Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Dzięki, zapewne okaże się jutro jak tylko do mnie przyjadą. A w ogóle jak to jest z zamszem/nubukiem i butami zaraz po rozpakowaniu? Przy tradycyjnej skórze radzicie, żeby je od razu przejechać renovatorem, a potem nałożyć warstwę kremu i pasty na czubek.

Zamierzam nowe buty tylko delikatnie przeszczotkować i spryskać nanoprotectorem, ale może powinienem coś jeszcze zrobić?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W dniach 2-4.09.2014 będziemy obecni z naszą ofertą na Targach Mody Fashion Fair w Poznaniu. Zapraszamy na nasze stoisko zarówno firmy współpracujące oraz zainteresowane nawiązaniem współpracy hurtowej (sklepy obuwnicze, zakłady szewskie, sklepy z galanterią skórzaną, punkty zajmujące się renowacją skór … ) jak i odbiorców indywidualnych, dla których JAKOŚĆ MA ZNACZENIE

post-17-0-60515000-1409067733_thumb.jpg

post-17-0-29403900-1409067734_thumb.jpg

Więcej:
http://blog.multirenowacja.pl/2014/08/26/targi-mody-poznan-2014-zapraszamy/

Zapraszamy
Opublikowano

Potrzebuję kosmetyków (krem + pasta) w kolorze mahoniowym. Z linii Saphir Medaille d'or pasta w tym kolorze dostepna jest tylko w pojemności 100 ml, ale jest mniejsza z linii "niebieskiej" Beaute du cuir. Stąd moje pytanie czy pastą z linii "niebieskiej" uzyskam podbny efekt połysku jak tą z linii "czarnej"? Czy w ogóle można w 2 zdaniach powiedzieć czym różnią się te linie, czy różnica polega jedynie na recepturach produktów? Na pewno krem z linii "niebieskiej" pachnie ładniej niż ten z "czarnej" :).

Opublikowano

Czarna linia to absolutnie najlepsze formuły i składniki - Pommadier dla przykładu zawiera masło Shea, czego nie doświadczymy w linii BDC. Oczywiście receptury stanowią tajemnicę, ale są to jednak bardziej wydajne i wyższej jakości produkty - tak zwane OPTIMUM :)

Aczkolwiek linia BDC moim zdaniem stanowi najlepszy stosunek jakość/cena i najczęściej ją właśnie osobiście rekomenduję. Choć nie wszyscy się ze mną zgadzają ;)

Aha ... ważne - te czarno złote puszki Pate de Luxe i słoiczki z Pommadierami Medaille d'Or w opinii wielu (zwłaszcza Pań) "są po prostu cudne i trzeba je mieć" haha - istny gadżet :)

Opublikowano

Nie tyle mam opory przed ceną, co przed pojemnością (100 ml), na jedną parę butów w tym kolorze chyba nigdy bym tego nie zużył. Akurat pasty mam "czarne" dlatego pytałem czy będzie podobny efekt. Zgadzam się, że jakość jednej i drugiej linii jest świetna. Mam kremy w kolorze czarnym z obydwu linii i nie widzę różnicy. Kiedyś żona "chciała" spaść ze schodów i obtarła czarne kozaki z CCC (Lasocki). Sam byłem zaskoczony, że krem z linii "niebieskiej" je uratował, właściwie nie ma śladów. To chyba też pokazuje, że tańsze buty niekoniecznie są złe :) .

EDIT: ...niekoniecznie są złe, jeżeli ma się dobre kosmetyki.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Producent nie podaje na ten temat żadnej informacji, więc na pewno bezpieczniej będzie czyścić buty z membranami na przykład Tarrago Shampoo lub Trekking Cleanerem Tarrago, które z myślą o membranach były produkowane.

Wielu trekkingowców stosowało już Ranomat na butach z membranami i nie stwierdzono problemów. Jednak w takich przypadkach użytkownik jakieś tam ryzyko zawsze bierze na siebie.

• 1 miesiąc temu...