Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakaś dwurzędówka od SuSu. Nigdy nie pamiętam, które to Madison, a które Soho czy Boston? 

Madison - guzki 6x2, b.szerokie klapy, kieszenie nakładane

SoHo - guzki 6x2, klapy średnio szerokie, kieszenie cięte bez patek,

Boston - guziki 4x2, kieszenie nakładane, brustasza nakładana

• Oceniam pozytywnie 1
  • Odpowiedzi 17 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

No to wychodzi na to, że to było akurat SoHo - raz, że bez nakładanych kieszeni, dwa, że poszetka jest w tym modelu widoczna ;-)

Spojrzałem teraz na oryginalne zdjęcie - o ile kolory nie są przekłamane, to jest soho z flaneli - granat w beżowe prążki, bardzo ładny materiał i bardzo ładny garnitur. Mam taki sam :)

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Ok. Pytałem bardziej w kontekście: cóż one mają, czego nie znajdziemy w starym, dobrym Saphir :-) skład? właściwości ? unikalne cechy?

Saphir produkuje bardzo dobre srodki.  Niestety dostępność kolorów w Pommadierze (m'D or)  jest ograniczona, natomiast tańsza wersja Saphira nie przypadła mi do gustu. Woly rozprowadza się bardzo przyjemnie, dobrze się wchłania  i nie pozostawia smug. 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Jak to szło? - 'Nie potrzebuję butów, nie potrzebuję butów, potrzebuję butów?...Potrzebuję butów!!!'   :twisted:

Tych akurat nie potrzebowałem i nie planowałem. Ze skóry której zużywa się do produkcji lotników bezszwowych można spokojnie wytworzyć kilka par zwykłych butów, a pierwszy egzemplarz był podobno wyjątkowo trudny. Przy odbiorze pierwszej pary okazało się, że prawdopodobnie uda się uratować jeszcze jedną cholewkę.

No i udało się :) a jak się udało, to grzech było tego nie wykorzystać.

• Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano

wczoraj... i tylko na moment do przymierzenia po odebraniu przesyłki:

Alfred Sargent Melly - niestety tylko nieprodukowana już linia Classic, ale biorąc pod uwagę jak trudno dostać ładne "spectatory", to jestem zadowolony :)

post-3154-0-53474600-1453301272_thumb.jp

• Oceniam pozytywnie 9
Opublikowano

Pewnie idealnie się nie zejdzie, ale tu na zdjęciu tylko przyłapane sznurówki. Po ich zaciągnięciu jest tak 50% lepiej, ale jeszcze ich nie wziąłem na warsztat. Niestety wyboru nie było i nadal nie ma - w pułapie ok.1k jest SP, ale nie do końca mi się podobały. 

... to poprawię jeszcze zdjęciem z dzisiaj:

- Yanko 642Y (2014)

post-3154-0-63630000-1453302921_thumb.jp

• Oceniam pozytywnie 9