Mateo86 Napisano 1 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2018 podwójny post Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateo86 Napisano 1 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2018 Loake 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Napisano 1 Marzec 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2018 Okazało się, że Vass nie wykonuje już trzewików z kordowanu. Musi mi więc wystarczyć to, co mam : 3 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 1 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2018 Saint Crispin’s 2 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Krzysiek_W Napisano 1 Marzec 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2018 @Beny23 trzeba jakoś szybko przewinąć żeby coś zobaczyć na tej serii zdjęć tej samej pary butów? ruszają się, tańczą czy cuś? 12 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blekit Napisano 2 Marzec 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2018 Yanko 6 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Krzysiek_W Napisano 2 Marzec 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2018 dzisio i wczoro 5 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ataman Napisano 2 Marzec 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2018 W Gdańsku zima w najlepsze -14°°C. Carlos Santos. 2 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Mateo86 Napisano 2 Marzec 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2018 Paisley socks with tan brouges Loake Seaham 5 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Beny23 Napisano 2 Marzec 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2018 14 hours ago, Krzysiek_W said: @Beny23 trzeba jakoś szybko przewinąć żeby coś zobaczyć na tej serii zdjęć tej samej pary butów? ruszają się, tańczą czy cuś? Tańczą i śpiewają 5 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Napisano 2 Marzec 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2018 No chciałem obstalować nowe kordowanowe trzewiczki u Vassa, ale.... siła wyższa. Hiszpański substytut (kot go lubi ): 6 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 2 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2018 Wygląda jakby kot daremnie szukał lustra.,Substytut to zawsze substytut-starego misia nie nabierzesz na sztuczny miód 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 2 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2018 47 minut temu, mayor napisał: Wygląda jakby kot daremnie szukał lustra.,Substytut to zawsze substytut-starego misia nie nabierzesz na sztuczny miód Z tym, że to jest shell, ale z "Kraju Kwitnącej Wiśni". Kot się łasi- a może, cholercia szuka tej "horweenowskiej" głębi, która tutaj niby jest, a jakby jej nie było.... To Meermin z japońskiego "whisky cordovan". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 2 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2018 3 godziny temu, Tanatos70 napisał: Kot się łasi- a może, cholercia szuka tej "horweenowskiej" głębi, która tutaj niby jest, a jakby jej nie było.... Może się dziwi, że nie horween, a mimo to ładny - horween jest przemitologizowany i kot pewnie to czuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 2 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2018 Nie no, horween (przynajmniej ten w Aldenach) to jest inna liga . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 2 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2018 44 minuty temu, Tanatos70 napisał: Nie no, horween (przynajmniej ten w Aldenach) to jest inna liga . Ten japoński jest faktycznie twardy i satynowy, ale i tak najlepszy kordowan mam na Meerminach (zdjęcie na poprzedniej stronie). Co prawda, to krótka seria na skórze z Argentyny, ale znaczy, że się da znaleźć inną ligę także poza horween. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 2 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2018 @Whitesnake. Na pewno można. Pewnie największy problem to powtarzalność efektu. Meermin już próbował z japońskim, argentyńskim (nawet nie wiedziałem) i włoskim. I wszystko psu na budę, bo konstrukcja buta jest tak "twarda", że żadna skóra tego chyba nie zmieni. Może jednak nie mam racji, bo mam tylko dwie pary Meerminów z korodowanu o tej samej proweniencji, więc w sumie próbka jest mało reprezentatywna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 2 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2018 Przede wszystkim jakość kordowanu można ocenić dopiero po 6-8 latach noszenia.,Alden szyje buty z SC od zawsze w przeciwieństwie do firm ,które stawiają dopiero pierwsze kroki w tym temacie.Dla mnie Aldeny to zawsze pierwszy i oczywisty wybór jeżeli chodzi o shell cordovan,drugi mniej oczywisty to Allen Edmonds., Kupno Merminów to taka decyzja jak zjedzenie hamburgera na mieście kiedy wiesz ,że w domu czeka stek na obiad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 3 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2018 7 godzin temu, mayor napisał: Kupno Merminów to taka decyzja jak zjedzenie hamburgera na mieście kiedy wiesz ,że w domu czeka stek na obiad. Wiem, rozumiem, uznaję, Alden to marka z historią i część świata może temu "heritage" ulec, ale ja żyję w Polsce i do Adlena mam równie sentymentalny stosunek jak do hamburgerów. 3 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 3 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2018 7 godzin temu, Whitesnake napisał: Wiem, rozumiem, uznaję, Alden to marka z historią i część świata może temu "heritage" ulec, ale ja żyję w Polsce i do Adlena mam równie sentymentalny stosunek jak do hamburgerów. No patrz Pan ! W 9/10 przypadków jak wyskoczysz z "tańszą alternatywą" to znajdzie się grono obrońców tej jedynej, oryginalnej firmy, która w latach dwudziestych XX wieku zaczęła szyć buty na jakimś strychu w Budapeszcie i jest teraz kultowa (historia zmyślona ). @mayor pisze o marce, która kupuje Cordovan od Horweena od lat trzydziestych XX wieku i nagle jest zlewka, bo amerykański heritage mamy w d... Wiem, że każdy chwali swoje, ale Cordovan od Meermina brzmi jak garnitur od Loro Piana szyty w Chinach. Nie mówię, że nie będzie cudowny i fantastyczny, ale raczej bym nie powiedział, że oryginalny wytwórca materiału mi zwisa bo jest przemarketingowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolekcjoner21 Napisano 3 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2018 Oryginalny cordovan jest z Cordoby, czyli, jak Meermin, Hiszpania!;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 3 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2018 28 minut temu, Kamil1987 napisał: Wiem, że każdy chwali swoje, Wypowiadam tylko swoje zdanie, a bazuje ono na tym, że najlepszy kordowan mam z Argentyny a najgorszy z Horween. Tu nie ma o co walczyć. Wolałbym, żebyś potraktował to jako ciekawostkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Napisano 3 Marzec 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2018 Szykuje się potężne zamówienie forumowe u Vassa. Dzisiaj pamiątka ostatniego GMTO. Takie hmmm.... „dandysowskie” butki 🙂 7 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 3 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2018 22 hours ago, Whitesnake said: Ten japoński jest faktycznie twardy i satynowy, ale i tak najlepszy kordowan mam na Meerminach (zdjęcie na poprzedniej stronie). Co prawda, to krótka seria na skórze z Argentyny, ale znaczy, że się da znaleźć inną ligę także poza horween. Argentyński cordovan pochodzi pewnie od kuców do polo które są jednym wielkim mięśniem więc pewnie dlatego cordovan z Argentyny jest taki mięsisty i sprężysty. Argentyńczycy dbają o te konie lepiej niż o ludzi trochę jak Brytyjczycy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 3 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2018 Dzisiaj chelsea boots od Alfreda Sargenta 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi