Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co do knitów o szerokości 8 cm - kupiłem chyba mniej więcej takiej szerokości w Bytomiu jakieś 3 lata temu. Szczerze mówiąc węzeł jest dość koszmarny - bardzo gruby i pękaty, nawet po mocniejszym ściśnięciu wygląda tak sobie. Ostatnio kupiłem 6 cm knity od RoT i wyglądają znacznie zgrabniej (szykuję się do napisania recenzji, narazie testuję).

Opublikowano

Odnośnie opcji 2 - ja jestem przeciw bordo, ciemnym zieleniom, pomarańczom, fioletom, żółciom i turkusom :)

Bo jestem jasnym blondynem :)

Poza tym borda i podobne kolory jakoś mi bardziej pasują do klubowych krawatów jedwabnych.

Optuję za pasami (może lepiej poziomymi, bo to jest osadzone w stylistyce krawatów dzierganych) w uniwersalnej kolorystyce niebiesko-jasnogranatowej. Można też użyć koloru szarego lub gołębiego. Ale żeby były tylko dwa kolory, bez pstrokacizny.

Układ pasów taki, jak w propozycji Wodza - szerokie i wąskie.

Pewnie mój "banalny" pomysł będzie w mniejszości... ;)

• Oceniam pozytywnie 4
Opublikowano

Koledzy:

1. Proponuję aby zgłaszanie pomysłów na wzór dot. knita w pasy zakończyć jutro do końca dnia tj w czwartek o 23:59.

2. W pt przejrzę i podsumuję propozycje i zobaczymy, ile ich mamy i które propozycje zebrały najwięcej zwolenników

3. Punkty reputacji pod postami z propozycjami, będę liczył jako oddane głosy na daną propozycję. 

Opublikowano

Podoba mi się pomysł Miro - myślałem, że w grę wchodzi tylko granat i bordo, b te kolory RoT ma już "sprawdzone".

W takim razie podsumuję "moją wizję", żeby można ją było poddać pod głosowanie:

-granatowy knit w wąskie jasnoniebieskie poziome paski (proporcje jak na zdjęciach, tak *na oko* 3-4 cm granatu i 1 cm jasnego paska),

-jeśli kolor jasnoniebieski nie wchodzi w grę, niechby go zastąpił bordowy.

Za wzór podaję (zamiast pomarańczowego jasnoniebieski):

Mantieqingway-Men-s-Suits-font-b-Knit-b-

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano
3 godziny temu, swordfishtrombone napisał:

Podoba mi się pomysł Miro - myślałem, że w grę wchodzi tylko granat i bordo, b te kolory RoT ma już "sprawdzone".

W takim razie podsumuję "moją wizję", żeby można ją było poddać pod głosowanie:

-granatowy knit w wąskie jasnoniebieskie poziome paski (proporcje jak na zdjęciach, tak *na oko* 3-4 cm granatu i 1 cm jasnego paska),

-jeśli kolor jasnoniebieski nie wchodzi w grę, niechby go zastąpił bordowy.

Za wzór podaję (zamiast pomarańczowego jasnoniebieski):

Mantieqingway-Men-s-Suits-font-b-Knit-b-

Taki układ właśnie mam na myśli :) Granat (lepiej jaśniejszy, ale przygaszony - bez domieszek fioletu, turkusu itd.) + paski niebieskie (ewentualnie średnio-ciemno-szare czy gołębie).

Albo odwrotnie - niezbyt jasny niebieski + paski granatowe.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
21 minut temu, Miro napisał:

Taki układ właśnie mam na myśli :) Granat (lepiej jaśniejszy, ale przygaszony - bez domieszek fioletu, turkusu itd.) + paski niebieskie (ewentualnie średnio-ciemno-szare czy gołębie).

Albo odwrotnie - niezbyt jasny niebieski + paski granatowe.

Granat będzie taki http://republicofties.com/pl/p/Krawat-knit-jednolity-granat/151 i tego nie zmienimy :)

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Panowie,

Jeśli chcemy wykonać coś w innym kolorze niż obecnie u nas dostępne granat i bordo, jest to możliwe, jednak wiąże się to z przedłużeniem projektu. Naszą praktyką jest zawsze sprowadzanie i testowanie próbek materiałów / kolorów, zanim przystąpimy do wykonywania z nich konkretnych produktów.

Czekamy na dalsze głosy - w przypadku gdy zwycięzy projekt pasów z innych kolorów niż  nasz obecny granat i bordo, sprawdzimy dostępność próbek, zamówiemy je, obejrzyy i pokażemy zdjęcia na forum.

Opublikowano

Panowie, jak widzę zdecydowanie zwyciężył układ pasów poziomy.

Mamy dwie opcje

1. Nasz granat i nasze bordo -> projekt przeprowadzimy wględnie szybko, prawdopodobny czas dostarczenia knitów to maj.

2. Inne kolory, jak widzę najbardziej popularna opcja to granat i niebieski (ew. szary/gołębi)/. W tym przypadku projekt wymaga od nas sprowadzenia próbek materiałów i oceny kolorów w realu -> projekt potrwa dłużej ale jest do wykonania.  

Prosze o Wasze głosy, w przypadku gdy głosujecie na opcję nr 2, podajcie od razy kolory

a] granat z niebieskim

b] granat z szarym

Opublikowano

Przyłączam się do Kolegów - granat+bordo biorę "już", a inne kolory to jak się coś wyklaruje to pożyjemy/zobaczymy. Nie chciałbym czekać "nie wiadomo ile" na inne kolory tracąc fajny granat+bordo. 

Opublikowano

Widzę, że pasy granat i bordo to pewniaki:)

Do niedzieli do końca dnia zbieramy zapisy, nastepnie przystąpimy do realizacji. 

Jeszcze kwestia szerokości pasów. @swordfishtrombone złożyl propozycję "3-4 cm granatu i 1 cm". Wg mnie optymalnie byłoby 4cm granatu i 0,8-1cm bordo (ten cienszy pasek dla mnie bardziej cieszy oko, gdy jest dość cienki).

Przygotujemy wizualizację (w terminie późniejszym).

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
59 minut temu, Republic of Ties napisał:

Jeszcze kwestia szerokości pasów. @swordfishtrombone złożyl propozycję "3-4 cm granatu i 1 cm". Wg mnie optymalnie byłoby 4cm granatu i 0,8-1cm bordo (ten cienszy pasek dla mnie bardziej cieszy oko, gdy jest dość cienki).

Mi się podoba właśnie gdy pasek jest cienki jak zdjęciach które zamieszczał ze dwie strony temu @swordfishtrombone. Krawat mi się podoba ale póki co myśle do czego go założe hmmm mam nadzieje że do marynarek w krate księcia walii  się nada musze to przemyśleć :)