Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

w poszukiwaniu obuwia na ślub trafiłem tutaj i chciałbym prosić o radę. Kilka tygodni temu szacowałem budżet na max 400zł po krótkiej lekturze forum planuję przeznaczyć więcej...

http://www.sklep.klasycznebuty.pl/605,berwick-2428-black-calf.html

http://www.sklep.klasycznebuty.pl/362,berwick-3488-black-calf.html

http://www.shoepassion.pl/eleganckie-buty-meskie/no-556.html

Co sądzicie o tych butach? Widziałem, że temat Berwicków przewijał się na forum, o butach shoepassion informacji niestety mniej.

Opublikowano

Wielkość ma mniejsze znaczenie; najważniejszy, żeby był cienki. Kilku kolegów z forum robi cienkie i estetyczne portfele - zmieści się dowód rejestracyjny, parę banknotów i kart kredytowych.

Co ciekawe, zakupiony przeze mnie idealnie mieści się w wewnętrznych kieszonkach dwórzędówek Suit Supply (w sensie wszystkich trzech wymiarów - jedynie delikatnie wystaje, co zresztą jest konieczne, żeby go jakoś wyjąć).

Opublikowano

Przepraszam. Rzeczywiście nie doczytałem, że chodzi o buty.

Czy moderator może przenieść mój post do odpowiedniego wątku czy po prostu mam zadać swoje pytanie jeszcze raz?

Opublikowano

Wielkość ma mniejsze znaczenie; najważniejszy, żeby był cienki. Kilku kolegów z forum robi cienkie i estetyczne portfele - zmieści się dowód rejestracyjny, parę banknotów i kart kredytowych.

Co ciekawe, zakupiony przeze mnie idealnie mieści się w wewnętrznych kieszonkach dwórzędówek Suit Supply (w sensie wszystkich trzech wymiarów - jedynie delikatnie wystaje, co zresztą jest konieczne, żeby go jakoś wyjąć).

Mosze bez zdjęcia sie nie liczy  :P

sam szukam czegoś ultra cienkiego na dowód, kraty i banknoty. Myślałem nad czymś w stylu citywallet, ale te są mniejsze...

Opublikowano

Mi osobiście portfele exoxe zupełnie sie nie podobają- skóra egzotyczna to nie moje klimaty.

Nie trzeba od razu iść w rekina czy krokodyla. Mam EXOXE z zupełnie nieegzotycznych, kozy i cielaka i bardzo sobie chwalę.

Opublikowano

Witam serdecznie,

zastanawiam się na zakupem klasycznych oxfordów w kolorze czarnym. Niestety w Poznaniu nie ma zbyt dużego wyboru obuwia (nie mam na myśli Gino, Kazar itp.) więc jestem zmuszony zamówić buty drogą internetową. 

Buty z przeznaczeniem na formalne okazje - ślub pod koniec sierpnia. 

Mierzyłem obuwie Loake 200b i Aldwych. Oba modele wydały mi się zbyt sztywne i niedopasowane do stopy. 

Długość jakiej szukam to 27-27,5.

Będę wdzięczny za opinie poniższych modeli, na które zwróciłem uwagę:

http://www.sklep.klasycznebuty.pl/691,berwick-4343-black-calf-rf.html

http://patine.pl/patine-p001.html- Mało jest opinii o tej marce.

Mile widziane wszelkie propozycje w podobnym stylu.

Opublikowano

Niestety w Poznaniu nie ma zbyt dużego wyboru obuwia (nie mam na myśli Gino, Kazar itp.) więc jestem zmuszony zamówić buty drogą internetową. 

W Poznaniu dużo się zmieniło. Na Podgórnej u T.Milera znajdziesz całą ofertę Loake, choć akurat 200B to nie jest najlepszy wybór. Aldwych owszem.

Patine to nowa marka i nigdzie nie znajdziesz o niej więcej informacji niż na tym forum ;). Polecam wyszukiwarkę.

W dopasowaniu do stopy niestety nikt Ci nie pomoże. Zmierz stopę, zapisz długość i wymiar w najszerszym miejscu i podawaj te dane sprzedawcom. Pozostanie jeszcze kwestia wysokości śródstopia, ale niestety tego bez mierzenia nie sprawdzisz. 

P.S. W sumie Aldwych ma bardzo miękką skórę, ale każde skórzane buty będziesz odbierał na początku jako sztywne. Mówi się, że musisz je złamać i potem stają się wygodne. 

Opublikowano

Co do dopasowania do stopy to się oczywiście nie wypowiem, bo to bardzo indywidualna sprawa ale jeżeli ktoś nie chodził wcześniej w butach z zamkniętą przyszwą, to generalnie, moim zdaniem, na początku każdy przyzwoitej jakości but będzie mu się wydawał "sztywny". Większość obuwia wymaga jednak rozchodzenia.

Z marką Patine nie miałem do czynienia, natomiast o Berwickach mogę powiedzieć tyle, że w moim przypadku bardzo szybko stały się komfortowe i wygodne - myślę, że na nodze ułożyły się jak trzeba po około trzech-czterech dłuższych wyjściach.

Pozdrawiam

Opublikowano

Po dokładnym zmierzeniu stopy przemiła Pani w sklepie klasycznebuty.pl doradziła mi model Berwick 4343 z podzelowaną podeszwą. Jak wspomniałem zbliża się moje wesele i byłem zdecydowany na podzelowanie butów od razu po zakupie. W takim wypadku nie muszę tego robić:)  

Dla zainteresowanych model 4343 różni się od modelu 3010 szerokością. Ten drugi przewidziany dla Panów o szerszej stopie. 

Wrzucę zdjęcia jak buciki do mnie dojadą. 

Opublikowano

Dla zainteresowanych model 4343 różni się od modelu 3010 szerokością. Ten drugi przewidziany dla Panów o szerszej stopie. 

3010 są też na pewno bardziej przyjazne dla osób z wyższym podbiciem :)

Pozdrawiam.