Bacio Napisano 8 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2019 6 godzin temu, lubo69 napisał: Na czym polega ten żenujący poziom? Mam wrażenie, że dwukrotnie nie zostałem uznany za potencjalnego klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 18 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2019 Pytanie do Kolegów Chciałbym sobie kupić do zegarka Seiko SGEH67 kilka fajnych pasków nylonowych, chyba się takie nazywają NATO straps? Czy ktoś mógłby polecić źródło ? Szerokość bransolety 20 mm, więc chyba taka sama szerokość paska. I można je wymieniać samemu, prawda, potrzebna tylko taka szpilka jak dodają do telefonów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 18 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2019 Cheapnatostrap, watchgecko, albo Perlon z firmy eulit. Dużo jest tanich nato i perlonow, ale bardzo słabej jakości. Nato wymieniasz bez zdejmowania teleskopów, perlony już wymagają przyrządu do zmiany paska 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 18 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2019 W tym Seiko 'szpilka' ze smartfona nie wystarczy do zdjęcia bransy (nie ma przewierconych uszu) - potrzebny co najmniej mały śrubokręcik Najlepiej przy okazji idź do jakiegoś zegarmistrza, żeby Ci ją zdjął i założył same teleskopy, bo sam możesz sobie zegarek porysować... Potem nato już możesz zakładać samodzielnie. ...Są też perlony jednoczęściowe - zasada 'montażu' ta sama co w nato. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PatLove Napisano 21 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2019 Panowie zastanawiam się na kupnem jakiegoś bardziej eleganckiego/casualowego zegarka, który będzie mógł być wykorzystany bez żadnego faux pas również do garnituru. Na ten moment rozważam -Bambino FAC00008W0 -Bambino FAC0000EW0 -Orient Star Classic SAF02005S0 -Orient Star RE-AU0002S00B -Junghans Max Bill z naciągiem ręcznym 027/3701.04 Ktory, dlaczego albo ewentualnie co jeszcze? Chodziło mi po głowie jeszcze coś z Seiko SARB/SARY/SARX ale one chyba tak średnio do garnituru, a dużo bardziej casual. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abnegat Napisano 22 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2019 W mojej ocenie sarb na odpowiednim pasku jak najbardziej pasuje do garnituru, a to świetny zegarek (sam opłakuję sprzedaż mojego egzemplarza...) zdjęcie z google Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PatLove Napisano 22 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2019 Być może rozważyłbym opcje SARBa, gdyby nie kosztował obecnie chorych, niewspółmiernych do tego, co oferuje pieniędzy. Jest to wg mnie zegarek, którego cena jako nowego powinna oscylować w granicach 1500-1600pln, a została w pewien sposób sztucznie napompowana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 22 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2019 @PatLove seiko sarx045 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PatLove Napisano 22 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2019 Ok, dzięki, SARX jak najbardziej fajny ale może inaczej... Obracam się na ten moment w budżecie ok 2000pln, przy czym np na nowego OSa Classic SAF02005S0 mam ofertę za 1300pln, SARB tez teoretycznie mieści się w budżecie ale ten zegarek wg mnie nie jest wart aż takiej kwoty. Na ten moment na placu boju są: 1. OS Classic SAF02005S0 2. Certina DS1 Powermatic C029.807.16.031.01 3. Tissot Visodate 1957 Heritage T019.430.16.031.01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 22 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2019 Visodate w tym budżecie jest rewelacyjny, do tego na porządnej ecie, osy czy seiko moim zdaniem sporo tutaj odstają patrząc na wykonanie tarczy i ogólny wygląd. Uważam że to jedna z najlepszych propozycji w cenie ok 2k pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PatLove Napisano 22 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2019 Ok, nie widziałem go jeszcze na żywo wiec nie będę się wypowiadał ale wydaje mi się, ze z kolei problemem Visodate jest jego najmniejsza „elegancja” głównie przez day-date i chyba również trochę przez kształt koperty... eye_lip zdaje się ze OSa Classic kiedyś miales, Visodate również? Moglbys jakoś bardziej szczegółowo je porównać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 22 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2019 Nie no nie przesadzajmy z tą gradacją eleganckości w prostych zegarkach.. OS jest wykonany jednak klasę niżej, szczególnie patrząc od strony dekla, to taki trochę podtuningowany bambino. Sprawdź na żywo visodate, zobacz nakładane logo, fakturę i kolor tarczy. Pisałem już kiedyś, visodate mógłby mieć napis Longines i sprzedawać się spokojnie za 6k pln. Nie jestem fanem demonizowania dobrych szkieł mineralnych (np. hardlex w Seiko jest bdb) ale mocno wypukły minerał (narażony na uderzenia) w eleganckim zegarku jak OS vs lekko sferyczny szafir w visodate stawia Tissota w lepszej pozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PatLove Napisano 22 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2019 W zasadzie racja, w OSie ani indeksy, ani tarcza nie są niczym nadzwyczajnym i trochę przypominają bambino... A który Tissot Twoim zdaniem wypada korzystniej-z czarną, czy srebrną tarczą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 22 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2019 Zdecydowanie z jasną. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PatLove Napisano 22 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2019 Uważasz, ze kompilacja Day-Date nie deprymuje go jako garniturowca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 22 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2019 Komplikacja jeśli już A co to jest garniturowiec? Czy to zegarek na przyjęcie black tie? Jeśli nie to nie deprymuje, jeśli tak to żaden z prezentowanych się do tego nie nadaje. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PatLove Napisano 22 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2019 Oczywiście komplikacja, patrz: słownik w telefonie Może inaczej-uważasz ze taki Visodate będzie dobrym wyborem do granatowego garnituru na rożnego typu okazje wieczorowo-nocne jak np wesele itp oraz do szarego na okazje typowo dzienne jak np chrzciny, a przy okazji jako business casual kombinując z paskami, czy może zaproponowałbys zupełnie inny zegarek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 22 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2019 Uważam że bardzo dobrze sprawdzi się jako taki zegarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PatLove Napisano 22 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2019 A jak ma się Tissot do DS1? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 22 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2019 Pod jakim względem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PatLove Napisano 22 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2019 Ogólnej jakosci wykonania, detali, mechanizmu? Nie wydaje Ci się, ze DS1 to jednak bardziej elegancki zegarek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 22 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2019 Jakość podobna, miałem tę certinę i wybrałbym tissota pod kątem "fajności". Te modele są ogólnie dostępne w stacjonarnych sklepach, obejrzyj na żywo i kup ten który Ci się bardziej podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PatLove Napisano 22 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2019 Na pewno zrobię konfrontacje live ale w sklepie trudno oglądać każdy z zegarków przez dłuższy czas żeby wyłapać detale poszczególnych modeli dlatego zapytałem. Szczerze mówiąc oglądając zdjęcia odnajduje w tym Tissocie co raz więcej smaczków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 23 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2019 Na pewno zrobię konfrontacje live ale w sklepie trudno oglądać każdy z zegarków przez dłuższy czas żeby wyłapać detale poszczególnych modeli dlatego zapytałem. Szczerze mówiąc oglądając zdjęcia odnajduje w tym Tissocie co raz więcej smaczków...W czasach kiedy zajmowałem się zawodowo sprzedażą zegarków, miałem wielokrotnie klientów którzy przez godzinę wybierali spośród dwóch zegarków, na pewno byś zdążył wyłapać w tym czasie smaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 23 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2019 Jako totalny zegarkowy laik, który nie ma ani jednego drogiego zegarka, chciałem tylko zauważyć że ten Tissot ma prawie 12mm grubości - dla mnie byłoby to dyskwalifikujące dla „garniturowca”, dla dużej części koszul nie zmieściłby mi się pod mankietem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi