Lebowski32 Napisano 21 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2016 Miro, przecież kamizelka zasłoni szlufki, więc w czym problem? Ten defekt w ogóle nijak się ma do optycznego wybrzuszania kamizelki i wystawania sprzączki od paska. Jeśli ktoś jest aż takim pedantem, to może zawsze szlufki usunąć, chociaż nie wiem po co, skoro ich przy kamizelce nie widać (nawet bez kamizelki mała szansa, że je się zobaczy). Whitesnake - co masz na myśli? Spodnie garniturowe z niskim stanem i tak źle wyglądają, nawet z paskiem. Jeśli chodzi o długość nogawek, to uznajmy, że z szelkami nosimy spodnie po włosku, a z paskiem po angielsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 21 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2016 39 minut temu, Lebowski32 napisał: Whitesnake - co masz na myśli? Spodnie garniturowe z niskim stanem i tak źle wyglądają, nawet z paskiem. Jeśli chodzi o długość nogawek, to uznajmy, że z szelkami nosimy spodnie po włosku, a z paskiem po angielsku Nie wiem pod jakie zasady to podpiąć, ale spodnie na szelki wolę mniej dopasowane w biodrach i pasie, żeby pracowały podczas ruchu. Podczas gdy spodnie na pasek powinny być tak dopasowane, żeby leżały dobrze bez podtrzymywania. Dla mnie to kompletnie inna konstrukcja spodni, szczególnie w biodrach. Edit: P.S. Spodnie na szelki i kamizelka to bardzo niewdzięczny zestaw na imprezy ;). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zajac Poziomka Napisano 21 Listopad 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2016 Panowie, mam nadzieję że wybaczycie mi jak raz na rok wrzucę marnej jakości selfie z windy. Po prostu jakoś wyjątkowo spodobał mi się mój dzisiejszy strój Może dlatego, że rzadko mam okazję do zakładania tak formalnego ubioru A może dlatego, że teczka @Skalpel z automatu daje +10 do wyglądu... 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. alabuz Napisano 21 Listopad 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2016 Z forumowym krawatem:) 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 21 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2016 3 godziny temu, Whitesnake napisał: Nie wiem pod jakie zasady to podpiąć, ale spodnie na szelki wolę mniej dopasowane w biodrach i pasie, żeby pracowały podczas ruchu. Podczas gdy spodnie na pasek powinny być tak dopasowane, żeby leżały dobrze bez podtrzymywania. Dla mnie to kompletnie inna konstrukcja spodni, szczególnie w biodrach. Edit: P.S. Spodnie na szelki i kamizelka to bardzo niewdzięczny zestaw na imprezy ;). Już nawet nie wspominałem o innej konstrukcji spodni na pasek w porównaniu do spodni na szelki. Powiedz mi, czy Twoim zdaniem formalny garnitur z kamizelką w ogóle toleruje pasek (oczywiście kamizelka na tyle długa, by ten pasek zakryła)? Żeby nie było całkiem OT: @alabuz - widzę, że poszetka pod kolor koszuli. Gdzieś wyczytałem, że tak się bardzo dawnymi laty nosiło. Mnie się ten styl podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 21 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2016 @alabuz dlaczego "z forumowym"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 21 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2016 Mam wrażenie, że praktycznie każdy kto umieszcza zdjęcia w CMDNS zaprezentował właśnie ten krawat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 21 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2016 16 minut temu, Miro napisał: Powiedz mi, czy Twoim zdaniem formalny garnitur z kamizelką w ogóle toleruje pasek (oczywiście kamizelka na tyle długa, by ten pasek zakryła)? Nie znam zasad ogólnych. Jednak w mojej garderobie, w przypadku garniturów formalnych, nie ma miejsca na pasek. Formalne zestawy szyję na wymiar i spodnie maja trzymać się zarówno bez paska jak i bez szelek. Szelki jeśli są, to stanowią element ozdobny. W garniturach każualowych i roboczych nie przeszkadzają mi szlufki - choć, to dotyczy tylko w RTW. W w przypadku Bespoke, czy nawet MTM nie dopuszczam takiego rozjazdu, żeby pasek był koniecznością. Za to, nie wyobrażam sobie spodni każualowych (np. chinos) bez paska. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 21 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2016 11 minut temu, alabuz napisał: Mam wrażenie, że praktycznie każdy kto umieszcza zdjęcia w CMDNS zaprezentował właśnie ten krawat. Dzięki za odpowiedź. To chyba nie zwróciłem na to uwagi Ja takiego nie mam, mam nadzieję, że mimo to mogę pozostać na forum 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 21 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2016 Dnia 20.11.2016 o 06:50, Beny23 napisał: Dzisiaj w konsulacie na koncercie jazzowym Beny, mam nadzieję, że nie weźmiesz mojej uwagi zbyt osobiście, tylko pół żartem, pół serio , ale na widok tak rozchodzącej się przyszwy narzuca mi się pewna myśl: Właściciel takich spektatorów komunikuje otoczeniu (oczywiście oprócz manifestacji swojego indywidualnego stylu), że ma wprawdzie okaziwą kolekcję obuwia, ale tym razem w przecenie nie było akurat innego kopyta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 22 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2016 W sumie to moje jedyne spektatory w kolekcji. Są bardzo wygodne i nie zamierzam się ich pozbywać. Nieschodząca się przyszwa w ogóle mi nie przeszkadza. Taka już jest konstrukcja tego buta i ten model robiony jest na jednym tylko kopycie a ja mam dość wysokie podbicie. Mam wrażenie że forum jest przewrażliwione na punkcie przyszwy co wychodzi przy każdym wrzuconym zdjęciu kolegi @Ataman 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ataman Napisano 22 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2016 @Beny23 Da się z tym żyć, ale na forum ciężko . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 22 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2016 @Beny23 @Ataman wiem, łatwo mówić takiemu z niskim podbiciem. Nota bene buty ładne, dobre na klimaty jazzowe. Skąd? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 22 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2016 W tych spektatorach Benego jeszcze jest znośnie, bo w niektórych przypadkach przyszwa jest tak mocno rozepchana, a sznurówki tak napięte, iż ma się wrażenie, że zaraz eksplodują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackuzzi89 Napisano 22 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2016 Też uważam, że przyszwa jest po to, żeby się schodziła Sam mam wysokie podbicie i kilka razy z żalem odkładałem na półkę/ odsyłałem buty, które mi się bardzo podobały, bo nieschodząca się przyszwa wygląda zwyczajnie nieestetycznie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blekit Napisano 22 Listopad 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2016 Dzisiaj. * marynarka Suitsupply Havana * koszula Osovski & Mr Vintage * krawat Poszetka & Blueloafers * brązowa flanela Benevento * Herring 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ataman Napisano 22 Listopad 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2016 Dalej się staram nie łączyć dużej ilości wzorów. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 22 Listopad 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2016 PoW / wool challis 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 22 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2016 Brooks Brothers z serii the Great Gatsby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sumek Napisano 22 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2016 @poszetka.com bardzo ładna koszula, jaka to marka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 22 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2016 To raczej jakieś MTM/bespoke. Nie sądzę, żeby ktoś sprzedawał gotowe koszule button-down z mankietem koktajlowym. Swoją drogą wydaje mi się to nieco chybione połączenie (uroki mnogości wyborów w MTM...). Mankiet koktajlowy wydaje mi się trochę bardziej elegancki niż na guziki, a kołnierzyk button-down jest jednak mocno casualowy. Trochę się to gryzie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blekit Napisano 23 Listopad 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2016 Tydzień z wełnianymi krawatami trwa w najlepsze * garnitur Suitsupply Madison * koszula Suitsupply * krawat i poszetka od Poszetki * Yanko 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 23 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2016 13 godzin temu, Zajac Poziomka napisał: To raczej jakieś MTM/bespoke. Nie sądzę, żeby ktoś sprzedawał gotowe koszule button-down z mankietem koktajlowym. Swoją drogą wydaje mi się to nieco chybione połączenie (uroki mnogości wyborów w MTM...). Mankiet koktajlowy wydaje mi się trochę bardziej elegancki niż na guziki, a kołnierzyk button-down jest jednak mocno casualowy. Trochę się to gryzie. Pełna zgoda, model typowo testowy (w celu weryfikacji mankietów i kołnierza). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blueloafers Napisano 23 Listopad 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2016 Troche szarawo dzisiaj PS: po kliknieciu lepsza jakosc. Kolory nie sa do konca prawdziwe, znowu chcialem uzyskac efekt filmu 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 23 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2016 Kamizelka/sweter kolorystycznie psuje efekt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi