Whitesnake Napisano 14 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2015 Wow, ależ zielenina elegancka. To Kielmany? Pokusiłbyś się o zdjęcia z boku i spodów? Będę wdzięczny. Dziękuję. Tak, to Kielman. Na razie mogę Cię zaprosić do sąsiedniego wątku, w którym zamieściłem kiedyś kilka zdjęć : https://forum.butwbutonierce.pl/topic/382-warszawa-pracownia-obuwia-jan-kielman-i-syn/?p=156026 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Napisano 14 Grudzień 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2015 Postanowiłem raz jeszcze posmakować cordovanu od Trickersa, tym razem w klasie "wiejskiej- niskiej" (model Bourton cigar- cordovan): Kot chyba nie gustuje w koninie, gdyż tym razem się nie pojawił na premierze . 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 14 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2015 Bardzo fajne !!!! Osobiście uważam, że Bourton to rewelacyjny model !! W chwili obecnej mam 2 pary i wiem, że nie sa to ostatnie. Jak oceniasz koninę stosowaną przez Trickersa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 15 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2015 Bardzo fajne !!!! Osobiście uważam, że Bourton to rewelacyjny model !! W chwili obecnej mam 2 pary i wiem, że nie sa to ostatnie. Jak oceniasz koninę stosowaną przez Trickersa? Faktycznie, Bourton to bardzo udany model. Szerokie i komfortowe kopyto, choć przyzwyczajenia wymaga "płytka" pięta. Co do jakości cordovanu stosowanego przez Trickersa to mam mieszane uczucia. Podobno ten gatunek skóry dostarcza im włoska garbarnia (COMIPEL), czyli nie Horween . To oczywiście nic złego, ale różnice moim zdaniem są zauważalne. W trickersach skóra jest bardziej matowa i nie ma takiej głębi jak w Aldenach (szczególnie dotyczy to no 8). W przypadku takich "robustnych" butów jak posiadane przeze mnie Trickers Stow, czy właśnie Bourton jest O.K., ale postawić je koło łóżka i napawać się widokiem (z Aldenami tak miałem, serio )... co to to nie. I jeszcze drobiazg, ale dla mnie istotny: zapach. Aldeny (zarówno czarne jak i w wersji oxblood) pachną zniewalająco. W trickersach tego niestety nie doświadczam. To takie powierzchowne obserwacje. Inną sprawą jest kwestia pielęgnacji i użytkowania, do której odniosę się po dłuższym czasie obserwacji moich nabytków. Kiedyś spotkałem się z opinią, że jeżeli cordovan to tylko w Aldenach (szczególnie dotyczy to sztandarowego no 8). Moje dotychczasowe obserwacje raczej potwierdzają tę opinię. Aby wyrobić sobie zdanie o różnych gatunkach cordovanu, zamówiłem jeszcze w ramach mto meerminy w wiśniowym cordovanie z japońskiej garbarni (ponoć w lutym mają być gotowe). Jestem ciekaw, czym mnie on (oby pozytywnie ) zaskoczy. Do kompletu brakowałoby mi jeszcze jakiegoś modelu od carminy no i oczywście c & j (tu będize trudniej). W wyższą półkę jak na razie nie celuję, kot zabronił . Reasumując: kto nie kupił Aldenów w kolorze 8, ten... nie wie co to cordovan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 15 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2015 Nie przesadzajmy, mam trzy pary butów z cordovanu horweena i żadne to nie są aldeny Co do skóry to racja, oglądałem na targach ten włoski cordovan jak i argentyński. Sam do pracowni zamawiam z claytona z Anglii i moim zdaniem jest najlepszej jakości poza horweenem. Japoński jest słaby. A horween rzeczywiście najlepiej pachnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 15 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2015 @eye_lip Czego nie lubisz w japońskim kordowanie? Na butach sprawia dobre wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 15 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2015 Ponieważ pracuję ze skórami patrzę na wiele czynników. Nie podobami się wykończenie od spodu, oraz struktura skóry co wpływa m.in. na pracę z tym materiałem. Trochę uogólniłem skrótem myślowym, bo w kontekście użytkowania butów to nie ma pewnie takiego znaczenia, także poprawiam - jest słaby z mojego punktu widzenia pracy z tym materiałem. Obiektywnie wydaje mi się bardziej plastikowy niż horween. Sam butów z japońskiego nie posiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wuj Napisano 15 Grudzień 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2015 Moje najstarsze Kielmany, pamiętają jeszcze XXw... 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 15 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2015 Wuju, czy zechciałbyś pokazać więcej? Zadbane kilkunastoletnie buty to radość dla oka, a na zdjęciu widać głównie kamelową budrysówkę/dyplomatkę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 15 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2015 Wuju, czy zechciałbyś pokazać więcej? Zadbane kilkunastoletnie buty to radość dla oka, a na zdjęciu widać głównie kamelową budrysówkę/dyplomatkę. Właśnie chciałem otworzyć temat - "Twoje NAJSTARSZE buty", żeby pokazać, dlaczego opłaca się wydać więcej na dobre buty i potem o nie dbać. Postaram się zrobić jakiś fotoreportaż z dobrze oświetlonymi zdjęciami. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 15 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2015 Moje najstarsze Kielmany, pamiętają jeszcze XXw...] Piękne. Poprosimy więcej zdjeć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 15 Grudzień 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2015 Miłość od pierwszego mierzenia 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 15 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2015 Nie przesadzajmy, mam trzy pary butów z cordovanu horweena i żadne to nie są aldeny No tak, ale tylko Alden ma dostęp do tego "magicznego" cordovanu 1-szego gatunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 15 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2015 Taaa, marketing story 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Napisano 15 Grudzień 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2015 Dziś zamsz miał premierę. Kot zerka z ukosa I... się zbiesił 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Whitesnake Napisano 15 Grudzień 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2015 Wyjątkowo ciężki dzień, więc dzisiaj wersja skrajnie komfortowa. Też mają już swoje lata... (Jan Kielman) 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 15 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2015 Dzisiaj pogoda dopisała więc czas na full brogues z lnem 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 16 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2015 @Whitesnake - co to za teczka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 16 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2015 @Whitesnake - co to za teczka? po szwie widać że Skalpel'owa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 Berwick 3561 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 Meerminy. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 18 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2015 Herring Keswick 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosiareks Napisano 18 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2015 Meerminy. Piękne lusterko. Cholewka prawego buta tak mocno się złamała, czy też zdjęcie przekłamuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 18 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2015 Cheney Tweed 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorentz Napisano 19 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2015 Cheney Tweed Mój ulubiony model z tzw. country boots Ładnie się spatynowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi