pawlik Napisano 20 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2017 Panowie, szukam czegoś jak najbardziej podobnego do New Balance - aczkolwiek posiadającego poszerzoną rozmiarówkę (albo po prostu szerszego od NB). Bo tak jak buty do biegania występują u nich w tęgości 2E, to wszystkie klasyczne modele są tylko w szerokości D. Najchętniej gdyby cena też była podobna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 20 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2017 @pawlik czemu chcesz coś podobnego ? Patrzałeś na outlecie Newbalance? Zresztą poczekaj, niedługo w Outlet Parku na prawobrzeżu otwiera się największy salon NB w Polsce http://www.gp24.pl/strefa-biznesu/a/new-balance-wchodzi-do-outlet-park,11809982/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lafayette Napisano 20 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2017 NB się rozbijają, w końcu to buty sportowe. Użytkuje te z serii 574, rzeczywiście są wąskie i nawet się zastanawiałem nad zwrotem, zostawiłem jednak. Pierwsze wyjścia no cóż... lekko stopy drętwiały, ale po kilku razach było już ok. Teraz stwierdzam, że to najwygodniejsze sneakersy jakie miałem, także może jednak warto spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 20 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2017 Jak tak sprawa wygląda to może faktycznie spróbuję. A kupić chciałem właśnie model z serii 574, w sklepie przy przymierzaniu był dość ciasny. @wally, dobre info, poczekam jednak i pod koniec miesiąca zobaczę tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 1 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2017 Taka ciekawostka w temacie: sneakersy z patynowanej skóry z szytą skórzaną podeszwą (gumowa jest tylko cienka zelówka). Barrett, 442 euro. http://www.barrett.it/eu/sneakers-in-antiqued-leather-3623.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzixon Napisano 1 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2017 31 minut temu, dziko napisał: Taka ciekawostka w temacie: sneakersy z patynowanej skóry z szytą skórzaną podeszwą (gumowa jest tylko cienka zelówka). Barrett, 442 euro. http://www.barrett.it/eu/sneakers-in-antiqued-leather-3623.html Nie fajne. Ani eleganckie, ani sportowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 1 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2017 Jak dla mnie fajne, codzienne - ani eleganckie, ani sportowe, ale też nei jakiś paskudny potwór Frankensteina, jakich widziałem wiele - jedyne, co jest z obuwia ,,eleganckiego", to wykonanie ze skóry - ale to mamy i w butach do tańca, i w butach wojskowych i wielu innych, ot po prostu wybór innego niż zwykle przy tym fasonie materiału. Fakt faktem, nie nosiłbym, zdecydownaie nei mój styl, ale z przedstawionych w tym wątku propozycji, ta jest chyba najładniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
origanum_vulgare Napisano 6 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2017 Moim zdaniem podobnie jak do każdego zestawienia które nie mieści się w sztampowym zestawieniu i na sneakersy trzeba mieć pomysł i czuć się w takim zestawieniu dobrze ... mój egzemplarz daleko ma zarówno do typowych butów do biegania jak i do butów eleganckich... a jednak łączy w sobie jedne i drugie... według mnie bardzo udanie i już się cieszę na wiosenną aurę Wrzucam jako ciekawostkę, w końcu klasyczne sneakersy tak nie wyglądają;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 14 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2017 Sneakersowe lakierki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 14 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2017 Podejrzewam, że wielu z forumowiczów ma New Balancy - jak jest z trwałością ich frottowych (takie skojarzenie mi przychodzi, gdy na nie patrzę) zapiętków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artb Napisano 21 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2017 Tak zwany "placeholder" dla buttero. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bay Napisano 24 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2017 Co myślicie ? ładny kolor, skóra na zewnątrz i w środku, bez nachalnych znaków towarowych, tylko ........ cena = 499 PLN Buty marki NOBRAND Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artb Napisano 24 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2017 2 hours ago, -Bay- said: Co myślicie ? ładny kolor, skóra na zewnątrz i w środku, bez nachalnych znaków towarowych, tylko ........ cena = 499 PLN Buty marki NOBRAND Mnie nie rusza, but raczej z rodzaju "musimy cos udziwnic, bo wszystko juz bylo" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bay Napisano 25 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2017 @artb co w tym bucie jest "udziwnione" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artb Napisano 25 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2017 13 minutes ago, -Bay- said: @artb co w tym bucie jest "udziwnione" ? W pierwszej linii liczne perforacje, czy jak to okreslic. Gustuje w zdecydowanie bardziej ascetycznych butach, jak te na moim zdjeciu pare postow wyzej. Podeszwa tez z mnostwem wciec, ale za to jej ciemniejszy kolor to zbawienie w kwestii utrzymania. Zachowanie bialej gumy w czystosci jest meczace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fant Napisano 27 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2017 Ostatnio wyszukałem taki model na allegro, kupować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 27 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2017 @Fant - kupować. Sam chciałem je kiedyś kupić, ale nie było już mojego rozmiaru. Skóra na te buty pochodzi z tego co pamiętam od Horoweena. Co do samych butów - bardzo uniwersalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 28 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2017 Drugie podejście do New balance, tym razem model o nieco szerszej budowie i rozmiar większy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Do_Diabła Napisano 31 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2017 Też ostatnio się zastanawiałem czym zastąpić Gazelle Adidasa. Padło na C85 i jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 2 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2017 Casual z Buttero 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
earthmover Napisano 2 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2017 Cordovan GYWhttps://www.feitdirect.com/hand-sewn-low-semi-cordovan?92=59 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 2 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2017 33 minuty temu, earthmover napisał: Cordovan GYWhttps://www.feitdirect.com/hand-sewn-low-semi-cordovan?92=59 Chyba nie do końca, idąc za stroną: " Historically, cordovan leather, made from the buttocks part of a horse skin, has been used only for luxury dress shoes. For our FEIT shoes we use the entire skin - hence the name "semi-cordovan."" W sumie to po prostu skóra końska - horse hide. Shell cordovan to - AFAIK - nie tyle "skóra" co podskórna warstwa mięśni pozwalająca ruszać skórą, bez angażowania mięśni głębiej (panniculus carnosus), akurat u koni znajdująca się na zadzie. U człowieka podobne mięśnie są gdzieś w okolicy szyi bodajże. Jakakolwiek inna część końskiej skóry to po prostu... skóra końska. Horse hide/leather. Z tego co też rozumiem cordovan i shell cordovan to jedno i to samo. Same buty w sumie spoko - idea sneakersów GYW mi się całkiem podoba, ale nie kupiłbym ich w tym kolorze. Może gdyby pomalował je Arsen... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 4 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2017 New Balance retro 515 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 5 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2017 Te sneakersy zdecydowanie dodają skrzydeł 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 16 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2017 http://www.footpatrol.co.uk/blog/new-balance-made-in-usa-m998-horween-collection Poszukiwania in progress... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi