Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie,

Witamy po świętach, mamy nadzieję udanych!

Mały update dotyczący projektu knit 8cm - knity powinny przyjechać w pierwszej połowie maja zatem zmieścimy się w terminie, który przekazywaliśmy w poczatkowej fazie ustaleń (maj). Oczywiście wiemy, że im szybciej tym lepiej i dołożymy starań, aby po ich otrzymaniu jak najszybciej sprawdzić ich jakość i rozesłać do zainteresowanych.

Jeden zostawiam sobie dla siebie:)

Ps. Mamy trwający konkurs - zapraszamy do udziału, post w dziale konkursy. 

• Oceniam pozytywnie 2
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie,

Uprzejmie informuję, iż dotarły:

Knity wełniane w pasy o szerokości 8cm, trójkątne zakończenie, w standardowej długości 148.

Knity wełniane granatowe o szerokości 8cm, trójkątne zakończenie, w standardowej długości 148.

Knity w pasy są wykonane z wełny o grubszym splocie, w zał fotografia. Niestety nie posiadam jeszcze profesjonalnych fotografii.

Odbiory osobiste można rozpocząć od środy, w tym celu proszę o kontakt prive.

Jutro będę rozsyłał informacje do wszystkich osób, które dokonały przedpłat (poza osobami czekającymi na knity w pasy w indywidualnych rozmiarach oraz na knity bordo).

Kolejną paczką idą do nas i będą jeszcze w maju:

Knity wełniane w pasy o szerokości 8cm, trójkątne zakończenie, w niestandardowych długościach.

Knity wełniane bordowe szerokości 8cm, trójkątne zakończenie, w standardowej długości 148.

O ich przybyciu powiadomię niezwłocznie.

Pozdrawiam

Marcin

2.jpg

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Mój także dotarł. Krawat super i co oczywiście na plus, mimo wcześniejszych zapowiedzi że będzie prosty, jednak zwęża się jak normalny krawat :) (przynajmniej ten jednolity bo w paski nie zamawiałem).

Opublikowano

@FONos

Dziękujemy za informację i cieszymy się, że knit sie podoba!

Tak, kształt knita udało się zrobić w formie zbliżonej do normalnego krawata i jesteśmy bardzo zadowoleni z tego efektu, mamy nadzieję, że pozostałym kolegom też to przypadnie do gustu.

Dotarła do nas kolejna partia i mamy już wszystkie zamówione w preorder sztuki, będziemy dziś rozsyłać powiadomienia do wszystkich osób via prive.

Opublikowano

Panowie,

W załączeniu zdjęcie porównawcze:

- standardowy knit 6 cm,

- knit 8cm zakończenie trójkątne,

- knit 8 cm zakończenie plaskie,

- standardowy knit 6 cm,

Druga fota -> nasze knity 8cm od tyłu, jak Wam się podoba takie wykończenie?

Przy okazji też fota kilku nowości -> krawat w wilki, nowe kropki, krawat z husarią w szarży, jednolity brąz. Pełna lista 22 nowości:

http://republicofties.com/pl/new

Knits.png

Knits_2.png

New.png

• Oceniam pozytywnie 4
Opublikowano

Robiłem wczoraj zakupy w "Piotrze i Pawle", a tam na takich monitorach nad kasami wyświetla się reklama knitów Replublic of Ties - a to ci ekspansja na nowe rynki :-)

Jakiś czas temu odebrałem knit w pasy, oczywiście wrażenie bardzo dobre, rozmiar domyślny również pasuje idealnie. Fotka na szybko, taki wymięty wygląd ogólny po całym dniu w robocie, samolocie, pociągu, ale do knita to chyba nawet pasuje:

reptiesknit.jpg.d7bf4767fb8293cbc2177dfadf5e4159.jpg

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano
13 godzin temu, FONos napisał:

Jedna uwaga ... te knity trójkątne mają 7 cm a nie 8 (przynajmniej mój jednolity grantowy trójkątny)

Przepraszamy! Normalnie zdarza się tolerancja w rozmiarze krawata ok 2mm, czasem 3mm, jednak 10mm to już nie tolerancja, to błąd.

Sprawdzimy na magazynie, jakie są rozmiary pozostałych knitów granatowych (nie mam akurat tego modelu w domu). Jesli mamy na magazynie 8cm i będziesz chciał, aby wymienić Twój ezemplarz, wymienimy. Prosze o info na prive w tej sprawie.

Ps. Sprawdziłem natomiast swój prywatny knit trójkątny granatowy w pasy i tam jest równe 8cm.

Opublikowano
Dnia ‎2017‎-‎06‎-‎08 o 09:55, Republic of Ties napisał:

Przepraszamy! Normalnie zdarza się tolerancja w rozmiarze krawata ok 2mm, czasem 3mm, jednak 10mm to już nie tolerancja, to błąd.

Sprawdzimy na magazynie, jakie są rozmiary pozostałych knitów granatowych (nie mam akurat tego modelu w domu). Jesli mamy na magazynie 8cm i będziesz chciał, aby wymienić Twój ezemplarz, wymienimy. Prosze o info na prive w tej sprawie.

Ps. Sprawdziłem natomiast swój prywatny knit trójkątny granatowy w pasy i tam jest równe 8cm.

Nie ma potrzeby go wymieniać mi to nie przeszkadza. W sumie zauważyłem to przypadkiem bo akurat złożył się z innym krawatem (nie Waszym), który miał mieć 8 cm i wyszło że jest węższy o 1 cm. Dziś zmierzyłem dokładnie już centymetrem  i ma jednak dokładnie 7,5 cm ... a ten co miał mieć 8 ma 8,5 :) 

Opublikowano

Powoli zbieram materiał na krótką recenzję krawatów ROT, które miałem przyjemność wygrać w konkursie :)

Na razie przetestowałem dwa - i wrażenia bardzo pozytywne. Jedwabny zielony bardzo dobry:

http://republicofties.com/pl/p/Krawat-jedwabny-w-drobne-kwiaty-zielony/204

Dobrze się wiąże i trzyma. Bardzo dobry kolor do różnych odcieni granatowych marynarek, przy czym ta zieleń jest na tyle "nieinwazyjna", że nie gryzie się nawet z moimi włosami i karnacją jasnego blondyna - a do tej pory żaden ciemno-zielony krawata mi nie zagrał. A ten model przeszedł już dwie próby ogniowe na koncertach muzyki klasycznej - bardzo dobrze się wpisuje w takie formuły :)

Jedwab dobrej jakości, stosunkowo matowy (plus), dobre wypełnienie buduje kształtny, ale nie przesadnie masywny węzeł. Sprawdziłem też jego zdolności "regeneracyjne" - poniżej zdjęcia zaraz po zdjęciu z szyi (węzeł nieco sfatygowany) oraz po ok. 10 godzinach. Jest ok :) Zdjęcia są z fleszem.

5943a6c26d385_zielony1.thumb.jpg.fb13c5a40384ae9ac0b427e7658f2064.jpg

5943a6b1ae324_zielony2.thumb.jpg.b4bb4b37cc7cf91b66eb21a073b1baa7.jpg

5943a6b2ee301_zielony3.jpg.2b098a110b9e4d0fabff3173e9ca88a7.jpg

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

A mam jeszcze pytanie.

Poszetka z ramii (zielona) jest grubsza, cieńsza czy taka sama jak "przeciętna" poszetka z lnu? I czy ramia jest sztywniejsza czy miększa niż len?

Opublikowano

@Miro

Dziękujemy za recenzję krawatów i cieszymy sie, że sie podobają!

Jesli chodzi o poszetki ramia, które mamy w sprzedaży to są one z cienkiego materiału. Mam w domu (poza poszetkami Republic of Ties) także kilka poszetek lnianych innych firm (stare zasoby:)) i ramia jest cieńsza zarówno od naszych poszetek jak i od pozostałych. Miałem natomiast w ręku bele lnu, który był cieńszy niż nasz len z którego szyjemy poszetki i niż nasza ramia.

Sztywność - ponownie, miałem w reku bardziej miękki len, natomiast porównując do poszetek, które ma w domu, ramia jest bardziej miękka.

Propozycja - zamów, sprawdź, jeśli nie bedzie pasowało - oddaj, opisz na forum, a my zwrócimy pieniądze. Standardowo sklep ma obowiązek zwrócić koszty produktu wraz z przesyłką w jedną stronę, zwrot jest na koszt Klienta. Ale ponieważ jesteśmy ciekawi jak wypadnie ramia w Twojej opinii, to w przypadku gdybyś zdecydowal się na zwrot,  w tym przypadku oddamy Ci koszt przesyłki w obie strony, słowem pieniędzy nie stracisz a będziesz bogatszy o doświadczenie:)

• Oceniam pozytywnie 2