blekit Napisano 7 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2019 Mi się takie poszetki nie podobają i osobiście nie widzę dla nich zastosowania. Ale o gustach, etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 7 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2019 @poszetka.com Czy planujecie w najbliższym czasie krawaty z donegalu? W ubiegłym sezonie mieliście w ofercie jeden egzemplarz, niestety się spóźniłem. Z tego co się orientowałem to inne polskie firmy nie mają ich w ofercie, a uważam że bardzo fajnie wyglądają w zestawieniach półformalnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 7 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2019 Opinie o koniakowskiej poszetce są różnorodne jak wzór na koronce To zrozumiałe / wprowadziliśmy coś nowego / z drugiej strony czy to po raz pierwszy koronka w modzie męskiej ? ps. podobne reakcje wzbudził krawat z szantungu 4 lata temu Dzięki za opinię ! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 7 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2019 46 minut temu, poszetka.com napisał: Rzeczywiście opinie o koniakowskiej poszetce są różnorodne jak wzór na koronce To zrozumiałe / wprowadziliśmy coś nowego / z drugiej strony czy to po raz pierwszy koronka w modzie męskiej ? ps. podobne reakcje wzbudził krawat z szantungu 4 lata temu Tomek, jak wprowadzisz takie dziergane śliniaki jak na powyższym zdjęciu to chyba się skuszę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 7 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2019 33 minuty temu, Krzysiek_W napisał: Tomek, jak wprowadzisz takie dziergane śliniaki jak na powyższym zdjęciu to chyba się skuszę Trzymam za słowo ! Śmiejecie się a Gucci zaraz to przechwyci / a pewnie czyta to forum 🤭 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalina Panfil Napisano 7 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2019 Obserwuję tę dyskusję i wydaje mi się, że mogę dorzucić swoją opinię. Są gusta i guściki - zgadzam się z tym. W głównym nurcie nie ma swoistego przyzwolenia na konkretne kobiece elementy w męskiej elegancji: falbanki, kokardy, koronki, gipiury. To jednak nie powoduje, że wszystkim mężczyznom się to nie podoba. Spójrzmy chociaż na zwolenników okrągłego kołnierzyka. Kiedyś nosiło się go częściej, a teraz dostępność jest ograniczona. Stałym klientem mojej pracowni jest mężczyzna, który gustuje w "stylu Gucci". Najlepiej się czuje, gdy miesza styl casualowy miejski z dziewiętanstowieczną elegancją. Lubi bardzo koronki, falbanki, wiązania pod szyją i inne elementy, których za żadne skarby nie można dostać w sklepach. Tak ma to wszystko przemyślane, że te elementy nie kłócą się ze sobą, a nawet podkreślają jego cechy osobowości. Zwraca na siebie uwagę na mieście - fakt, ale właśnie przez podobne ubijanie podrygów indywidualizmu nasze ulice są mniej kolorowe, niż by mogły być. Życzę powodzenia w sprzedaży serwetek do brustaszy, bo wierzę, że klient się znajdzie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 7 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2019 Zauważyłem po powyższych wpisach i jakimś historycznym wątku o "dandysach", ze zbiorowy gust na forum jest raczej mocno konserwatywny. Mnie się podoba analogia @poszetka.com do szantungu. Tak samo zwiniecie poszetki w puff, a nie TV fold może być uznane za dandyzm, a opatrzyło się już tak, ze nikogo to nie rusza. Ja osobiście tej koronkowej bym chyba nie kupił, bo u mnie wspomniany puff to szczyt szczytów, ale nie nazwałbym tego dodatku niemęskim. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 7 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2019 Odkładając na bok dywagacje, czy to męskie czy też nie, dla mnie niniejszy dodatek jest po prostu zbyt charakterystyczny i skutecznie będzie odwracał uwagę od reszty zestawienia. Pomimo, że w całości biały, to wręcz brutalnie miażdży zasadę "less is more". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 7 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2019 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 7 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2019 56 minut temu, pi_senny napisał: Odkładając na bok dywagacje, czy to męskie czy też nie, dla mnie niniejszy dodatek jest po prostu zbyt charakterystyczny i skutecznie będzie odwracał uwagę od reszty zestawienia. Pomimo, że w całości biały, to wręcz brutalnie miażdży zasadę "less is more". Czy ja wiem czy brutalnie ? 🤔 Biały jednak łagodzi tą koronkę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 7 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2019 Na marginesie zapraszamy na W i n t e ℟ S a ℓ e ponad 120 produktów / http://bit.ly/outletposzetka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n0claf Napisano 7 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2019 2 godziny temu, pi_senny napisał: Odkładając na bok dywagacje, czy to męskie czy też nie, dla mnie niniejszy dodatek jest po prostu zbyt charakterystyczny i skutecznie będzie odwracał uwagę od reszty zestawienia. Pomimo, że w całości biały, to wręcz brutalnie miażdży zasadę "less is more". Przecież z odległości kilku metrów ta poszetka wygląda jak klasyczna. Zresztą myślę, że 75% osób na pierwszy rzut oka nie zwróciłoby uwagi na to, że jest to koronka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacio Napisano 7 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2019 6 godzin temu, poszetka.com napisał: drugiej strony czy to po raz pierwszy koronka w modzie męskiej ? To mi przypomniało dawną anegdotę o kobiecie, której młodzi synowie (dzieciaki i nastolatkowie) idąc do szkoły wyjmowali koszule ze spodni, aby nie być "jak w mundurze". To, oczywiście, oznaczało - według ich matki - nieakceptowalną niechlujność. Nie była w stanie przekonać ich do schludnego wyglądu ani prośbą, ani groźbą. Aż wreszcie znalazła sposób. Na sam dół koszul doszyła każdemu z nich koronkę na całym obwodzie. Piękną, białą, dziewczęcą koronkę na całym obwodzie koszuli. Od tej pory, ani razu żadna koszula żadnemu z nich nie wysunęła się nawet o milimetr. Pilnowali tego bardzo uważnie. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 7 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2019 Godzinę temu, Bacio napisał: To mi przypomniało dawną anegdotę o kobiecie, której młodzi synowie (dzieciaki i nastolatkowie) idąc do szkoły wyjmowali koszule ze spodni, aby nie być "jak w mundurze". To, oczywiście, oznaczało - według ich matki - nieakceptowalną niechlujność. Nie była w stanie przekonać ich do schludnego wyglądu ani prośbą, ani groźbą. Aż wreszcie znalazła sposób. Na sam dół koszul doszyła każdemu z nich koronkę na całym obwodzie. Piękną, białą, dziewczęcą koronkę na całym obwodzie koszuli. Od tej pory, ani razu żadna koszula żadnemu z nich nie wysunęła się nawet o milimetr. Pilnowali tego bardzo uważnie. 😂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 7 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2019 Dobry wieczór, do 20 stycznia włącznie mamy urlop. Jeśli będą jakieś pytania proszę je kierować na: zamowienia@poszetka.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 23 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2019 https://www.poszetka.com/product-pol-4954-flanelowa-koszula-denim.html mam kołnierzyk 42 zatem powinienem wybrać rozmiar 41 ze strony. Marynarki na mój wzrost (190 cm) mają rękawy o długości 67 - 67,5 cm. Koszula w rozmiarze 41 ma (wg tabeli na stronie) 66,5 cm. Powoduje to, że nie ma szans, aby mankiet koszuli wystawał delikatnie poza obrys rękawa marynarki. I tu pytanie - czy jest szansa na tą koszulę w wersji 'long'? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 23 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2019 To jest już ich 3 sezon koszulowy i do teraz nie ma wersji long. Był nawet taki temat podniesiony w na forum. Do znalezienia w wątku: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 24 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2019 szkoda, bo podoba mi się ich koszula bardziej niż ta z SuSu https://eu.suitsupply.com/pl/shirts/granatowy-koszula-flanelowa/H5814.html?cgid=Shirts&prefn1=colorID&prefv1=darkblue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enygma Napisano 31 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2019 Czy jest możliwość, że w przyszłości pojawią się krawaty z wool challis, z wzorami podobnymi do tych z kolekcji z Blue Loafers? Są przepiękne i żałuję że nie posiadam żadnego z tej kolekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 5 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2019 ℉ i n a ł naszego zimowego outletu:☞ cięcie do 50%,☞ obejmuje jeszcze więcej produktów, w tym marynarki z tweedu - 250 pln,☞ popularne modele wróciły do magazynu,☞ ponad 120 produktów: kaszkiety, koszule, krawaty, poszetki, marynarki, dzianina, szelki, muchy wiązane.Zapraszamy:http://bit.ly/outletposzetka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 7 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2019 Kolejne autorskie poszetki z serii botanicznej zaprojektowane przez polską artystkę Anita Tomala Illustration. Tym razem w naszym poszetkowym ogrodzie:- zagościły dzikie kaczki http://bit.ly/dzikaka- wyrosła lawenda http://bit.ly/lawendaposz Wzory odwzorowane zostały na wyjątkowo delikatnym, a zarazem sprężystym gatunku wełny. Domieszka jedwabiu uszlachetnia tkaninę dodając jej delikatności oraz plastyczności. Materiał nie jest podatny na gniecenie.Wszystkie nasze poszetki szyjemy lokalnie w Polsce z naciskiem na precyzję ręcznego wykonania. 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feriak Napisano 12 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2019 Mam pytanie odnośnie golfów, czy ktoś może podpowiedzieć, który lepiej zamówić? Jest jakaś różnica w jakości między nimi? https://www.poszetka.com/product-pol-4294-Golf-100-welna-z-merynosow-bez-w-melanzu.html https://www.poszetka.com/product-pol-4785-GOLF-100-welna-z-merynosow-bezowy-w-melanzu.html Z tabelki wynika, że ten drugi jest chyba krótszy i obszerniejszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 12 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2019 Rzeczywiście drugi jest dziwnie szeroki w klatce. Rozmiar M (100cm) miałbym odpowiadać rozmiarowi 44 (102cm) w nowej rozmiarówce? @poszetka.com Moglibyście się do tego odnieść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 13 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2019 Tak, golfy Gran Sasso są obszerniejsze i nieco krótsze. Dla porównania przesyłam golf ze starszej rozmiarówki w rozmiarze L, a pod nim Gran Sasso 52. Różnicę widać również w kolorze (zbliżenie na dzianiny). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 18 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2019 Drzeworyt barwny to technika jaką posługiwał się Kunisada. Fascynujące dzieła tego twórcy przenieśliśmy na jeden z Waszych ulubionych nośników: połączenie włókien bawełny, modalu i kaszmiru. Zwiewne poszetki w delikatnie nasyconych kolorach otwierają przed nami bogactwo kultury Japonii. https://www.poszetka.com/product-pol-5034-KOLEKCJA-JAPONSKA-Kunisada-Aktor-Kataoka-Nizaemon.html https://www.poszetka.com/product-pol-5036-KOLEKCJA-JAPONSKA-Kunisada-Aktorzy-Ichikawa-Danjuro-VII-i-Ichikawa-Danjuro-V.html https://www.poszetka.com/product-pol-5035-KOLEKCJA-JAPONSKA-Kunisada-Oiran-i-kamuro.html 5 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi