Jump to content

Machiavelli
 Share

Recommended Posts

Nie dopytywałem się o politykę cenową, ale rzeczywiście przy aktualnych cenach nie ma tam nic konkurencyjnego z innymi produktami na rynku w tym segmencie (jeśli weźmiemy pod uwagę kryterium cena-jakość). Sam na szczęście nie muszę wyczekiwać wyprzedaży, bo ograniczona tabela rozmiarów sprawia, że mógłbym tam zaopatrzyć się co najwyżej w dodatki. :) 

Spółka LPP podała w komunikacie dla money.pl:

"Tallinder jest marką z segmentu premium dedykowaną osobom powyżej 30 roku życia, które kreując swój wizerunek wyznają zasadę 'less is more' i poszukują ponadczasowych, eleganckich projektów, które będą dopełnieniem ich dynamicznego, nowoczesnego stylu życia..."

@Machiavelli, widocznie wyglądasz w swoich stylizacjach co najmniej o 10 lat starzej, bo Cię tam wpuścili. ;)

• Upvote 1

• 2 weeks later...

Tallinder otworzył już sklep online, więc można w końcu przyjrzeć się niektórym produktom bez wychodzenia z domu. 

Skład niektórych produktów rozczarowuje :? : post-4478-0-27829600-1456296723_thumb.pn

Co interesujące, na swoim fb pochwalili się, że w sklepach posiadają garnitury szyte z VBC - nie uświadczyłem ich odwiedzając sklep w Gdańsku, obsługa też zaprzeczyła, aby mieli produkty z tych tkanin (a specjalnie wymieniałem m. in. właśnie VBC pytając o stosowane tkaniny). 

LPP robi znacznie grubsze wyprzedaże od MD, nawet do 70% i myślę, że w przypadku Tallindera będzie podobnie.

W MD dali 20% na black friday i rozmiarówki znikały w oczach.

Pytanie czy jakościowo marką będzie podobna do reszty rodziny. Jeśli tak, to nawet te 70% może nie być zachęcające.

• 6 months later...

Chyba szkoda - niezależnie od tego, gdzie płacą podatki, to jednak polska firma, no i dodatkowa konkurencja.

Ja mam wrażenie, że to była alternatywa dla Massimo - teraz można się pomylić, nawet stylistyka jest b. zbliżona - ale w każdym calu gorsza, począwszy od nazwy, która mi niespecjalnie się podoba, skończywszy na asortymencie i cenach.

• Upvote 3

• 2 months later...