mosze Napisano 25 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2023 Mam stopę poniżej 27 cm, dość szczupłą, z umiarkowanym płaskostopiem, noszę cj 42.5, w modelach z wydłużonym kopytem wciskam się w 42. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kresy Napisano 1 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec Hej, przmierzam sie do kupna modelu Islay i chcialbym sie zapytac o rozmiar. Mam stope ciut ponad 27cm, na stronie CJ sugeruja, ze powinienem dobrac rozmiar 43,5. W carlos santos mam rozmiar 42. Czy mam sie nie sugerowac tym, co podaja na stronie CJ (tak jak wywnioskowalem z powyszych wpisow)? Mam zamiar kupowac w necie, wiec chce sobie darowac niepotrzebnych zwrotow i wymian. Dzieki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojKow Napisano 1 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec Masz może jakieś buty yanko/tlb/berwick? Nie ma mnie teraz w domu, ale jak wrócę to możemy porównać rozmiary. O ile pamiętam, to mam podobną długość stopy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 1 Marzec Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec Ja mam Islay 8.5 stopa 275mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kresy Napisano 2 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 14 godzin temu, WojKow napisał: Masz może jakieś buty yanko/tlb/berwick? Nie ma mnie teraz w domu, ale jak wrócę to możemy porównać rozmiary. O ile pamiętam, to mam podobną długość stopy Hej, Niestety nie mam. Mam jedynie Carlos Santos 8866 w rozmiarze 8. Z tego co napisal eye_lip wychodzi, że powinienem dobrać 8. Swoją drogą, size guide na stronie CJ mocno wprowadza w błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 2 Marzec Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec Ponieważ masz lekko większą niż 270 i to buty także pod grubsza skarpetę zaryzykowowałbym 8.5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kresy Napisano 2 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec W dniu 1.03.2024 o 17:33, WojKow napisał: Masz może jakieś buty yanko/tlb/berwick? Nie ma mnie teraz w domu, ale jak wrócę to możemy porównać rozmiary. O ile pamiętam, to mam podobną długość stopy Hej, Niestety nie mam. Mam jedynie Carlos Santos 8866 w rozmiarze 8. Z tego co napisal eye_lip wychodzi, że powinienem dobrać 8. Swoją drogą, size guide na stronie CJ mocno wprowadza w błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kresy Napisano 2 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 54 minuty temu, eye_lip napisał: Ponieważ masz lekko większą niż 270 i to buty także pod grubsza skarpetę zaryzykowowałbym 8.5. Tak też pewnie zrobię. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojKow Napisano 2 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec Teraz wszystko zepsuję Może coś źle zmierzyłem, ale długość stopy wyszła mi 27.1cm i noszę islay 7.5 i pasują bardzo dobrze. Inne buty typu berwick/yanko/tlb też mam 7.5 wszystkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 2 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec Pomiary robione bez specjalnego urządzenia są mało dokładne, do tego liczą się inne parametry, grubość i szerokość. Są również różne kopyta. Niemniej jednak, u mnie, w porównaniu z berwickiem czy yanko c&j najczęściej musi być o 0.5 rozmiaru większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kresy Napisano 3 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec Czy gdzieś w Polsce można kupić w sklepie stacjonarnym model Islay? Czytałem, że Berg miał ten model w swojej ofercie, nadal je mają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ropóh Napisano 10 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec W dniu 3.03.2024 o 06:42, kresy napisał: Czy gdzieś w Polsce można kupić w sklepie stacjonarnym model Islay? Czytałem, że Berg miał ten model w swojej ofercie, nadal je mają? Tak, zamawiasz wybrane buty z katalogu C&J, wpłacasz zaliczkę i czekasz aż przyjdą z UK. Ja tak zamawiałem swoje. Przy stopie 26,5 cm mam 7UK, na długość jest OK, ale trochę w podbiciu uwierają przy grubej skarpecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ottunio Napisano 29 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec Czołem, piszę się pochwalić a zarazem pożalić. AUDLEY UK9 (kopyto 337) To tyle z chwalenia, ponieważ mam poważne wątpliwości co do wybranego rozmiaru. Niby ok, ale czegoś brakuje... Byłem w Bergu w Klifie i przymierzyłem buty na kopycie 348 i 9 była zdecydowanie za mała na długość, 9.5 perfekcyjna. 9 którą posiadam nie jest aż tak mała jak ta sklepowa, jednakże aby być spokojnym, będę musiał to sprawdzić. Żeby wątpliwości było mało, na stronie crockett'a piszą, że 348 i 337 leżą podobnie. W innym miejscu zaś doradzają rozważenie zejścia o 0.5 rozmiaru w Handgrade... Niestety dopiero za 2 miesiące będę w londynie. Jeśli obawy się potwierdzą, cóż, może uda się wymienić rozmiar. Jeśli nie, będę starał się sprzedać. A same buty, cóż – piękne, majestatyczne... Stojące na półce obok, również piękne buty, TLB Artista nie dają wrażenia takiej hmmm... "monumentalności". Pozdrowienia Michał IMG_1803.HEIC IMG_1881.HEIC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojKow Napisano 21 Październik Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik Jaki jest teraz najlepszy sposób na kupowanie butów C&J w Warszawie? W klifie da się zamówić konkretne modele i rozmiary do przymiarki? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kanko Napisano 22 Październik Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik W dniu 22.10.2024 o 00:07, WojKow napisał: Jaki jest teraz najlepszy sposób na kupowanie butów C&J w Warszawie? W klifie da się zamówić konkretne modele i rozmiary do przymiarki? 2 miesiącu temu jeszcze się dało Przy okazji, fajny temat do poczytania - https://mrdecor.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojKow Napisano 22 Październik Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik Godzinę temu, kanko napisał: 2 miesiącu temu jeszcze się dało Super, dziękuję! Wiedziałeś konkretnie co chcesz, czy zamawiałeś kilka par do przymiarki? Nie wiem czy szykować się na ciężka przeprawę z nimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mamrot Napisano 22 Październik Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik @WojKowKonkretne modele tak, ale z katalogu Berg's-a. On jest ograniczony w stosunku do katalogu firmowego. Mierzyć się da to co mają na stanie, czyli kilkanaście modeli w mocno ograniczonej rozmiarówce. Nie ma możliwości sprowadzenia kilku egzemplarzy i wyboru. Z reguły było tak, że jeżeli czegoś nie mieli na stanie, to przymierzałem inny model na tym samym kopycie i zamawiałem. Mam sfotografowany ich aktualny katalog, jak potrzebujesz wiedzieć czy konkretny model jest w ofercie to pisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi