Intro jest trochę niejasne wg mnie, ale później jest coraz lepiej. Cytuj
Stormont Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2020 Od początku brzmiało ciekawie, ale miałem-mam tyle obowiązków, a one wiążą się z czytaniem, że potrzeby czytelnicze zaspokajałem czym innym. Ja już robię zapasy na tegoroczną wiosnę i lato (pracuję więcej jesienią i zimą), choć czuję, że wiele czasu dla siebie nie będę miał. Ale kupować można Tylko w tym tygodniu kupiłem chore ilości książek, w tym coś zupełnie dla frajdy: Strażników i 4-tomowy prequel do Strażników (komiksy). Nie jestem znawcą komiksów (próbował kilku na poważnie i podobał mi się tylko Maus), ale to jest podobno klasyka i serial też im wyszedł świetnie, więc zerknę. Cytuj
lubo69 Opublikowano 27 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2020 Research przed zakupem... 2 5 Cytuj
nets Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2020 Wojciech Sumliński - Każdą Jego książkę warto przeczytać. Cytuj
pablocito Opublikowano 12 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2020 W zaistniałych okolicznościach: A. Camus „Dżuma” Cytuj
Blondas Opublikowano 12 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2020 Podobno bardzo skoczyła sprzedaż Dżumy. U mnie Grona Gniewu Steinbecka. Cytuj
Krzysiek_W Opublikowano 12 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2020 u mnie z ostatniego miesiąca: - Kawiarnia na końcu świata - Anastazja t. I - Rozmowy z Bogiem t. II - Dynamika astralna - Zakazana archeologia coś czuję że dawno tyle nie przeczytałem, ostatnio takie ilości pochłaniałem w 1986r. gdy byłem w I klasie SP Cytuj
Stormont Opublikowano 12 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2020 Ja we wtorek kupiłem sporo nowości książkowych i sporo alkoholu. Spokojnie czekam na koniec świata : ) Cytuj
pablocito Opublikowano 12 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2020 I Dekameron Raczej “Biesy” Cytuj
Stormont Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2020 11 godzin temu, pablocito napisał: Raczej “Biesy” Ja na rowerze słucham książek albo wykładów i właśnie na tapecie mam Biesy w interpretacji Gosztyły, które bardzo sobie chciałem przypomnieć : ) 1 Cytuj
pablocito Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2020 Ja na rowerze słucham książek albo wykładów i właśnie na tapecie mam Biesy w interpretacji Gosztyły, które bardzo sobie chciałem przypomnieć : )Też jestem fanem audiobooków! Biesy z Gosztyłą są genialne. A Łagodna bodaj z Kołbasiukiem mnie poraziła. Polecam też Prousta z Ksawerym Jasieńskim. Czysta poezja! 1 Cytuj
Stormont Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2020 Jasieński jest specyficzny. Dobrze mi się słuchało Wyspy dnia poprzedniego Eco, ale już np. Kubiak w jego wykonaniu mnie znużył. Na ogół słucham tylko przez ok. pół roku, kiedy odpoczywam i jeżdżę na rowerze, ale jestem przez to jeszcze bardziej wybredny i nie lubię takich zwykłych czytadeł. Nie przepadam też za słuchowiskami, nawet dobrych książek. Wolę jednego narratora. Ostatnio np. 451 st. Fahrenheita mnie zmęczyło - zresztą, to jest książka do czytania, a nie słuchania. Moim wielkim odkryciem lutego była autobiografia Jacka Kuronia. Lektor wydaje się przeciętny, ale ma głos, który w jakiś sposób oddaje sposób bycia Kuronia. Doskonałe. Nie czytałem Łagodnej, a Kołbasiuk był dobrym aktorem, więc sprawdzę, dzięki. 1 Cytuj
pablocito Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2020 Podbijam: G.G. Marquez “Miłość w czasach zarazy” - kiedyś moja ulubiona książka. 3 Cytuj
metius Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2020 Ostra krytyka tzw. amerykańskiego stylu życia. Po przeczytaniu zastanawiam się, czy tylko "amerykańskiego". Być może jest jak w tym starym kawałku Piersi - My już są Amerykany? ? Cytuj
Stormont Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2020 W dniu 13.03.2020 o 21:48, pablocito napisał: Podbijam: G.G. Marquez “Miłość w czasach zarazy” - kiedyś moja ulubiona książka. U mnie teraz Roth - Spisek przeciwko Ameryce. Ale to już o innej zarazie, też aktualnej : ) Byłem przekonany, że już czytałem na studiach, ale nie pamiętałem niczego oprócz otwarcia fabuły. Jestem w połowie i rzeczywiście, czytałem, ale wciąż nie pamiętam, co jest dalej, więc czytam. 1 Cytuj
Stormont Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2020 W dniu 16.03.2020 o 20:07, Stormont napisał: U mnie teraz Roth - Spisek przeciwko Ameryce. Na hbo pojawił się pierwszy odcinek ekranizacji! 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi