wally Napisano 22 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2015 Czemu skromna, jak dla mnie jest wszystko co powinno się znajdować (na początek). Może założymy nowy temat pt. "moja kolekcja" ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 22 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2015 Tomasso uważaj, buty wciągają jak zegarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasso Napisano 22 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2015 Bardzo proszę - myślę, że dla wielu będzie to fajne podsumowanie butowych zdobyczy W mojej kolekcji brakuje mi jesienno-wiosennych trzewików brogsów ze skóry licowej, no i monków na lato - w maju planuję wycieczkę do Rzymu, możecie coś polecić przy okazji ? Tak do 150 EU w cenie regularnej lub 100 EU wyprzedażowej ? PS. nie dołączyłem zimowych traperków, bo "gryzą" się z resztą towarzystwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasso Napisano 22 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2015 Tomasso uważaj, buty wciągają jak zegarki eye_lip, dzięki za ostrzeżenie, ale....już za późno wpadłem przez WAS ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 22 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2015 Ciekawią mnie pierwsze i ostatnie buty w twojej kolekcji. Podzielisz się informacjami na ich temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasso Napisano 22 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2015 Ciekawią mnie pierwsze i ostatnie buty w twojej kolekcji. Podzielisz się informacjami na ich temat? Jasne - to moje świeże nabytki. Loake Aldwych i Berwick 242 na podeszwie Dainite. Pierwsze w rozmiarze 7F, są może ciut za luźne (tzn przyszwy schodzą się idealnie do siebie, bez szpary), ale na długość wydają się dla mnie ok. Tłumaczę to prawdopodobnym niskim podbiciem moich stóp. Berwicki są w rozmiarze 6G - i są idealne w rozmiarze w moim odczuciu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Student Napisano 22 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2015 Tak, to William. Niestety porównania do innych Gordonów nie mam, to moje pierwsze. Pasują bardzo dobrze, w żadnym miejscu mnie nie uwierają, a stopę mam raczej szerszą od przeciętnej i wysokie podbicie. Jaki wziąłeś model w porównaniu do długości stopy? Planuję zakup tego samego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 23 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2015 Długość stopy ~29cm, kupiłem rozmiar 45. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halius Napisano 23 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 23 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2015 Balmo-monki od Septieme Largeur. Ciekawy model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 24 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2015 Zdjęcia z zeszłego tygodnia: Yanko 659 Cordovan Herring 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tangoup Napisano 24 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2015 Berwick 3577 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasso Napisano 24 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2015 Berwick 3577 Piękne Berwicki. Na podeszwie Rendebacha? Jaki rozmiar, na jakie stopy, jeśli można wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tangoup Napisano 24 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2015 Piękne Berwicki. Na podeszwie Rendebacha? Jaki rozmiar, na jakie stopy, jeśli można wiedzieć? Dzięki. Rendenbach, rozmiar 6.5UK(40) tęgość G przy stopie 260mm, obwód 23.5cm. Z początku trochę ciasne, ale przyjemnie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasso Napisano 24 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2015 Dzięki. Rendenbach, rozmiar 6.5UK(40) tęgość G przy stopie 260mm, obwód 23.5cm. Z początku trochę ciasne, ale przyjemnie.. Przy mojej stopie max 257mm i szerokości 95mm (obwodu nie znam) trzewiki Berwick 242 w rozmiarze 6 były w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 24 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2015 Dzięki. Rendenbach, rozmiar 6.5UK(40) tęgość G przy stopie 260mm, obwód 23.5cm. Z początku trochę ciasne, ale przyjemnie.. Czyli sugerujesz rozmiar 7UK (41) przy tej długości stopy? Były trochę ciasne na długość, czy szerokość? Zastanawiam się nad kupnem tych http://www.sklep.klasycznebuty.pl/280,berwick-3639-black-calf.htmli w sklepie zasugerowali rozmiar 40 (podobno są obszerne), ale mam wątpliwości, bo zawsze noszę 7UK (41). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tangoup Napisano 24 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2015 Czyli sugerujesz rozmiar 7UK (41) przy tej długości stopy? Były trochę ciasne na długość, czy szerokość? Zastanawiam się nad kupnem tych http://www.sklep.klasycznebuty.pl/280,berwick-3639-black-calf.htmli w sklepie zasugerowali rozmiar 40 (podobno są obszerne), ale mam wątpliwości, bo zawsze noszę 7UK (41). Mam zbyt małe doświadczenie żeby cokolwiek sugerować ale jak przymierzałem je pierwszy raz to stopa wchodziła bardzo ciasno. Po kilku godzinach rozchodzenia (czy bardziej siedzenia w nich przy biurku) prawy leży, dla mnie, idealnie. Lewy delikatnie uciska w miejscu gdzie zaczynają się sznurowadła od strony noska. Po kontakcie (bardzo przyjemnym) ze sklepem Klasyczne Buty dowiedziałem się że te buty rozbijają się do 1cm i to nawet zalecane przy goodyear welted żeby były dość przylegające z początku. Kolejna rzecz to własne preferencje. Nie mam możliwości poruszania stopą w bucie, na długość są idealne, mi to odpowiada. Podobnie jak z rękawiczkami, lubię jak mocno przylegają. Swoją drogą zawsze też wybierałem 41. Niestety nie mam odniesienia do innych klasycznych butów poza Gordonami gdzie właśnie pasuje 41. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 24 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2015 Gordon & Bros też mam 41. Wymiary stopy mamy identyczne. Skoro piszesz, że nie możesz poruszyć stopą w bucie, to pewnie zdecyduję na na rozmiar 7, bo wolę trochę luzu. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KarloS Napisano 24 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2015 Trzewiki Barker Butcher w kolorze Cherry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 24 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2015 Butchery są fajne. Gdzie kupiłes? na Zelando? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KarloS Napisano 24 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2015 Kupiłem kiedyś na Zalando na przecenie za jakieś 600,-. UWAGA: Wg nich europejski numer 42 to 8.5 UK, a nie 8 UK, co się okazało, gdy sprawdziłem co producent wysmarował w środku buta. Po wymianie - to samo. Nie wiem, czy tak samo robią z innymi butami tego producenta. W sumie to najrzadziej noszone przeze mnie trzewiki. W porównaniu np. do Yanko 525/653, te Barkery są mniej smukłe, a kolor Cherry jest trudniejszy do dobrania niż Burdeos Yanko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 24 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2015 Dobra cena. W zeszłym roku również zamówiełm na Zelando ten sam model za podobną cenę, tylko w brązowym zamszu. Ostatecznie skasowałem zamówienie z powodu szerokości kopyta i koloru. Nie zmienia to faktu, że są to bardzo ciekawe i dobre buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Napisano 24 Styczeń 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2015 Alden cordovan po niespełna roku od zakupu. Poza szczotką nie widziały pasty, kremu, ani żadnej innej substancji konserwującej. Zakosztowały zarówno deszczu jak i błota. Żadnych niepokojących śladów opisywanych przez kolegów w wątku dot. Yanko z cordovanu nie zauważyłem. Choć nie wyglądają już jak świeżo po zakupie (przepraszam za jakość powyższego zdjęcia typu: "samoobsługa komórkowa"): Marszczą się, z lekka pociemniały... i nie fascynują już tak bardzo mego kota, i tak je kocham 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lathlaer Napisano 24 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2015 Zdjęcie drugie oprócz oczywistej zalety w postaci kota bardzo ładnie wydobywa krwistą barwę Oxblood 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 25 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2015 Gwoli ścisłości: pierwsze zdjęcie z dzisiaj (właściwie to "jutro jest już dzisiaj", więc z wczoraj), drugie wykonane w marcu, krótko po podróży zza oceanu (Alden of Carmel) Obecnie buty są odrobinę ciemniejsze niż w dniu zakupu. Myślę, że nabierają charakteru . Mam nadzieję, że z właścicielem też jest podobnie, tzn. nabiera charakteru, niekoniecznie przy tym ciemniejąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi