Aron Napisano 10 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2017 @eye_lip, do jakich innych butów porównujesz, pisząc, że są wyjątkowo wysokie? Zastanawiam się nad tymi butami (już na kolejną zimę) i właśnie trochę obawiam się, że będą za wysokie dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 10 Grudzień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2017 Do Loake Fairford oraz As Hannover.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Mamrot Napisano 20 Grudzień 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2017 Panie, Panowie przedstawiam Westfield. Pokłosie Czarnego Piątku. Nigdy nie miałem tak miękkich i lekkich butów. Nie przypuszczałem, że coś może mnie jeszcze tak mile zaskoczyć. Niektórzy porównują wygodę Tetbury do butów sportowych, posługując się tą terminologią to te pod względem wagi i miękkości mogę porównać do butów startowych. 8 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shinobi Napisano 20 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2017 A czy mogę spytać co to za model? Bardzo ładnie się prezentują. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albinos Napisano 20 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2017 3 minuty temu, shinobi napisał: A czy mogę spytać co to za model? Godzinę temu, Mamrot napisał: przedstawiam Westfield Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shinobi Napisano 20 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2017 Tak, teraz, doczytałem. Dziękuję i przepraszam .Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Mamrot Napisano 21 Grudzień 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2017 Tak wiem mam słabą wolę, wszystkiemu winny ten wstrętny konsumpcjonizm i Czarny Piątek. Przedstawiam kolejny chyba nieobecny na forum model Durham. Ten model z kolei to waga ciężka jeśli chodzi o półbuty, są sztywniejsze od Hallam na Dainite i równie sztywne co Pembroke. Chyba bardzo się polubimy 8 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Egonax Napisano 24 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2017 Crockett&Jones rozpoczyna zimową wyprzedaź po świętach. https://www.crockettandjones.com/the-article/winter-sale-2017/ Jak to zwykle u nich bywa, trzeba pytać o konkrety w sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 29 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2017 Czy kopyto 348 CJ wypada podobnie do Yanko 915 na długość i szerokość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 29 Grudzień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2017 Ja noszę ten sam numer.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 29 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2017 W dniu 24.12.2017 o 08:40, Egonax napisał: Crockett&Jones rozpoczyna zimową wyprzedaź po świętach. https://www.crockettandjones.com/the-article/winter-sale-2017/ Jak to zwykle u nich bywa, trzeba pytać o konkrety w sklepach. Pytanie do tych co już zamawiali przez sklep stacjonarny wystarczy zapłacić kartą przez telefon podając dane karty czy trzeba zrobić tradycyjnym przelewem na konto bankowe? Jakich przcecen można się spodziewać na np Tetbury, Northcote lub Swansea? Może ktoś widział w/w jakimś sklepie internetowym na przecenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 29 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2017 9 minut temu, Bartek 00 napisał: Jakich przcecen można się spodziewać na np Tetbury, Northcote lub Swansea? Może ktoś widział w/w jakimś sklepie internetowym na przecenie? Tu coś jest o swansea: https://www.budapester.com/pl/crockett-jones-11143016 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 29 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2017 Dziękuje, nie znałem tej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 3 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2018 Czy ktoś z forumowiczów ma może doświadczenie z kopytem 360? Jak wypada rozmiarowo w porównaniu do 348? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 3 Styczeń 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2018 Imo podobnie.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 3 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2018 3 godziny temu, Zajac Poziomka napisał: Czy ktoś z forumowiczów ma może doświadczenie z kopytem 360? Jak wypada rozmiarowo w porównaniu do 348? Dla stopy podobnie, tylko but jest trochę krótszy. Dla obserwatorów śledzących wątek od niedawna przypominam, że kopyto 348 w C&J Tetbury jest nieco szersze dzięki gumowej podeszwie , na skórzanej to samo kopyto jest odczuwalnie szczuplejsze. Nie wiem czy podobna zasada działa w przypadku 360tki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 3 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2018 38 minut temu, Whitesnake napisał: Dla stopy podobnie, tylko but jest trochę krótszy. Dla obserwatorów śledzących wątek od niedawna przypominam, że kopyto 348 w C&J Tetbury jest nieco szersze dzięki gumowej podeszwie , na skórzanej to samo kopyto jest odczuwalnie szczuplejsze. Nie wiem czy podobna zasada działa w przypadku 360tki. To prawda, mam dwie pary 348 na skórze i są odczuwalnie węższe (szczególnie loafersy Merton) niż Tetbury. 348 jest mocno wydłużone, natomiast 360 jest w Twojej opinii raczej "standardowej" długości (jak np. Loake Capitol, Vass F), czy bardziej "krótkie" (jak np. Loake 026)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 3 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2018 9 minut temu, Zajac Poziomka napisał: To prawda, mam dwie pary 348 na skórze i są odczuwalnie węższe (szczególnie loafersy Merton) niż Tetbury. 348 jest mocno wydłużone, natomiast 360 jest w Twojej opinii raczej "standardowej" długości (jak np. Loake Capitol, Vass F), czy bardziej "krótkie" (jak np. Loake 026)? Mam problem z odpowiedzią, ponieważ Vass F, Loake Capitol i Loake 026 obieram jako zbliżone długością, to ostatnie jest jedynie znacznie obszerniejsze. 360 pasuje na mnie podobnie jak Vass F, choć w przypadku Vass'a wydaje mi się, że prawa krawędź szybciej się zaostrza na czubku, co po całodziennym noszeniu potrafi przytrzeć mały palec. Edit: @Zajac Poziomka Właśnie zdałem sobię sprawę, że w trudno mi się odnieść do butów Loake. Moje mają już tyle lat, że przy ich skórze, mogą w niczym nie przypominać pierwotnego kształtu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 3 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2018 @Whitesnake Dzięki! Dla mnie 026 jest odczuwalnie krótsze niż Capitol, czy Vass F i patrząc z perspektywy czasu na drugi raz zamówiłbym buty na tym kopycie o pół numeru większe, bo mam mało miejsca na palce (na długość, na szerokość jest OK). Być może dla butów w większych rozmiarach kopyta skalują się na długość trochę inaczej i różnice są mniejsze niż dla małych rozmiarów... No nic, chyba będę musiał po prostu wybrać się do Berga i pomierzyć buty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawk Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 Jakie prawidła wybrać do kopyta 348, które jest długie wąskie? Mogę użyć np. prawideł cedrowych Saphir? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 Mam 3 pary C&J na kopycie 348 i do wszystkich używam prawideł Saphir, z butami nic złego się nie dzieje. Najlepsze byłyby oczywiście prawidła dopasowane do kopyta, ale te zdaje się kosztują około 300 złotych - według mnie nie warto płacić aż tyle za prawidła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ygrene Napisano 22 Styczeń 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2018 Dzisiaj przyjechały zamówione w BlackFriday Conistony.Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka 4 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawk Napisano 23 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2018 Wreszcie otrzymałem C&J Northcothe. Buty wyglądają rewelacyjnie i są bardzo wygodne od pierwszego założenia. Przy długości stopy 26,5 cm dobry okazał się rozmiar 7.5 UK. Tutaj muszę zaznaczyć pewną zależność. To jest druga para tych butów jaką mam (jedną wymieniłem z powodu wady na podeszwie). W pierwszej parze w prawym bucie miałem ucisk na wysokości palców, gdyż prawa stopa ma większy obwód niż lewa, natomiast w tej parze jest luźniej. Wygląda na to, że buty ręcznie robione w poszczególnych parach mogą się nie znacznie różnić (może ktoś ma podobne doświadczenia?). Co do samego kopyta 348 to początkowo wydawało mi się dziwne bo długie, lecz teraz jak się z nim oswoiłem to coraz bardziej zaczyna mi się podobać. Jest to moja pierwsza para krokietów, mam nadzieję nie ostatnia 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 23 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2018 Z cyklu „nikogo nie urzecze moja historia, ale próbować warto”:stłukłem duży palec u nogi, a wyjść z domu musiałem. W tej sytuacji obuwie dobrałem nie tyle do reszty stroju/okazji/samopoczucia, ile do stanu zdrowia. Jedyne buty, które byłem w stanie założyć i w nich chodzić, to moje jak dotąd jedyne krokiety: Galway II 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 23 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2018 16 minut temu, lubo69 napisał: Z cyklu „nikogo nie urzecze moja historia, ale próbować warto”: stłukłem duży palec u nogi, a wyjść z domu musiałem. W tej sytuacji obuwie dobrałem nie tyle do reszty stroju/okazji/samopoczucia, ile do stanu zdrowia. Jedyne buty, które byłem w stanie założyć i w nich chodzić, to moje jak dotąd jedyne krokiety: Galway II mnie to urzekło 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi