Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Midlife-Crisis Napisano 26 Listopad 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2018 53 minuty temu, wyro52 napisał: Strzał w dziesiątkę, która pozycja eliminuje mnie z grona prawaków XD? Definitywnie skarpetki XD 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyro52 Napisano 26 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2018 2 godziny temu, Midlife-Crisis napisał: Definitywnie skarpetki XD Zdradzają przy okazji mój monarchizm (sic!) ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacio Napisano 26 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2018 52 minuty temu, wyro52 napisał: Zdradzają przy okazji mój monarchizm (sic!) ... Tradycje rodem z dworu Cesarza Japonii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 28 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2018 https://youtu.be/4UwhCWJlqkk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 28 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2018 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 28 Listopad 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2018 o KUŃ ! 7 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 30 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2018 Marynarka Cantarelli Knit (splot jak grenadyna grossa) Koszula polo SuSu Krawat Poszetka Poszetka MD Spodnie Levis 501 Chukka Thursday Boots Scout 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Milten Napisano 30 Listopad 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2018 6 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 30 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2018 1 godzinę temu, Żorż Ponimirski napisał: Marynarka Cantarelli Knit (splot jak grenadyna grossa Żorż, czy ta marynarka ma 3,5 guzika? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 30 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2018 12 minut temu, Midlife-Crisis napisał: Żorż, czy ta marynarka ma 3,5 guzika? Nie! Ma 5 guzików !! I to wszystkie funkcjonalne więc ja to nazywam 5 roll 2. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 1 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2018 Dzisiaj Marynarka Peter Millar (Loro Piana TravePro) Koszula SuSu Krawat Ferrel Reed Garza Grossa Poszetka MD Spodnie PT01 Buty Santoni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 1 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2018 19 godzin temu, Żorż Ponimirski napisał: Marynarka Cantarelli Knit (splot jak grenadyna grossa) Koszula polo SuSu Krawat Poszetka Poszetka MD Spodnie Levis 501 Chukka Thursday Boots Scout Żorżu, odpalam krytykę: góra bardzo ładna, ale popracowałbym nad węzłem u dołu (aby krawat był wąski tuż pod węzłem i ładnie się dalej rozchodził). Dół też bardzo ładny, ale... chyba z innego zestawu? Góra - lato, dół - jesień. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 1 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2018 14 minut temu, mosze napisał: Żorżu, odpalam krytykę: góra bardzo ładna, ale popracowałbym nad węzłem u dołu (aby krawat był wąski tuż pod węzłem i ładnie się dalej rozchodził). Dół też bardzo ładny, ale... chyba z innego zestawu? Góra - lato, dół - jesień. Dzięki ! Jeszcze pracuję nad tym krawatem z Poszetki, bo jest bardzo mięsisty (grenadyna/szantung). Co do góra/dół to jestem w San Diego i mamy 19st C w dzień, 12 wieczorem, więc trudno było się wpasować idealnie. Byłem w tym zestawie cały dzień i komfort był bardzo wysoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 1 Grudzień 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2018 Z tygodnia /// 3 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 2 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2018 @mosze, a taka góra do Jeansowo/Chukkowego dołu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 2 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2018 W tym zestawie koszula zdecydowanie na plus, natomiast marynarka i krawat niekoniecznie. Pierwsze co, to na pewno zdjął bym ten krawat. Marynarka również jest jakaś taka udziwniona. Jeżeli miałbym zostawić marynarkę to założył bym do niej brązowy knit i raczej zrezygnował bym z poszetki, ponieważ przez te dziurko-butonierki za dużo się na górze dzieje. I jeszcze jedna ważna kwestia, prze te jasne guziki marynarka wygląda na sezon wiosna/ lato 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 2 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2018 @alabuz, Knit do Knit jacket to Twoim zdaniem nie będzie za dużo ? Może po prostu koszula bez krawatu ale z poszetką ? A jeśli mogę dopytać, dlaczego krawat nie ? Lniany 7-fold wydaje mi się całkiem ok do bawełniano/lnianej marynarki. Jak pisałem wcześniej jestem w San Diego (niby grudzień, a 20 stopni) więc flaneli tu raczej nie ubiorę. Jestem bardzo otwarty na wszystkie sugestie. Wiele z kombinacji zakładam po raz pierwszy i sprawdzam do czego i jakie komentarze otrzymam. PS akurat na tę dziwną marynarkę gęba mi się śmieje, bo nosi się jak bluza, a dostałem tyle komplementów od przypadkowych ludzi, że chce się w niej chodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 2 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2018 Niestety, ale w tym zestawie mocno na pierwszy plan wychodzi krawat, który jest po prostu według mnie brzydki i poszetka, której kolor jak i sposób złożenia sprawia wrażenie, że do brustaszy włożyłeś granatową skarpetę we wzory. Marynarka byłby super, gdyby nie ten trzeci guzik i druga butonierka. Niby to ją nie dyskwalifikuje, lecz niepotrzebnie udziwnia. Każdy krawat do tej marynarki i koszuli będzie wydawał się na siłę. Zatem zrezygnowałbym z niego, a poszetkę wymienił na znacznie jaśniejszą. Wybacz, że trochę brutalnie, lecz mam zły dzień, a z tego co czytam cenisz sobie szczerość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 2 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2018 @pi_senny, cenię szczerość, ale powiedzieć o poszetce, że wygląda jak kolorowa skarpetka przypomina mi wczorajsze pytanie kolegi z Chin czy to co mam w kieszonce (brustaszy) to chusteczka do nosa i po co ją tam włożyłem Udziwniona marynarka ma tyle butonierek co guzików i można ją zapiąć pod szyję, widzialem kiedyś coś takiego u Tomka Milera w wersji tweedowej, więc jakoś nie dziwi mnie to. Ot taka bluza marynarkowa. Co do krawatu - zgoda, że lepiej będzie w tym zestawie bez niego, ale mimo wszystko podoba mi się jako taki. Będę go musiał przetestować do innych letnich marynarek pewnie najwcześniej na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 2 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2018 [mention=2930]alabuz[/mention], Knit do Knit jacket to Twoim zdaniem nie będzie za dużo ? Może po prostu koszula bez krawatu ale z poszetką ? A jeśli mogę dopytać, dlaczego krawat nie ? Lniany 7-fold wydaje mi się całkiem ok do bawełniano/lnianej marynarki. Jak pisałem wcześniej jestem w San Diego (niby grudzień, a 20 stopni) więc flaneli tu raczej nie ubiorę. Jestem bardzo otwarty na wszystkie sugestie. Wiele z kombinacji zakładam po raz pierwszy i sprawdzam do czego i jakie komentarze otrzymam. PS akurat na tę dziwną marynarkę gęba mi się śmieje, bo nosi się jak bluza, a dostałem tyle komplementów od przypadkowych ludzi, że chce się w niej chodzić.Ta marynarka potrzebuje nieformalnych dodatków z mocną fakturą. Ten krawat pomimo, że lniany swoją fakturą bardzo przypomina jedwab (przynajmniej na Twoim zdjęciu) i również mi się nie podoba.Ponadto ciężko dobrać do ciemnej koszuli odpowiedni krawat. Ja osobiście do takiej koszuli nie zakładam krawata. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 2 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2018 5 godzin temu, Żorż Ponimirski napisał: @mosze, a taka góra do Jeansowo/Chukkowego dołu ? Wg mnie - krawat b. słaby. Szczerze, to bym to oddał bezdomnym. No i unikał ciemnych koszul. Za to marynarka mi się bardzo podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 2 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2018 21 minut temu, mosze napisał: Wg mnie - krawat b. słaby. Szczerze, to bym to oddał bezdomnym. No i unikał ciemnych koszul. Za to marynarka mi się bardzo podoba. Haha, czyli jeden rabin (mosze) powie tak, a drugi powie nie Marynarka zostaje, ciemna koszula też zostaje, ale bez krawatu, a krawat...dajcie mu jeszcze szansę. Czyżby Barba Napoli wypuściła potworka ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 3 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2018 K n i t 6 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. nejfan Napisano 3 Grudzień 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2018 Dawno mnie tu nie było 7 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Beny23 Napisano 3 Grudzień 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2018 Świąteczny madras z dostawą ciastek 10 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi