Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

pafcio0 - bardzo ładny kolor i kształt butów, mnie osobiście nie przekonuje jednak pleciony materiał z którego są wykonane, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś sugerowałbym usunięcie naklejek z podeszwy, czasem człowiek zapomni o nich, a niezbyt estetycznie się prezentują.

Opublikowano

pafcio0 - bardzo ładny kolor i kształt butów, mnie osobiście nie przekonuje jednak pleciony materiał z którego są wykonane, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś sugerowałbym usunięcie naklejek z podeszwy, czasem człowiek zapomni o nich, a niezbyt estetycznie się prezentują.

Miałem kiedyś takie plecione monki Bally, super na lato, bo czuć w palcach podmuch wiatru

Opublikowano

Bata. Po kilkukrotnym wyjściu na ulicę musiałem zamówić wymianę fleków oraz podklejenie podeszwy gumą - zaczęła się przecierać :-(

Jakość szycia też słaba. Ale tym butom zawdzięczam powrót wiary w to, że uzyskanie większego połysku (może jeszcze nie "lustra") jest wogóle osiągalne.  

Opublikowano

Bardzo ładnie Ci to wyszło :) pomimo że w ich butach da się zrobić lustro na powierzchni która w miarę mało pracuje, to widać to na odcinku pomiędzy noskiem a przyszwą - zagięcia które mimo że są zawoskowane/zakremowane, po kilku założeniach stają się wyraźnie jaśniejsze niż inne powierzchnie. To właśnie zdradza ich kiepską jakość skóry

Opublikowano

Zrobiłem lustro na Loake Edward II i tam gdzie but pracuje tam wykrusza się wosk i zgięcie jest jaśniejsze... wiec nie wiem czy dot. to jakości skóry :unsure:

Wygląda to dość nieestetycznie wiec staram się nie nakładać w takich miejscach za dużo wosku...

Chcę zobaczyć jak sprawa będzie wyglądać z bezbarwną pastą, ale to dopiero w weekend. 

Opublikowano

Bezbarwna pasta na ciemnych skórach zwłaszcza, to nie jest najlepszy pomysł. Tam, gdzie można - należy stosować pasty z pigmentem. Ponadto, tam gdzie skóra pracuje, stosuj krem, nie pastę. Pasta tylko na noski i pięty, a jeżeli już na środkową część cholewki, to minimalną dawkę, która po utwardzeniu się nie wykruszy (1-2 warstwy).

Opublikowano

Dziękuję Kolegom za przychylną ocenę uzyskanego efektu.

Jest dokładnie tak jak napisał Krzysiek_W. Na cholewce zastosowałem tylko krem i 2 warstwy pasty. Zgadzam się z opinią, że w moim wypadku winna jest niska jakość skóry. Te jaśniejsze załamania pojawiły się zaraz po zakupie butów, gdy skóra była jeszcze przed nałożeniem kremu/pasty. Moje późniejsze próby usunięcia ich kremem i pastą nic nie dały i tak już pozostało. Inną sprawą są załamania na wypolerowanym czubku buta. Niestety jeden but załamuje się zaraz za linią przeszycia noska i tam oczywiście pojawia się jaśniejsza linia. Ta wada jest powodem dla którego nie poleruję dalej i jest to już maksymalny połysk. A poza tym lustro jest fajne tylko w niektórych sytuacjach. Na codzień preferuję zamsz.   

Opublikowano

Bezbarwna pasta na ciemnych skórach zwłaszcza, to nie jest najlepszy pomysł. Tam, gdzie można - należy stosować pasty z pigmentem. Ponadto, tam gdzie skóra pracuje, stosuj krem, nie pastę. Pasta tylko na noski i pięty, a jeżeli już na środkową część cholewki, to minimalną dawkę, która po utwardzeniu się nie wykruszy (1-2 warstwy).

Krem też koniecznie w kolorze buta na ciemnych? Co się stanie przy bezbarwnym?

Opublikowano

Krem też koniecznie w kolorze buta na ciemnych? Co się stanie przy bezbarwnym?

Na załamaniach i tam gdzie skora pracuje w porach krem zacznie "wychodzić", bedzię widać róznice kolorów. Doswiadczylem tego osobiscie, proby z jasnym kremem na ciemnej skorze. Malo estetycznie to wygladalo chyba ze komuś zalezy na efekcie "wyntydż" ;)

Opublikowano

Bez przesady, ja używam od zawsze wyłącznie kremów i past bezbarwnych i czarnych, tych pierwszych do wszystkich kolorów poza czarnym. Nie chce mi się dobierać i kupować zestawu kilkunastu kolorów. Zdarza się, że wychodzą jaśniejsze smugi, to fakt, ale zdarza się rzadko i nie jest to dotkliwe.