Skocz do zawartości

Producenci, marki butów - Crockett & Jones

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

Cześć,

Orientujecie się Panowie czy w Emanuel Berg bywają obniżki cen na krokiety? Obecnie przecenione jest tam prawie wszystko oprócz butów. Pamiętam, że kiedyś bywały...

Jeśli nie, to gdzie najlepiej/najkorzystniej kupować wspomnianą markę?

Opublikowano

Bywają w Black Friday.

Najlepiej polować na okazje na ebay. Prócz tego zdarzają się przeceny w sklepach online, ale rzadko, a przecena jest stosunkowo niewielka. Nie podaję namiarów, bo dowiadywałem się przypadkiem, m.in. na tym forum. 

Opublikowano

E.Berg niestety nie robi już przecen na C&J na Black Friday (od dwóch lat). Teraz w miarę regularnie promocje są na buty CJ produkowane dla Bodileys i New&Lingwood, dodatkowo jak pisał @eye_lip bywają przeceniane w sklepie Budapester. Sam C&J również robi promocje dwa razy do roku, można dowiedzieć się jakie buty mają dostępne podczas wyprzedaży i złożyć zamowienie mailowo/przez telefon.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 5.02.2020 o 09:21, 303 napisał:

Koledzy, podpowiecie, gdzie najlepiej się udać, żeby upolować dobrą cenę na buty C&J w Londynie?

Na Jermyn Street znajdziesz dwa sklepy C&J, ale nie liczyłbym na różnice w cenach. Dużo łatwiej upolować okazje na ebay. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
aa8d2680021a691339eaa1b332be3db1.jpg&key=e604d21a72c824ad2876ca6bccf712e442d686685b90976c9d4a7e89192b60eb

Pierwsze Crocketty w rodzinie default_biggrin.png Nie mogę powiedzieć skąd mam (niezgodne z celami forum), ale nie dziwię się ich RRP. A cieszą tym bardziej, że je mam za 25% tej ceny default_wink.png

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Już buś przynajmniej ludzi nie drażnł
  • Like 1
Opublikowano
Nie mogę powiedzieć skąd mam (niezgodne z celami forum)

Jako użytkownik, któremu za trzy tygodnie stuknie dziewięć lat nieprzerwanej obecności na forum, postawię kłopotliwe pytanie: jeśli informacja gdzie dają krokiety w cenie Gino Rossi jest niezgodna z celami forum, to co jest z nimi zgodne?:-)
Opublikowano

Jako użytkownik, któremu za trzy tygodnie stuknie dziewięć lat nieprzerwanej obecności na forum, postawię kłopotliwe pytanie: jeśli informacja gdzie dają krokiety w cenie Gino Rossi jest niezgodna z celami forum, to co jest z nimi zgodne?default_icon_e_smile.gif

Co ja poradzę, że wpisy o jakimś tam kupowaniu butów z drugiej ręki (teraz mówię czysto hipotetycznie) są kasowane ;)

A że można znaleźć Yanko za 200 złotych (choćby i z felerną skórą (puszczam oko do@lubo69 ) czy Crocketty za 750 na polskich serwisach, to chyba każdy poszukiwacz okazji powinien wiedzieć ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  • Like 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czy mógłby ktoś porównać kopyta 337 i 367? Miałem Audleye na 337, ale rozglądam się za single monkami Savile i wyczytałem, że były one pierwotnie robione na 337, a później na 367. To co mnie lekko zmyliło, to stwierdzenie na stronie C&J, że 337 jest jednym z ich dłuższych kopyt. Dla mnie Audley w moim typowym rozmiarze 9UK były na długość na styk. Teraz mam możliwość kupna Savile na 337 w rozmiarze 9.5UK lub nowych na 367 gdzie nie wiem jak ono pasuje względem 337. Pomoże ktoś?

EDIT: znalazłem na stronie Bodileys

Last 367

Last 367 is a Hand Grade Collection last with a soft square toe. Originally developed for the Japanese market, 367 is an updated version of the much celebrated 337. Last No.337 was deemed a forward thinking last of its time, being one of the longer more extreme lasts on offer. Last 367 offers the same, soft square toe but also features a 'clipped' heel or back-part. Technically a superior last, it forms its origins in great company following the successes of its fore-part (from 337) and back-part (from 363)

Fitting Advice - Last 367 will offer a slightly closer fit to 337 and 348. Aesthetically it is almost indistinguishable to 337.

Opublikowano
4 minuty temu, kormox napisał:

@Żorż Ponimirski petarda.

Jak z dopasowaniem?

Chciałbym powiedzieć, że petarda, bo but jest idealnie dopasowany w każdym wymiarze, ale jest jeden problem - single monki mają dość szeroki otwór na stopę, a ja mam wąskie pięty. Obadam temat dokładniej w ciągu kilku najbliższych dni w różnych skarpetkach i będę dumał. Żal by było się z nimi rozstać, bo wykonanie jest świetne.

• Like 1
Opublikowano

Możesz wrzucić fotkę, jak wygląda to dopasowanie? Sam mam problem z dopasowaniem butów - mam długą i szeroką stopę z niskim raczej podbiciem i bardzo wąską okolicą kostki...