mosze Napisano 26 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2015 Zastanawiam się nad kupnem zamszowych Loake 758 (http://www.sklep.klasycznebuty.pl/160,loake-758-brown-suede.html). Czy są warte w tej cenie? Czy może znacie jakieś lepsze alternatywy? Loaki z serii Shoemakers kupowałem kilka lat temu na ebay UK, za ok. 300 zł, z przesyłką. Cen obecnych nie znam, bo już nie kupuję, pewnie będzie drożej (kurs funta). Tak czy owak, siedem i pół stówy za te buty to jest kosmos. Nie są tyle warte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 27 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2015 Panowie, a co powiecie na to? Miał ktoś styczność z ich butami? Mocno zastanawiam się nad kupnem. Nic w podobnej cenie równie fajnego (pod względem wyglądu) nie znalazłem. Wiadomo, trochę dużo przeszyć, ale na zimę jak znalazł. Są dostępne rónież inne kolory.http://www.mangooutlet.com/PL/p0/mezczyzna/akcesoria/obuwie/skorzane-po%C5%82buty-z-dziurkowanym-wzorem/?id=33025571_B2&n=1&s=accesorios_he.calzado_he&ident=0__0_1438002734670&ts=1438002734670 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 27 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2015 @michasacuer- odradzam, Mango ma niewiele wspólnego z jakością a 300zł to nie jest 100zł. Fakt, za 300zł trzewików nie kupisz ale może lepiej odłożyć sobie np do Gordon Bros? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 27 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2015 @michasacuer- odradzam, Mango ma niewiele wspólnego z jakością a 300zł to nie jest 100zł. Fakt, za 300zł trzewików nie kupisz ale może lepiej odłożyć sobie np do Gordon Bros? Toczę ze sobą walkę, koszule z Mango outletu mam dwie i są ok, nie mam zastrzeżeń. Wygląd butów kusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 27 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2015 Zawsze możesz je zwrócić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 27 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2015 Ale ogólnie, gdyby nie miały metki Mango, jak oceniacie je wizualnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 27 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2015 Wizualnie to są ładne, ale tej metki już się nie pozbędziesz. Ja też odradzam - sam to przerabiałem. Lepiej wziąć na wstrzymanie i oszczędzić na lepsze buty lub szukać okazji. Za 600-700 zł masz już w czym wybierać. Potem już nie spojrzysz nawet na takie okazje. Ja np. przyznaje że miałem straszne szczęście wtedy (i wątpię żeby mi się jeszcze raz coś takiego udało), ale za 410 zł kupiłem Barker Lambourn, które normalnie kosztują 1600 zł. Da się ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 27 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2015 Według mnie wyglądają fajnie. W ogóle kilka modeli mi się podoba wizualnie. Ja też kilka rzeczy z mango mam (koszule, marynarki, spodnie), wizualnie fajne ale jakość średnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 27 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2015 @Wally- zalando? Cena fartowna. Ale w sumie jak buty są potrzebne już to ciężko czekać na okazje. Według mnie też lepiej dołożyć do lepszych butów i zapomniec o Massimo Dutti, Zara czy Mango (nie ta jakość). Chociaż tak- teraz dołóż 300-400 do Gordon Bros a później kolejne 300 do Berwick i jeszcze tylko 300-400 i masz Yanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 27 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2015 Wiecie Panowie, i tak się skończy na tym że wezmę te buty. Dlaczego? Bo nie mam nic innego (w zasadzie) na zimę/jesień, a pieniądze przeznaczone na ubiór konsekwentnie trzymam na studniówkę, na którą przeznaczę nie małą kwotę. Wydaje mi się, że w CCC czy ryłce nic ładniejszego nie znajdę. Zamówię, zobaczę, pomacam, mogę wam i zdjęcia porobić. Na ten moment cena Uber Alles, a 700 zł wolałbym przeznaczyć na koniakowe brogsy niż trzewiki ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 27 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2015 @Wally- zalando? Cena fartowna. Ale w sumie jak buty są potrzebne już to ciężko czekać na okazje. Według mnie też lepiej dołożyć do lepszych butów i zapomniec o Massimo Dutti, Zara czy Mango (nie ta jakość). Chociaż tak- teraz dołóż 300-400 do Gordon Bros a później kolejne 300 do Berwick i jeszcze tylko 300-400 i masz Yanko Pewnie, że był fart i to jaki coś w tym opisanym przez ciebie stopniowaniu jest, człowiek się niestety szybko do dobrego przyzwyczaja. Wiecie Panowie, i tak się skończy na tym że wezmę te buty. Dlaczego? Bo nie mam nic innego (w zasadzie) na zimę/jesień, a pieniądze przeznaczone na ubiór konsekwentnie trzymam na studniówkę, na którą przeznaczę nie małą kwotę. Wydaje mi się, że w CCC czy ryłce nic ładniejszego nie znajdę. Zamówię, zobaczę, pomacam, mogę wam i zdjęcia porobić. Na ten moment cena Uber Alles, a 700 zł wolałbym przeznaczyć na koniakowe brogsy niż trzewiki ;D A może poczekaj jeszcze kilka dni i zobacz czy nie spuszczą z ceny? Jak zejdą do przedziału od -50% do -70% to nie będzie tak szkoda kupić. Jest jeszcze jest pełna rozmiarówka to znaczy że mają pole do manewru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 27 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2015 @Wally- dokładnie. Zaczynasz od butów za 300, później bez mrugnięcia kupujesz takie za 600-700 a granica 1000zł kusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 27 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2015 .... nie mam nic innego (w zasadzie) na zimę/jesień, ..... Na ten moment cena Uber Alles.... 1. Mamy niespełna połowę lata... do pogody wymagającej trzewików (a zakładam, że przemieszczasz się pieszo/komunikacją miejską) jest spokojnie 3-4 miesiące. Lepiej ten czas poświęcić na polowanie na Ebay - dokładając ciut więcej, możesz coś fajnego ustrzelić. 2. Jeśli kasa to priorytet - lepiej odłożyć i poczekać. Jak to słusznie mawiają - przy braku funduszy, nie stać nas na tanie rzeczy. ... ale jak się napaliłeś mieć jakiś substytut trzewików, to nic Cię pewnie nie powstrzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 27 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2015 Dokładnie. Odłożony hajs wolałbym przeznaczyć na garnitur lub coś innego niż buty na zimę, jest to zło konieczne. Po co nam śnieg, po co -20 stopni? Byłoby mnie problemów ;DSkoro jesteśmy na fali tematów zakupowych, w Wojasie widziałem bardzo możliwie wyglądające oksfordy, takie klasyczne jak z obrazka itp. Czy nie wydaje wam się trochę mijające się z celem wydawanie 700zł+ na "buty do tańca"? Bo studniówka jest mocno taneczną imprezą. Na początku miały być Berwicki, ale jak zobaczyłem te buty w Wojasie za 300zł; to czy 1000 zł nie jest lekką przesadą? Na parkiecie wszystko może się z butami stać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 27 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2015 Z jednej strony może masz rację, że na parkiecie wszystko może się zdarzyć. Też miałem takie wątpliwości, jak założyć buty za kilkaset zł na parkiet W końcu się przełamałem i moje Yanko przeżyły już 3 wesela (nie siedziałem za stołem ). Oczywiście pojawiły się obtarcia i tym podobne ślady. Jednak gdy je czyściłem po imprezie sam nie wierzyłem jak łatwo wracają do idealnego stanu. Druga sprawa to praca skóry, załamania się pojawiają, to jasne. Jednak są niewielkie i "ładne". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 28 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2015 Tak jak buty Wojas raczej się szybko nie rozpadna (firma jednak się specjalizuje w produkcji butów) tak z butami od Mango bym nie zaryzykował. Koszula, spodnie, marynarka to jednak zupełnie inny rodzaj produktu niż buty. Buty to wyrób bardziej użytkowy i narażony na niesprzyjające warunki. Ja kiedyś trafiłem w outlecie na trzewiki marki Next ale kosztowały 100 zł a nie 300. W tej cenie uznalem to za ciekawostkę i kupiłem. O dziwo zimę przetrwały bez większych ubytków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmakus Napisano 28 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2015 Wiecie Panowie, i tak się skończy na tym że wezmę te buty. Dlaczego? Bo nie mam nic innego (w zasadzie) na zimę/jesień, a pieniądze przeznaczone na ubiór konsekwentnie trzymam na studniówkę, na którą przeznaczę nie małą kwotę. Wydaje mi się, że w CCC czy ryłce nic ładniejszego nie znajdę. Zamówię, zobaczę, pomacam, mogę wam i zdjęcia porobić. Na ten moment cena Uber Alles, a 700 zł wolałbym przeznaczyć na koniakowe brogsy niż trzewiki ;D zanim zacznie się zima to zaczną się zimowe wyprzedaże a co do tych monków z wojasa to wystarczy kupić farbki w kolorze brązu i odbiór butów będzie nieco inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 28 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2015 Z jedną różnicą, że po imprezie zostajemy z butami Wojasa, które ani nie są ładne, ani nie wywołują emocji. Ot, kolejna para kiepskiej jakości butów. Wydając pieniądze na Berwicki, zostaną Ci buty, które posłużą dłużej i są fajną bazą do rozbudowy garderoby. Na tym polega mądrość, którą większość nabyła z czasem, że nie opłaca się kupować dużo i tanich rzeczy na starcie. Zaspokoisz szybko całą gamę naszych potrzeb marnej jakości produktami, które szybko przestaną cieszyć i zaczniesz się rozglądać za tymi solidniejszymi. W efekcie wydasz 1/3 pieniędzy więcej, niż panując nad emocjami Jeśli Cię stać to ok Ja przeżywam szok przy każdej zamianie sezonowej garderoby (lato/zima), kiedy odkładam kolejne nie noszone już egzemplarze, mające w swoim czasie być tańszymi zamiennikami klasycznych produktów. MANGO to tylko brand, a buty robią w specjalistycznych zakładach. Jednak liczy się cena i muszą być one dostarczone tanio. Dostaniemy słabą skórę, słabe wykonanie. Buty z tanich sieciówek mają wyglądać dobrze w dniu zakupu, nikt się nie przejmuje, że utracą fason po kilku użyciach. @djmakus - zielony kolor tych wojasowych monków, to jedyny argument 'za' 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmakus Napisano 28 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2015 Tak jak buty Wojas raczej się szybko nie rozpadna (firma jednak się specjalizuje w produkcji butów) tak z butami od Mango bym nie zaryzykował. Koszula, spodnie, marynarka to jednak zupełnie inny rodzaj produktu niż buty. Buty to wyrób bardziej użytkowy i narażony na niesprzyjające warunki. Ja kiedyś trafiłem w outlecie na trzewiki marki Next ale kosztowały 100 zł a nie 300. W tej cenie uznalem to za ciekawostkę i kupiłem. O dziwo zimę przetrwały bez większych ubytków. w tamtym roku kupiłem z ciekawości trzewiki F&F (były nawet zachwalane przez secondhanddandy) i bez problemu przetrwały zimę i wiosnę a w cenie 60zł za skórzane całkiem nieźle wyglądające trzewiki nie wydawało się oszałamiającą kwotą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B737 Napisano 28 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2015 Chciałbym dokupić sobie buty do casualu do pracy - chinosy i koszula. Czy tego rodzaju buty - http://krolewskiherb.pl/pl/p/Oxford-Brazowe/127nie będą 'za mało casualowe' do takiego zestawu? Szukam czegoś takiego w cenie do ok. 400-500 pln, ale chyba przegapiłem wyprzedaże - jakby ktoś z Was wiedział, gdzie można teraz kupić brązowe lub koniakowe. Niestety, Królewski nie ma mojego rozmiaru (41). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 28 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2015 Do casualu poszedłbym bardziej w kierunku brogsów albo monków. Sprawdziłbym ofertę klasycznych butów peel. Zamiast KH celowałbym w Gordon and Bros. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 28 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2015 Według mnie oxfordy ze skóry licowej, bez ażurowania nie pasują do casualowych chinosów i koszuli, nawet jeżeli będą koniakowe. Dużo bardziej pasowałyby buty zamszowe lub z ażurowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 28 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2015 Popieram. Oba typy dobrze komponują się nawet z dżinsami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B737 Napisano 28 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2015 OK, dzięki bardzo, to już nie mam wątpliwości. Jestem więc 'skazany' na brogue A dopytywałem, bo właśnie brogue i zamszowe już mam, ale butów nigdy mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 28 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2015 Chyba: 'ciągle mało', lub 'nigdy dość'... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi