Skocz do zawartości

Trench

hrabja

Rekomendowane odpowiedzi

Ale zobacz czym te dwa zdjęcia z Bogartem się różnią. Jak postawisz Bale'a pomiędzy koszykarzami, zrobisz zdjęcie z ich linii wzroku to też Ci się spodoba ;)

Jeśli zaś chodzi o same proporcje płaszcza Bogarta (stosunku do jego sylwetki) to wygląda lepiej niż tych dwóch gości razem wziętych (w mojej skromnej opinii) :)

Ale zobacz czym te dwa zdjęcia z Bogartem się różnią. Jak postawisz Bale'a pomiędzy koszykarzami, zrobisz zdjęcie z ich linii wzroku to też Ci się spodoba ;)

Jeśli zaś chodzi o same proporcje płaszcza Bogarta (stosunku do jego sylwetki) to wygląda lepiej niż tych dwóch gości razem wziętych (w mojej skromnej opinii) :)

Magia czarno białego kina. ;)

Nie będę się sprzeczał, bo pewnie masz rację. Warunkowo. :P

• Oceniam pozytywnie 1

• 1 year later...
  • 4 months later...

Polecam ów trench z H&M, długość do kolan (a więc klasyczna), nie ma efektu "dzwonu" (przynajmniej na mnie). Tylko dzień po zakupie musiałem podszyć guzik, ale jak na naprawdę klasyczny trencz za 400 zł to stosunek cena/jakość/fason na prawdę na ogromny plus. 

W rzeczywistości kolor też jest taki blady i "nijaki"?

Na trencz H&M patrzyłem już na stronie, jednak kolor faktycznie wydaje się nijaki (nawet z nazwy wynika, że jest szary, a nie beżowy). A Pier One z Zalando?

https://www.zalando.pl/pier-one-prochowiec-beige-pi922g01b-b11.html

Za radą forumowiczów zdecydowałem się na niego i jestem zadowolony. Nie jest to co prawda w 100% klasyczny trench, ale moim zdaniem całkiem rozsądna opcja. Przede wszystkim bałem się, że będzie za krótki, a jednak sięga niemalże do kolan. Sam materiał sprawia dobre wrażenie, gorzej z detalami, ale wciąż uważam że za tą cenę warto. Mogę wstawić zdjęcia za kilka godzin, jeżeli potrzebujesz. 

• Oceniam pozytywnie 1

Mam nadzieję, że rozmiar zdjęć jest do przyjęcia. Nie chciałem wstawiać zbyt małych, aby można było dostrzec szczegóły. 

Trench jest jedynie po skróceniu rękawów. Jak widać jest kilka mankamentów: wystające gdzieniegdzie nitki, nazwa producenta na guzikach (na szczęście nie rzucająca się w oczy), kiepskiej jakości klamra paska, czy też brak jakiejkolwiek wewnętrznej kieszeni. Są też plusy- brak podszewki, ładny (moim zdaniem) kolor i przyzwoita jakość materiału. Myślę, że zdjęcie nr 3 najlepiej oddaje kolor, ostatnie trzy były robione w mocnym świetle słonecznym. 

post-4478-0-71628800-1426765208_thumb.jp

post-4478-0-08898000-1426765215_thumb.jp

post-4478-0-53508900-1426765220_thumb.jp

post-4478-0-23742800-1426765226_thumb.jp

post-4478-0-39442900-1426765231_thumb.jp

post-4478-0-36490300-1426765236_thumb.jp

• Oceniam pozytywnie 3

W tej cenie wygląda całkiem nieźle, wystające nitki można przyciąć, przewlec na drugą stronę, guziki i klamrę zawsze też można wymienić. ;)

Powiedz, jak wygląda kwestia rozmiarówki oraz jaki wybrałeś rozmiar do siebie (wzrost, ramiona, itp.).

Przy 171 wzrostu, 44 w ramionach i 87 w klatce (wiem, wiem - chuchro jestem ;) ) wziąłem XS. Do zdjęcia miałem pod nim marynarkę bez podszewki. Jedynie rękawy wymagały porządnego skrócenia. Waham się jeszcze czy właśnie nie wymienić guzików (aż tak się nie rzucają w oczy), a co do klamry to jestem w trakcie poszukiwań. 

Widzę, że zostałem ubiegnięty ze zdjęciami tego Pier One, za których niedostarczenie na czas najmocniej przepraszam. Zrobiło się nagle ciepło i czym prędzej zaniosłem ten sam trench do krawca do poprawek, bo dla mnie miał zbyt długie rękawy i nie miałem w czym chodzić :) Jutro odbieram, więc postaram się dorzucić też swoje zdjęcia. 

Z opinią Machiavellego się zgadzam w 100%.

W moim przypadku 167 wzrostu, 42 w ramionach, 90 w klatce, 88 w pasie i 95 w biodrach wziąłem S-kę. To był dobry wybór. Rękawy wymagały korekt i nieco za bardzo materiał zbierał się na plecach (to też poszło do poprawek). Poprosiłem też o podniesienie paska, żeby wypadł bardziej w talii (u mnie wypadał nieco poniżej). Wszystkie przymiarki z lekką marynarką. Nie sądzę, że w XS-kę bym się zmieścił w biodrach, to mój trudny punkt w dobraniu rozmiarówki.

Płaszcz dobrze na mnie leży, nie rozłazi się na boki poniżej talii (choć niewiele mu do tego brakuje), i jest nieco dłuższy niż do połowy uda, co mi akurat bardzo pasuje.

Jutro się pochwalę, czy poprawki odniosły skutek i w pozostałych aspektach tez jest z nim wszystko ok. 

• Oceniam pozytywnie 1

Ja mam ten sam problem, bo wszystkie marynarki dobre w klatce są na mnie za szerokie w ramionach. Z trenczem udało się całkiem dobrze. Dużo lepiej niż z kolejnym rzutem "testowych" marynarek, bo właśnie zwracam 2 sztuki Bytomia 170/96 - wyszczpulaną i zwykłą ;-)

Fotki ode mnie, uzupełnienie do dokumentacji Machiavellego

https://www.dropbox.com/sh/o0yglgm3vtx0q9o/AAAhuHCN7oU0QFGkgKfzqhbTa?dl=0

• Oceniam pozytywnie 1

• 3 weeks later...

Po pierwsze - dzień dobry, mój pierwszy post tutaj (ale czytam już od pewnego czasu ;)). 

Mic43 - zdecydowałeś się na ten płaszcz? Też mam ok. 104 w klatce i byłem zdecydowany na rozmiar M zamiast L, tym bardziej że właśnie odsyłam płaszcz Próchnika w rozmiarze 50 jako za szeroki. Gdybyś ty albo ktoś innym był w stanie doradzić, byłbym wdzięczny. Dodatkowy problem jest taki, że mam 173 cm wzrostu, więc L pewnie będzie już znacznie za długi (rękawy). Płaszcz zamierzam nosić na koszulę, wolę żeby był bardziej dopasowany, niekoniecznie z zapasem na marynarkę.

Ewentualnie - pojawiło się coś ciekawego w budżecie do 400 zł z trenczy? Ktoś z was może spotkał się gdzieś we Wrocławiu z trenczem H&M - na świdnickiej nie mają go w sklepie, a nie zdążyłem spytać ekspiedientki czy jest do przymierzenia gdzieś indziej.