Servetch Napisano 25 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2016 A dobrze dokręciłeś słoiczki? Normalnie nie wysychają, ale także kiedyś coś takiego mi się przydarzyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 25 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2016 Moje też po dłuższym czasie wysychają (ale ja stosuję kremy bardzo oszczędnie i często jeden pommadier mi starcza na ponad rok). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 25 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2016 No raczej mam tendencję do zakręcania na full . Mi też słoiczek starcza na średnio 2-3 lata (renowator na kilkanaście miesięcy), mam ich też sporo kolorów/odcieni, więc wolno schodzą. Po bliższej analizie okazuje się, że problem dotyczy raczej kremów z wcześniejszej produkcji. Np bordowy, zakupiony coś z kilkanaście miesięcy temu (używany do jednej pary butów) został wyprodukowany w listopadzie 2012 r (data "ważności"- 11/2017), inny jest z 02.2013. Czyli jakoś tam się starzeją (kurcze, ja też powoli obsycham ). Niestety paleta kremów MdO jest dość ograniczona, a wolę zdecydowanie tę linię, bo... ładniej pachnie i nie wysycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 26 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2016 Mam problem. Na butach kremowanych kremem Saphir MdO uzyskiwany kolor jest zawsze nierównomierny - delikatne smugi itd. - jakby się pigment rozprowadzał nierównomiernie lub krem nierówno wsiąkał. Robiłem nim dotąd 4 pary butów - Yanko, Loake 1880, Wittchen (dobra skóra w tym akurat modelu jest) oraz Alfred Sargent. 2 pary nówki,2 krótko chodzone. Nówki były wcześniej nakremowane renowatorem Saphir, chodzone dodatkowo na początku wyczyszczone Renomatem. I zawsze są te nierównomierności, mniejsze lub większe. W kremach Saphir z linii niższej nie ma tego efektu. Czemu tak jest? Kremy nowe, buty zacne. Dodam, że na żywo "efekt" jest wyraźniejszy niż na fotkach - patrząc całościowo na większe powierzchnie bardziej widać te plamy, smugi, pojaśnienia, czasem wręcz "zacieki". Krem nakładam równomiernie palcem i zaraz dokładnie poleruję, próbowałem też nakładać mięciutką szmatką i jednocześnie rozcierać - skutek podobny. Tan krem z droższej linii jakby jest bardziej szorstki i szybciej chwyta się skory niż tańszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grono Napisano 28 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2016 Też tak mam, ale podczas polerowania szczotką te zacieki schodzą. Może za dużo kremu używasz? Poczekajmy aż wypowie się ktoś z multirenowacji Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 30 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2016 Czyli jest nas dwóch w tej niedoli Szczotki nie używam, tylko miękkiej bawełny. Masz szczotkę z miękkiego włosia końskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 1 Listopad 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2016 Fotografie niewiele pomagają, choć robione w dużym powiększeniu. Generalnie nie spotkałem się jeszcze z takim problemem. Podejrzewam, że może wynikać ze sposobu postępowania, ale na którym etapie popełniany jest błąd ... naprawdę ciężko wyczuć. Być może nadmiar? Można zawsze ograniczyć się do środków bezbarwnych, zwłaszcza na nowych butach, ale jeżeli problem nie ustąpi to koniecznie zapraszam na jakiś event z SAPHIRowaniem. Wtedy można cały proces przejść wspólnie i wyeliminować ewentualny problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misio87 Napisano 6 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2016 Witam, Zakupiłem wczoraj z ebay'a buty Thorogood moc toe 6" w bardzo dobrej cenie lecz z małym haczykiem. Leżały one w pudełku w magazynie sklepu przez 3 lata. więc podejrzewam że trzeba by było je trochę odżywić. Jako że pierwszy raz kupiłem porządne buty z skóry licowej (wcześniej tylko zamsz i nubuk ) nie za bardzo wiem jak zabrać się za odżywienie skóry w obuwiu. Bardzo prosiłbym o jakąś poradę i podanie jakich produktów powinienem użyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 6 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2016 Skoro niczego o pielęgnacji butów nie znalazłeś na forum, to spróbuj tutaj, powinno być łatwiej: http://pastadobutow.pl/02_rodzaje-skor-i-ich-pielegnacja.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misio87 Napisano 8 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2016 Dnia 6.11.2016 o 20:48, Tanatos70 napisał: Skoro niczego o pielęgnacji butów nie znalazłeś na forum, to spróbuj tutaj, powinno być łatwiej: http://pastadobutow.pl/02_rodzaje-skor-i-ich-pielegnacja.html Dziękuję bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 14 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2016 "Pasta" w opisie może wprowadzać w błąd: http://multirenowacja.pl/renowator-pasta-do-zamszu-i-nubuku-200ml-saphir-renovetine.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 15 Listopad 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2016 Tam sporo jest takich perełek. O ile dobrze pamiętam, to nazwy produktów były historycznie generowane na podstawie danych wyszukiwania - ludzie najczęściej pewnie szukali "pasty do zamszu" Najchętniej wziąłbym to wszystko zburzył i zbudował od podstaw, ale kiedy ... no może kiedyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 15 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2016 Oj, wystarczyło rzucić rabat za spełniony obywatelski obowiązek i byłoby po temacie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szafir Napisano 19 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2016 Dotarły do mnie pierwsze buty AS, model Hunt, kolor Antique Mahogany. Jaki kolor Saphira polecacie do pielęgnacji tych butów? Dzięki Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misio87 Napisano 19 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2016 Jaka jest różnica pomiędzy Renowatorem Saphir Medaille D'or a Saphir BDC i czy nadają się one do wyczyszczenia i odżywienia butów które 3 lata leżały w pudełku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 22 Listopad 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2016 Dnia 19.11.2016 o 09:41, szafir napisał: Dotarły do mnie pierwsze buty AS, model Hunt, kolor Antique Mahogany. Jaki kolor Saphira polecacie do pielęgnacji tych butów? Proszę o kontakt mailowy z supportem sklepowym. Są już lepsi w rekomendacjach ode mnie, więc usunąłem się w cień Cytuj Jaka jest różnica pomiędzy Renowatorem Saphir Medaille D'or a Saphir BDC i czy nadają się one do wyczyszczenia i odżywienia butów które 3 lata leżały w pudełku ? Różnice: skład, pojemność, wydajność, cena, opakowanie ... Renovateur świetnie regeneruje skórę, więc jak najbardziej polecam do regeneracji zaniedbanych i przesuszonych butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 23 Listopad 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2016 Dobry moment na uzupełnienie arsenału i zrobieniu prezentów dla bliskich w MULTIRENOWACJA.PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kobe Napisano 23 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2016 A kiedy będą z powrotem duże NANO Protectory? (http://multirenowacja.pl/nano-protector-spray-400ml-high-tech-protektor-idealna-impregnacja-butow.html) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 23 Listopad 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2016 Na dziś 250ml:http://multirenowacja.pl/nano-protector-spray-250ml-high-tech-protektor-optymalna-ochrona.html 400ml jutro powinny wjechać (przez wzgląd na cenę polecam poczekać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 24 Listopad 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2016 20 godzin temu, Kobe napisał: A kiedy będą z powrotem duże NANO Protectory? (http://multirenowacja.pl/nano-protector-spray-400ml-high-tech-protektor-idealna-impregnacja-butow.html) Poszło szybciej niż się spodziewałem http://multirenowacja.pl/nano-protector-spray-400ml-high-tech-protektor-idealna-impregnacja-butow.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kobe Napisano 24 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2016 Godzinę temu, saphir.pl napisał: Poszło szybciej niż się spodziewałem http://multirenowacja.pl/nano-protector-spray-400ml-high-tech-protektor-idealna-impregnacja-butow.html Dziękuję za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apik Napisano 24 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2016 Jakieś szanse, że poniższy produkt pojawi się jeszcze w wersji bezbarwnej, do końca obniżek? http://multirenowacja.pl/wosk-mirror-gloss-saphir-medaille-d-or-75ml.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 25 Listopad 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2016 Niestety nie. Wymiotło, a już mam info, że dostawa nie wjedzie na czas i spodziewana jest dopiero w połowie grudnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 16 Grudzień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2016 Takie sympatyczne BOXy wleciały właśnie do oferty! Niestety, nie dostaliśmy tyle, ile chcieliśmy i prawdopodobnie dość szybko wyparują, dlatego daję Wam cynk w pierwszej kolejności! SAPHIR BDC BOX z wyposażeniem SAPHIR BDC BOX bez wyposażenia + prezent świąteczny na przedświąteczne zakupy u nas: "fajny rabat" na kod do aktywacji w koszyku sklepowym: MULTIPREZENTY *Ilość użyć kodu ograniczona P.S. Materiał w tle od SZARMANTA! Znowu się zakochałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 17 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2016 Co zrobić z tak pięknie rozpoczętym wieczorem? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi